Jäätelökauden avaus: Sateenkaarijäätelö

Helle, aurinko ja lämpö! Jee, kesä on vihdoinkin saapunut ilostuttamaan meitä läsnäolollaan! Sen kunniaksi voitaisiinkin korkata jäätelökesä, eikö vaan? 😉

Jäätelönrakastajana mä tietysti kannatan ideaa ja myönnän ottaneeni jo pienen varaslähdön. Kuluneiden viikkojen illat on menny kiivaasti kesän uuden hittireseptin kehittelyssä ja mikä onkaan ihanampaa kuin herkutella jäätelöä päivittäin ilman minkäänlaisia omantunnontuskia.. Onneksi se on mahdollista, kun koostaa reseptinsä pelkistä hyvisraaka-aineista!

Raaka-aineita oikein yhdistelemällä jäätelöistä ei edes huomaa, ettei ne oikeasti ole lähelläkään ”tavisjäätelöitä” sillä maun viedessä mennessään kaikki muu unohtuu! Suosikeiksi on tähän mennessä noussut kaksi: suolakaramelli ja sateenkaarijäätelö, joista jälkimmäiseen saatte reseptin nyt.

Sateenkaarijäätelö on yhtä värien ilottelua ja tän reseptin myötä haluan inspiroida teitä myös omienkin luomuksienne luonnolliseen värjäilyyn! Luonto on nimittäin täynnä mitä ihanampia värejä ja niitä yhdistelemällä voi saada vaikka minkälaisia taideteoksia aikaan. Tän sateenkaarijäätelön kanssa voit lähteä maltillisesti liikkeelle ilman sen kummempia venkslauksia, sillä tää toimii aika puhtaasti ”soseuta ja sekoita” -tekniikalla.

Ja raaka-aine listaa katsoessa ei kannata pelästyä jos jonkin maku ei houkuttele: mä nimittäin lupaan, ettei mikään niistä maistu läpi! Joten rohkeasti vaan kokeilemaan ja muistakaa: aina on helpompi aloittaa vähästä ja lisätä pikkuhiljaa, entä ottaa ylimääräistä pois 😉

SATEENKAARIJÄÄTELÖ

4 pakastettua banaania
1 dl kookosmannaa
2 dl vettä
1 dl heraproteiinia, vanilja*
2 tl punajuurimehujahetta
1/2 tl spirulina-jauhetta
1/4 tl kurkumaa

Aloita blendaamalla vesi, kookosmanna ja vaniljanmakuinen heraproteiini tasaiseksi. Lisää joukkoon pakastetut banaanit ja jatkaa blendaamista.  Jaa valmis jäätelömassa kolmeen kulhoon ja sekoita yhteen punajuurimehujauhe, toiseen spirulina ja kolmanteen kurkuma. Lusikoi jäätelömassat vuoron perään samaan kulhoon, niin että värit eivät sekoitu keskenään ja nosta puolen tunnin ajaksi pakkaseen hyytymään.

*Heraproteiini tuo jäätelöön kermaista kuohkeutta ja pehmismäistä rakennetta. Saat siitä vegaanisen jättämällä sen pois ja se on täysin ok ja voitkin huoletta jättää sen pois! Samalla kannattaa vähentää myös veden määrää puolella desillä.

Ihanaa alkavaa jäätelökesää teille jokaiselle! <3

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kolmen raaka-aineen bataattipitsa

Oon viime aikoina puuhastelut jos jonkinlaista keittiössä, mutta tyyli on pysynyt samana: helppona ja herkullisena. Jotenkin nyt kun on viettänyt enemmän aikaa kotona on ollut myös kiva panostaa ruoanlaittoon hieman enemmän ja kokkailla vähän erikoisempia juttuja niiden päivittäisten smoothieiden ja salaattien sijaan – ei sillä, että niissäkään mitään vikaa oisi!

Jos jonkun mielestä terveellinen (tai kasvispainotteinen) ruoka on vielä tylsää, niin uskon tän reseptin viimeistään muuttavan sen käsityksen. Tai siis kuinka moni oikeasti sanoo pitsalle ”ei”? Mulle tavan pitsa on ehkä vähän liian tuhtia ja rasvaista, mutta tämän pitsan olisin syönyt vaikka kerralla jos vatsassa ois vaan ollut vähän enemmän tilaa! Oli nimittäin sen verran täyttävää, että pari siivua riitti hyvin tekemään mut kylläiseksi.

Kuten otsikkokin jo kertoo, loistaa tän reseptin pääosassa yksi mun lemppareista – nimittäin bataatti, ja tällä kertaa siis pitsan muodossa. Oon kokkaillut bataatista kaikenlaista aina suolaisesta makeaan enkä kertaakaan oo joutunut pettymään! Alkaa vaikuttamaan siltä että se on täydellinen raaka-aine, joka maistuu hyvältä ihan mihin tahansa sitä ikinä keksiikään laittaa.

Vai ootko joskus syönyt jotain missä ois ollut bataattia ja se ois ollut pahaa..?

Te varmaan haluatte jo päästä itse reseptin pariin, joten mä en jaarittele tässä enää sen pidempään! Paljastan vielä vaan sen verran, että huomenna ois tarkoitus julkaista ensimmäinen osa pitkään odotetusta toivepostauksesta jossa kerron mitä kaikkea oikein ostan kaupasta, millä rahalla ja millä perustein.. 😛

BATAATTIPITSA

yksi keskikokoinen bataatti
1 rkl psylliumia
1,5 dl kookosjauhoa

Kuutioi ja keitä bataatti pehmeäksi, lisää halutessasi keitinveteen suolaa. Kun bataatit ovat pehmeitä kaada keitinvesi pois ja soseuta bataatit. Lisää joukkoon psyllium ja kookosjauho, ja sekoita tasaiseksi – lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina jää löysäksi. Kun taikina on tiivis kauli siitä ohut pitsapohja ja laita se kiertoilmalla 175 asteiseen uuniin esipaistumaan noin kymmenen minuutin ajaksi. Lisää sen jälkeen täytteet ja paista vielä toiset kymmenen minuuttia. Nauti!

Tän maukkaan ja mehevän pitsapohjan kanssa maistuu takuulla mitkä vaan täytteet sillä kuten jo sanoin – bataatti tuntuu sopivan yhteen minkä kanssa tahansa! Itse levitin pohjan päälle aiemmin valmistamaani pastakastiketta mikä sopi siihen kuin nenä päähän. Siis aivan taivaallinen yhdistelmä, jonka kruunasi pitsan päällä nauttimani rucola 🙂 Voi morjens! Muuten pitsan päältä löytyi vähän kaikkea mitä jääkaapissa sattui olemaan ja eikös se itseasiassa ollutkin aikoinaan se juttu miten pitsa keksittiin.. siis niin sanotusti jämä ruoaksi, jonka avulla estettiin turhan ruokahävikin synty? 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa