Raikas hyvisvanukas

En tiedä teistä, mutta mun ruokailussa on pätee yksi sääntö: se on oltava terveellistä ja hyvää! Vuosien varrella oon toki huomannut, että nämä kaksi asiaa tarkoittaa ihmisille tosi paljon eri asioita.. jonkun käsityksen mukaan terveellinen tarkoittaa mahdollisimman vähähiilihydraattista, kun taas toinen välttelee viljoja ja maitotuotteita.

Myös makuja on erilaisia ja niinhän sitä aina sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä 😉 Mä oon omasta mielestäni onnekas siinä mielessä, että harvoin mikään maistuu mun mielestä pahalta ja oonkin aika ennakkoluuloton eri makuyhdistelmien ja uusien ruokatuttavuuksien kanssa! Ikinä ei voi tietää kuinka hyvää jokin on, jos ei koskaan maista.

Eikö totta? Teen paljon chiavanukkaita niiden helppouden ja ravitsevuuden vuoksi, mutta niissäkin täytyy aina olla jokin twisti! Kuten tässäkin. Tää raikas vanukas sai ideansa appelsiineista, jotka oli hetki sitten kaudessa ja ihan supermehukkaita. Ja onhan ne ihania vieläkin!

RAIKAS HYVISVANUKAS

KERMAINEN CHIAVANUKAS
3 dl chiageeliä*
1 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
1 rkl cashewtahnaa
tarvittaessa vettä

3 dl mangoa
appelsiini
0,5dl sitruunamehua

Toimi molemmissa kerroksissa samalla tavalla: mittaa ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi! Annostele kerroksittain kulhoihin ja nauti.

*Chiageeli syntyy liottamalla chia-siemeniä runsaassa vedessä (suhteessa 9:1) vähintään vartin ajan. Mulla on yleensä aina saatavilla valmista chiageeliä sillä se on ihan täydellinen pohja niin vanukkaisiin kuin smoothieisiinkin! Ja ravintoarvot parhaimmasta päästä.

Ihanaa torstai-iltaa,
<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

 

Helpotusta helteeseen

Tänä kesänä ollaan saatu nauttia poikkeuksellisesti helteistä! Tai siis osa on saanut, ja osa on kärsinyt – ja itse oon kuulunut juuri tuohon jälkimmäiseen porukkaan. Onneksi meillä on kotona ollut pääosin viileää ja toimistolla vielä viileämpää, joten munkin hellekesä on ollut pääsääntöisesti hyvin nautinnollinen.

Pitää aina vaan löytää kaikesta itselle ne parhaat jutut, eikö se niin mene? 😉 Jäätelön rakastajalle tälläiset säät on tietysti ollu ihania, kun on ollut hyvä tekosyy nautiskella viileistä herkuista ja tehdä niitä itse. Ja koska helteet ei näytä vielä hellittävän, ajattelin jakaa teille yhden tän kesän raikkaimmista mehujäätelöresepteistä!

RAIKKAAT MEHUJÄÄTELÖT
purkki kookosvettä
5 rkl sitruuna-inkiväärimehua

Sekoita kookosvesi ja sitruuna-inkiväärimehu huolella keskenään ja kaada mehujäätelömuotteihin. Anna jäätyä ja nauti kylmänä!

Ihanaa sunnuntai-illan jatkoa,
<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto