Mausteinen proteiinivanukas

*Sisältää mainoslinkkejä

Loihdin tänään juhlapäivän (=vapaapäivä, maanantai, aurinko!) iloksi itselleni aamiaisen oikein pitkän kaavan kautta ja lopputuloksena syntyi herkullisen mausteinen proteiinivanukas. Itselleni uskolliseen tapaan resepti on hyvinkin simppeli ja sitä tähdittää muutama ihan mieletön raaka-aine, joista kerron teille hieman lisää!

Terveellinen, lisä- ja säilöntäaineeton sekä ilman turhaa sokeria valmistettu vanukas syntyy chia-siemenistä (proteiinia yli 20g/100g!) sekä Foodinin uudesta Supervege -proteiinisekoituksesta, joista jälkimmäinen on mun mielestä yksi viimeaikoijen siisteimmistä uutuuksista! Supervegessä on nimittäin täydellinen proteiinikoostumus sen sisältäessä kolmea eri kasviproteiiinia (hamppu, herne ja riisi) ja niiden lisäksi probiootteja, jotka tehostaa proteiinin imeytymistä jopa 100%!

Ainutlaatuisten ominaisuuksien lisäksi Supervege on maultaan vaniljainen ja koostumukseltaan aivan ylivertainen kasviproteiini, minkä vuoksi se on erittäin helppokäyttöinen 🙂Jo pelkästä chian-siemenistä ja Supervegestä valmistuu herkullinen vanukas, mutta mä halusin tehdä siitä vielä hieman paremman. Niinpä kerroksia valmistui kaksi, joista vaaleampi on inkiväärillä terästetty ja toinen kurkumasta kultaisena hohtava! Inkivääri ja kurkuma on erinomaisia mausteita vastustuskyvyn tueksi eikä niitä mun mielestä voi näin flunssa-aikana käyttää liikaa.

Supervegen vaniljaisuus sopii tähän vanukkaaseen hyvin, sillä se tasoittaa ihanasti hieman karvaan kurkuman ja tulisen inkiväärin makua – kuitenkaan niitä peittämättä. Kurkuman kanssa tykkäänkin lähes aina käyttää vaniljaa tai kardemummaa, jotka molemmat toimivat hyvin kurkuman maun tasapainoittamiseksi.


INKIVÄÄRI-KURKUMA PROTEIINIVANUKAS
annos kahdelle

4 dl chiageeliä (1 dl chia-siemeniä & 9 dl vettä)
1,5 dl Supervegeä
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
ripaus mustapippuria

Sekoita chiageeli ja Supervege keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Jaa annos kahteen osaan ja lisää toiseen inkivääri ja toiseen kurkuma mustapippurin kera. Sekoita hyvin ja lusikoi annoskulhoihin! Nauti sellaisenaan tai vaikkapa vaniljaisen myslin kera.

Herkkuhetkiä tulevaan viikkoon!

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Firenzen suosikki: #RAW

En oo vielä ihan hirveästi ennättänyt kirjoitella meidän Italian lomasta, mutta koska oon huomannut ihmisten matkuvastan nyt tosi paljon sielläpäin niin halusin kertoa teille mun Firenzen ykköslempparista!

Ennen reissua mä vähän pelkäsin ruokailujen puolesta sillä Italia on hyvinkin tunnettu pizza&pastapainotteisesta ruokakulttuuristaan, mutta sainkin yllättyä positiivisesti kaikesta ihanasta mitä me sieltä löydettiinkään 🙂

Jos siis oot matkustamassa Firenzeen ja tykkäät terveellisestä, raikkaasta ja maukkaasta ruoasta niin suosittelen sua suuntaamaan #RAW:iin. Kyseessä on suloinen pieni kahvila/ravintola joen rauhallisemmalla puolella, jonka sisustus on todella rauhallisen kodikas ja asiakaspalvelu vailla vertaansa.

Valikoimasta löytyi kaikkea ihanaa: wrappeja, pitsaa, hampurilaisia, pad thaita.. ja kaikki raakana! Itseasiassa mulle tuli siitä tosi paljon mieleen Helsingistä löytyvä Raw’N More 🙂 Nam. Teki mieli maistella ihan kaikkea ja lopulta päädyin wrappiin, joka oli ihan täydellisen hyvää.

Jälkiruoaksi otettiin vielä annokset heidän itsetekemiään vegaanisia raakajäätelöitä mauissa laventeli, hasselpähkinä-ruusu ja suklaa. Vegaanisia jäätelöitä sai onneksi kaupungista muualtakin ja jos ne kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan Ecoardon herkkuja!

#RAW löytyy siis Firenzestä osoitteesta Via Sant’Agostino 11R ja koko valikoima on raakaa, vegaanista ja gluteenitonta – sekä alusta asti heidän itse tekemää 🙂 Vahva suositus!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa