Maksimaalinen ruokapostaus!

Koska ruokapostauksista ja resepteistä tykätään niin paljon, niin tässä tulee melkeenpä koko viikon edestä – hehhe 🙂 Musta näitä on jotenkin niin ihana tehdä – oon niin onnellinen, että mulla on nykyään niin hyvä asenne ja suhde ruokaan.. löysin nimittäin viime syksyltä ruokapäiväkirjan yhden viikon ajalta ja kyllä meinas itku päästä – mitähän mä oon oikesti sillon mahtanut ajatella? En varmaan yhtään mitään.

Jos joku on seurannut mun juttuja pidemmän aikaa niin syksyllähän kirjoittelin mun ruokaongelmista, kun oli ongelmia niin vehnä- kuin maitotuotteidenkin kanssa. Nykyään mun kroppa ei reagoi negatiivisesti oikeastaan mihinkään raaka-aineeseen! Ihanaa, kun syömistä ei tarvi varoa eikä siitä tarvi stressata 🙂

Tässä siis ruokapäiväkirjaa neljän päivän ajalta ja lisukkeena vielä pari reseptiä. Mun kaurapuurohan sisältää joka aamu hamppuproteiinia, pellavansiemenrouhetta, auringonkukansiemeniä ja kookosöljyä 🙂 Ja joka päivä syön myös chiasiemeniä, yleensä rahkan seassa! Niitä en jaksanut kirjata tuonne erikseen.

AAMUPALA: kaurapuuroa puolukoilla, mansikkapannareita raejuustolla ja appelsiini
LOUNAS: broileririsottoa, porkkanaraastetta, näkkäriä raejuustolla ja papubrownie
VÄLIPALA: paljon kahvia ja appelsiini
PÄIVÄLLINEN: punajuurikeittoa ja 2x ruispala raejuustolla, kalkkunaleikkeellä, tomaatilla, kurkulla sekä avokadolla
ILTAPALA: maitorahkaa omenan, kiivin ja pähkinöiden kera sekä itsetehty myslipatukka

***
BROILERIRISOTTO
4dl riisi+ohra -sekoitusta
500g vihannessekoitusta
400g broilerin fileesuikaleita
sipuli
valkosipulia
 
1. Laita riisit kattilaan keittymään pakkauksen ohjeen mukaisesti.
2. Tee sama vihannessekoitukselle, eri kattilaan siis 😀
3. Kuumenna hiukan öljyä pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli sekä valkosipulin kynnet siinä.
4. Lisää kanat pannulle ja paista kypsäksi.
5. Kun riisit on kypsiä ja vesi haihtunut lisää joukkoon paistetut kanat sipuleineen sekä kypsät vihannekset. 
6. Sekoita ja nauti!!
 
(Tarvittaessa tietysti maustaminen on olennaista – mä tälläkertaa käytin valmiiksi marinoitua kanaa, joten se ei ollut tarpeen. Yleensä ostan kaikki marinoimattomana, mutta kun tässä ei mitään miljonäärejä olla niin joskus tarjoustuotteita tulee ostettua marinoituina jos alennusprosentti on kohdillaan… noh, onneksi siihen marinadiin ei kuole!)

 Mmmmmmmmmm :–)

AAMUPALA: kaurapuuroa banaanilla ja raejuustolla
VÄLIPALA: hedelmäsalaattia maitorahkalla + itsetehty myslipatukka
TREENIN JÄLKEEN: palautusjuoma
LOUNAS: broileririsottoa + 2x ruispala raejuuston, kurkun, tomaatin, kalkkunaleikkeen ja avokadon kera
VÄLIPALA: rahkapuuro ja itsetehty myslipatukka
ILLALLINEN: tonnikalamunakas ja papubrownie
***
 
OMENAINEN RAHKAPUURO
1dl kaurahiutaleita
½prk rahkaa
½dl vaniljaproteiinijauhetta
1dl maitoa/soijamaitoa/mantelimaitoa jne
omena raastettuna
kanelia

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita rasiassa jääkaappiin vetäytymään. Jos nautit aamulla, tee tämä illalla, jos illalla niin tee aamulla 🙂

NAMMMM !! On myös ihan törkeen hyvää esimerkiksi mustikoiden kanssa 🙂

Wokit on helppoa perusruokaa – niitä on helppo muutella oman makunsa mukaan 🙂

AAMUPALA: kaurapuuroa banaanilla ja raejuustolla + ruispala raejuustolla, kurkulla, tomaatilla, kalkkunaleikkeellä ja paistetulla munalla
TREENIN JÄLKEEN: palautusjuoma
LOUNAS: broileririsottoa porkkanaraasteen ja ananaksen kera + papubrownie banaanilla höystettynä
VÄLIPALA: appelsiini ja itsetehty myslipatukka
PÄIVÄLLINEN: katkarapuwok täysjyväspagetilla + ruispala ja ruisnäkkäri raejuuston, kurkun, tomaatin, kalkkunaleikkeen ja avokadon kera
ILTAPALA: maitorahkaa myslin, omenan ja manteleiden kanssa

***
KATKARAPUWOK
sipuli
valkosipulia
inkivääriä raastettuna

katkarapuja
porkkanaa
kesäkurpitsa
kiinankaali
ohuita vihreitä papuja

2rkl seesamitahnaa
1rkl vihreää currytahnaa

1. Sulata katkaravut.
2. Kuumenna öljyssä pannulla hienonnettu valkosipuli, sipuli ja raastettu inkivääri.
3. Lisää pannulle kuoritut ja suikaloidut porkkanat. Anna pehmentyä muutamia minuutteja.
3. Lisää pannulle kesäkurpitsasuikaleet, katkaravut ja pavut.
4. Mausta seesami- ja currytahnalla.
5. Lisää viimeisenä kiinankaali ja sekoita wokki sekaisin. Anna hautua pannulla vielä ennen tarjoulua, jotta kaali pehmenee ja imee makuja itseensä. 

Ruisnäkkäriä/leipää + raejuustoa + tomaattia + avokadoa + sitruunapippuria = täydellistä <3
Toimii vaikkapa välipalana!

 

TREENIN JÄLKEEN: palautusjuoma
AAMUPALA: kaurapuuroa banaanin ja raejuuston kera + ruisnäkkäriä kananmunalla ja kalkkunaleikkeellä
LOUNAS: broileririsottoa + 2x ruisleipä raejuustolla, kurkulla, tomaatilla, kalkkunaleikkeellä ja avokadolla
VÄLIPALA: rahkapuuroa mustikoilla ja porkkanoita
PÄIVÄLLINEN: katkarapuwokkia + ruisnäkkäriä kurkulla ja tomaatilla
ILTAPALA: pari itsetehtyä myslipatukkaa + maitorahkaa omenasoseella ja mantelirouheella  
***
 
Hoksasin tätä ruokapäiväkirjaa pitäessäni, että syön paaaljon hedelmiä päivässä 🙂 Mä nyt ajattelin testata, että miten vaikuttaa kun korvaan osan niistä vähän paremmilla hiilarinlähteillä. Eihän tähän mitään tarvetta ois, kun tuloksia on tälläsellä hedelmäoverdosellakin saatu aikaseksi, mutta välillä ihan kiva aina testailla että miten jotku pienet muutokset vaikuttaa 🙂 
Aino

4 vastausta artikkeliin “Maksimaalinen ruokapostaus!”

  1. Oijoi tota näkkäri-avokado-tomaatti-leipää on ehdottomasti tehtävä itsekin!! Myös vokki ja risotto ohjeet oli mun mieleen! Oisko sulla muuten jotain yksinkertaisia smoothie-ohjeita? 🙂

    • Joo se on ihan huippua, kannattaa – mä syön varmaan joka päivä, enkä oo onnistunu kyllästymään 😀 Mä teen smoothiet aina niin, että laitan ½purkkia maitorahkaa ja sitten jonku hedelmän + marjoja ja lisäksi sitten vettä (joskus soijamaitoa:)).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta