Omena-mururaakapiirakka

Hiiiohoi!

Tälläkertaa en odotuttanut teitä kun vaan vaivasen viikon – JEE, hyvä minä! Torstai näyttää olevan selkeästi blogissa kakkureseptipäivä.. pitäisköhän tästä ottaa ihan tapa? 😉 Hihhi. Tässä siis ilman pidempiä puheita ja jaaritteluita teille omena-mururaakapiirakan resepti – proteiinilisällä varustettuna.

Ja jos haluatte tehdä kakun ihan normiversiona eli ilman proteiinia niin jättäkää se pois ja puolittakaa banskun määrä. Simple as that!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPOHJA
desilitra manteleita
omena
kaksi teelusikallista kanelia
ripaus laadukasta suolaa
kaksi ruokalusikallista kookosöljyä

1.  Jauha mantelit jauhoksi/hienoksi muruksi – ite tykkään vähän purupinnasta, joten jätän rouheen aika karkeaksi.
2. Pilko omena paloiksi ja lisää tehosekoittimeen. Sekoita hetken aikaa niin, että omena juuri ja juuri on hienontunut – vältä liikaa sekoittamista, sillä muuten seos vettyy!
3. Mausta manteli-omenamassa kanelilla sekä suolalla ja viimeistele kookosöljyllä. Painele taikina kakkuvuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAVANILJATÄYTE
banaani
kaksi desilitraa kookoskermaa
desilitra cashewpähkinöitä (liotettuina)
desilitra vanilja-riisiproteiinijauhetta (tai maustamatonta ja lisänä 1tl vaniljajauhetta)
puoli desilitraa riisinlesejauhetta
teelusikallinen psylliumkuitua
teelusikallinen vaniljajauhetta
puoli desilitraa sulaa kookosöljyä

1. Laita banaani, kookoskerma ja liotetut pähkinät blenderiin ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Lisää joukkoon proteiinijauhe ja riisinlesejauhe.
3. Sekoita psylliumkuitu pieneen määrään vettä ja lisää se sekoittaen muun massan joukkoon.
4. Viimeisenä lisää vielä oman makusi mukaan vaniljajauhetta sekä kookosöljy. Kun massa on valmis, kaada se vuokaan pohjan päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMä tykkään Urtekramista – paljon ihania luomuherkkuja tarjolla, etenkin gluteenittomaan leivontaan!

MURUSEOS
ruokalusikallinen sulaa kookosöljyä
teelusikallinen kanelia
ruokalusikallinen kookospalmusokeria
puoli desilitraa kaurahiutaleita
kuivattuja omenanpaloja

1. Mausta sula kookosöljy kanelilla ja kookospalmusokerilla. 
2. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja omennanpalat sekä pyörittele ne kunnolla seoksessa.
3. Kun muru on valmis niin lisää se vaniljatäytteen päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEikai tää sen enempää selittelyjä tai sanoja kaipaa? Veikkaan, että kuvat puhui aika hyvin puolestaan – mulla nimittäin alkoi heti tehdä mieli leipomaan, kun kasasin näitä kuvia yhteen ja kirjoittelin reseptiä puhtaaksi…

Maukkaita herkkuhetkiä,
<3 Aino

PS. Eilinen ”Naisellisuus kunniaan” -postaus oli ihan vahinko! Mä lenkillä sain postausidean ja kirjoittelin sitä luonnokseksi muistiin ja hupsista vaan julkaisin sen vahingossa… Hehhe. Se postaus on siis kyllä tulossa ja sitä kantsii hetken aikaa odottaakkin 😉

Aino

8 vastausta artikkeliin “Omena-mururaakapiirakka”

  1. Kuvat ainakin on niin älyttömän herkun näköisiä, että… pakko varmaan kipaista kauppaan. 😀 Just sain mulperimarjakeksit uuniin ja hyvinhän tässä voisi jatkaa vielä omppupiirakkaan, heh.

  2. Hei Aino, pystyisitkö joskus tehdä ohjeen, johon ei tulisi suklaata eikä pähkinöitä? Itse oon molemmille allerginen, mutta tahtoisin kovasti kokeilla ja maistella näitä sun raakaherkkuja! 🙂

    • No toki! Mut millasta sais olla?:) Juat viime viikollahan nimittäin laitoin kakkureseptin, jossa ei ollu kumpaakaan!

  3. Heippahei!
    Liekö tätä kysyttykin jo aiemmin, mutta en nyt yhtäkkiä löytänyt vastausta (mikä saattaa tietysti johtua siitä, että kysymys on vähän tyhmä… :D). Varmistan nyt amatöörinä kuitenkin, että onko riisiproteiinijauhon tilalla ihan ok käyttää esim. perus heraproteiinijauhetta?

    • Halutessaan joo – se on kyllä rakenteelta vaan enemmän ”hötömpää”, joten vaikuttaa tietty koostumukseen:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta