Kuka olisi uskonut?

Hyvää syntymäpäivää, minä! Vau. Tänään tuli mittariin täyteen maagiset 27-vuotta ja ei voi kyllä muuta sanoa, että onpahan ollut vuosi. Tässä iässä syntymäpäivät ei sinällään tunnu enää miltään, mutta näinä päivinä on aina hauskaa pysähtyä hetkeksi miettimään kulunutta vuotta ja omaa elämäänsä.

Ja tänään se nostaa ihan valtavan leveän hymyn mun kasvoille.Nuorempana ajattelin, että menisin naimisiin 26-vuotiaana. Jotenkin aikaisemmin pidin tätä ikää ”aikuisena” ja aikuiseen, tasapainoiseen ja onnelliseen elämään mun mielessäni tietysti kuului mies, omakotitalo ja kaikkea muuta idyllistä. Jotenkin tää ajatus iskostui niin syvälle muhun itseeni, että siitä on ehkä ollut vaikeinta päästää irti – tajuta, etten ole epäonnistunut tai yksinäinen vaikka alkuperäinen ajatus mun omasta onnesta oli erilainen.

Onnea kun on niin monenlaista. Hassua on, etten sillon edes osannut kuvitellakkaan kuinka onnellinen voisin olla muuten. Oon onnellinen, että oon aina rohkeasti tehnyt asioita omalla tavallani – kyseenalaistaen ne omat kuvitelmani ja haaveeni. Jos en olis tehnyt niin, en olis nyt tässä. Oon siitä onnekas, ettei mun onni vaadi mitään glitteriä tai glamouria. Se koostuu ihan tavallisista, arkisista asioista. Ja sitten ne kaikki satunnaiset glitterit ja glamourit – ne tekee mun elämästä entistä kivempaa silloin kun sattuvat kohdalle, mutta ei kuitenkaan määritä mun onnea. Sillä sen teen minä itse <3

Ihanaa viikonloppua!

Rakkaudella,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Säälittävä sinkkunainen

Luin eilen Rosa Meriläisen kolumnin Helsingin Sanomista ja se oli musta niin loistava, että mun oli pakko jakaa se kaikkialle! Nimittäin omien sinkkuvuosien aikana huomaan, että ihmisten – etenkin itseäni vanhempien – suhtautuminen sinkkuuteen on alkamassa muuttumaan. Kun yleensä sukujuhlissa omaa sinkkuuttaan on saanut selitellä niin pari viikkoa sitten eräissä kekkereissä sitä ihan fiilisteltiin! Ja ehkä kaikkein eniten sitä kuinka sinut oon sinkkuuteni kanssa ja miten paljon nautin siitä.

Ja tiiättekö, se oli aika virkistävää! Usein sitä nimittäin sitä vaan saanut yrittää todistella toisille, ettei mussa oikeasti mitään vikaa ole ”mutku ei sitä oikeaa ole vain löytynyt..”..

Monesti myös tunnutaan ajattelevan, että sinkku olisi jotenkin kykenemätön löytämään seuraa itselleen ja aina vähän väliä kaupitellaan jonkun veljeä, serkkua tai kumminkaimaa sokkotreffiseuraksi. Sekin toki on hauskaa – aina siihen asti, kunnes ”match maker” rupeaa kyselemään että mikä ihme meni vikaan, kun ei päädyttykkään yhteen.

Parisuhde on kuitenkin aika kätevä rakkauselämän muoto – joskaan ei ainut.

Musta tuo oli Rosa Meriläiseltä aivan ihanasti sanottu. Nimittäin vasten yleistä luuloa sinkkuelämän ei tarvitse olla yksinäistä ja säälittävää! Mun oma ainakin on täynnä rakkautta ja mulle rakkaita, ihania ihmisiä enkä oikeastaan edes muista omaa sinkkuuttani ennenkuin joku muu siitä huomauttaa, kohdellen kuin olisin jotenkin ”vajavainen”.

Parasta sinkkuudessa on, etten koe että mun elämästä puuttuu mitään. Kaikki ei tosin tunnu ajattelevan samoin, mutta se on heidän huolensa eikä minun. Itsenäisenä naisena nautin omasta vapaudesta ja siitä, että kesälomia miettiessäni mun ei tarvitse miettiä muita kuin itseäni. Sinkkuna eläminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että maailma pyöris oman navan ympärillä sillä aivan kuten parisuhteessa elävälläkin, myös sinkulla on elämässään paljon tärkeitä ihmisiä. Loppupeleissä sinkkuudesta säälittävän onnistuu tekemään vain yksi ihminen, ja se olet sinä itse. Vain sinä voit vaikuttaa omaan asenteeseesi ja ajatuksiisi, sekä siihen kuinka nautinnollista tai kurjaa sinkkuna eläminen sinulle on.

Veikkaisin, että juuri tyytyväisyys itseeni ja elämäntilanteeseeni tekee minusta sinkkuna epäsäälittävän. Sama laki nimittäin pätee oli sitten sinkku tai parisuhteessa: se mihin keskityt, se lisääntyy. Ja mä oon päättänyt keskittyä kaikkiin ihaniin asioihin! Samaa suosittelen myös kaikille muille, jotka haluaa saada elämästään kaiken ilon irti.

Nauttikaa, rakastakaa, hullutelkaa ja unohtakaa vaatimuslista täydellisen kumppanin ominaisuuksista. Kohdatkaa sen sijaan ihmiset ihmisenä ilman turhia odotuksia ja jättäkää pelottomasti egonne syrjään. Mitä oikeasti haluat, mikä oikeasti tuntuu just nyt hyvältä? Sen ei tarvi olla aina järkevää tai johtaa mihinkään ollakseen juuri sillä hetkellä sulle itselles merkityksellistä.

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto