Vinkki puhtaan ruoan ystäville!

*Sisältää mainoslinkkejä

Mä harvemmin kirjottelen täällä varsinaisesti mitään mun työhön liittyviä juttuja ja se on sinällään ihme, sillä mä hyvin pitkälti R-A-K-A-S-T-A-N mun työtä. Musta on aamuisin ihan parasta mennä toimistolle ja lomalla jo parin viikon jälkeen mulle tulee kaipuu töiden pariin.

Tää ei johdu pelkästään siitä, että mulla on ihania työkavereita ja saan työskennellä yhdessä mun ystävien kanssa. Vielä enemmän syynä mun innostukselle on se, että saan tehdä asioita yhteisen hyvän ja ympäristön hyväksi, ja omalla työlläni viedä eteenpäin tiedostavaa kulutusta joka tukee täysin omia arvojani. Saan tehdä työkseni sitä, mitä itse elän ja hengitän, ja se on ihan mahtavaa.

Jos et siis tiennyt niin vietän arkeni puuhastellen Foodinilla ja meillä on laaja valikoima luomu elintarvikkeita ja superfoodeja, ja valmistetaan paljon kaikkea ihania herkkuja itsekkin 🙂 Me tehdäänn tiivistä yhteistyötä jopa 5000 pienviljelijän kanssa ympäri maailman ja samalla tuetaan heidän hyvinvointiaan ollen mukana mm. porakaivojen ja aurinkopaneelien rakentamisessa.

Meidän motto ”Parempaa ruokaa paremmalle huomiselle” ei siis tarkoita pelkästään sitä, että halutaan tarjota teille parhaita mahdollisia raaka-aineita vaan halutaan myös tukea meidän viljelijöitä ja heidän perheitään sekä tietysti ympäristön ekosysteemiä. Näistä kaikista jutuista voi lukea lisää mm. meidän Facebook-sivuilta 🙂

Syy miksi innostuin kirjoittamaan tästä nyt on se, että meillä on parhaillaan käynnissä huima kesäale josta halusin vinkata teillekkin!

Tämän viikon ajan koko meidän nettikaupan valikoima on vähintään -20% tarjouksessa ja sen lisäksi meillä on supertarjouksia aina -50% asti 🙂 Meiltä löytyy paljon tuotteita laidasta laitaan ja keräsin tähän postaukseen omat ykkössuosikit:

🌿 Kookosöljy on mun ihan lemppari monipuolisuutensa ja puhtaan, raikkaan makunsa vuoksi 🙂 Meidän kookosöljy on tietysti luomua, mutta sillä on myös Reilun Kaupan -sertifikaatti! Käytän kookosöljyä arjessa etenkin smoothieissa, paistorasvana ja ihon- sekä hiuksien hoidossa.

🌿 Kurpitsansiemenjauho on vakiinnuttanut paikan mun keittiössä sen ihanan aromikkaalla maulla ja täyteläisellä koostumuksellaan! Se on tosi proteiinipitoista ja siitä syntyy maailman parhaat pannuleivät ja se kruunaa myös pannulla paistetut muikut.

🌿 Chia-siemenet on tosi helppokäyttöisiä, proteiini- ja kuitupitoisia sekä erittäin hyvä omegoiden lähde. Toimii erittäin hyvin smoothieiden pohjana, kananmunan korvikkeena ja siitä valmistuva vanukas on erittäin simppeli TO GO -reissueväs 🙂

🌿 Mun nivelet, hiukset, iho ja kynnet rakastaa OptiMSM:ää! Mä huomaan sen vaikutukset niin selkeästi, että otan sitä aina mukaan jopa reissuunkin. Sen sekaan lorautan sitruunamehua, jonka sisältämä C-vitamiini parantaa imeytymistä ja raikas maku tekee juomasta huomattavasti paremman makuista 😉

🌿 Toinen uskollinen reissukaveri on Viherjauhe, joka on monipuolinen sekoitus eri viherjauheita eikä mun aamu tunnu samalta ilman sitä. Sen energisoiva ja piristävä vaikutus on selkeä, ja se toimii mulla myös parhaana apuna päänsärkyyn ja väsymykseen jos jompi kumpi sattuu yllättämään kesken työpäivän.

🌿 Paras rentouttaja, tasapainottaja ja nukahtamista helpottava kaveri on ehdottomasti Pika-Reishi, joka on siis yksi tutkituimmista lääkinnällisistä sienistä. Sen adaptogeeninen vaikutus oli mulle yks isoimmista avuista kun kärsin univaikeuksista ja tasapainottelin hormonitoimintaani – ja luotan siihen edelleen aina, jos stressi meinaa puskea päälle.

🌿 Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä… suussasulava, kermainen ja ahh niin täyteläinen kookosmanna! Kyseessä on siis kookoksesta valmistettua ”sosetta”, jokame valmistetaan itse Jyväskylässä. Kookosmannaa voi huoletta lusikoida suoraan purkista (ja teen sitä usein) minkä lisäksi siitä valmistuu näppärästi niin kookosmaitoa kuin -kermaakin, raakakakkujen täytteet, kermainen suuruste keittoihin ja kastikkeisiin, ihana täyteläisyys puuroihin ja risottoruokiin sekä herkulliset kastikkeet muun muassa letuille… Mmmm!

Oisin voinut jatkaa tätä listaa vaikka kuinka, mutta rajoitin tän nyt näihin joita itse käytän eniten. Näiden lisäksihän me myös valmistetaan itse raakasuklaata ja erilaisia raakasuklaaherkkuja sekä ihania levitteitä.

Kaikki tuotteet on siis vähintään -20% alennuksessa tämän viikon ajan! Ja sen lisäksi jokaiseen tilaukseen tulee mukaan ekologinen kangaskassi, yli 100€ tilauksiin 20€ lahjakortti ja yli 200€ tilauksiin 50€ lahjakortti meidän verkkokauppaan. Eli ei muuta kuin ostoksille 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Karamelli-karpalojäätelö

*Sisältää mainoslinkkejä

Rakastan kirpeitä ja makeita makuja yhdessä, ehkä vähän liikaakin. Tein viime kesänä ihanaa karamellijätelöä, joka ihastutti ihmisiä niin helppoudellaan kuin herkullisuudellaan ja teinpäs sitä itsekkin useampana iltana viilentämään kuumien kesäpäivien jälkeen. Niin helppoa, niin hyvää! Ja tietysti vain pelkkiä hyvisraaka-aineita.

Jokin mua kuitenkin häiritsi kyseisessä reseptissä – varsinkin nyt, kun viimeaikoina en oo välittänyt niin paljon makeasta. En sano, että alkuperäinen luomus olisi ollut liian makeaa, mutta tiesin että se kaipasi kaverikseen jotakin.. Jotakin, mikä tasapainottaisi sitä ja toisi sen täyteläisen kinuskisuuden vielä paremmin esille.

Ja eilen keksin ratkaisun ja innostuin niin paljon, että mun oli tänään heti herättyäni laitettava hösseliksi! Jääkaapista onneksi löytyi kaikki tarvittava, joten mun täytyi vaan laittaa blenderi laulamaan ja odottaa kärsivällisesti hyytymistä.. Onko lopputulos sitä, mitä kaipasin? Kieltä kutitteleva yhdistelmä suloisen kirpeää ja makeaa? Yhdistlemä, joka on jopa vähän liian hyvää – niin hyvää, että päädyn nuolemaan kulhon reunoja?

Kieltämättä olin aika onnekas, etten ollut kotona yksin herkkujen äärellä – nimittäin olisin varmasti tuhonnut koko annoksen yksinäni! Sitä aina välillä yllättyy itsekkin, miten joskus niin yksinkertaiset asiat toimii yhdessä niin saumattomasti ja miten helposti voi saada aikaan jotain niin hyvää ettei edes tajua syövänsä jotain terveellistä. Hahha!

Kokeilkaahan ihmeessä itsekkin ja antakaa tuomionne! Kannattaa myös toki kokeilla alkuperäistä, vieläkin simppelimpää reseptiä – ja erään lukijan innoittamana rohkaisen kokeilemaan siinä lucuman sijaan carob-jauhetta, joka toimii siinä pettämättömän hyvin 😉

KARAMELLI-KARPALOJÄÄTELÖ

300 ml kookoskermaa
6 taatelia
1,r rkl lucumaa
ripaus merisuolaa
1/2 tl vaniljauutetta

100 ml kookoskermaa
2 rkl karpalojauhetta / 0,5 dl jäisiä karpaloita
1 rkl koivusokeria

Säilytä kookoskermaa jääkaapissa, jotta se tiivistyy. Tee ensin karamelliosa ja lusikoi kookoskerma blenderiin yhdessä taateleiden kanssa ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää lucuma ja sekoita hyvin. Kaada jäätelömassa kulhoon ja valmista seuraavaksi karpalojäätelö blendaamalla kookoskerma, karpalo(jauhe) ja makeutus keskenään. Lusikoi karpalojäätel karamellijäätelön sekaan ja nosta pakastimeen noin kahden tunnin ajaksi jähmettymään, välillä massaa sekoittaen.

Voit halutessasi makeuttaa karpalojäätelön muutenkin kuin koivusokerilla – itse tykkään sen hieman viileästä mausta, joka sopii loistavasti yhteen karpaloiden kirpeyden kanssa minkä vuoksi se oli mun oma valinta tänään.

Herkullista sunnuntaita!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa