Firenzen suosikki: #RAW

En oo vielä ihan hirveästi ennättänyt kirjoitella meidän Italian lomasta, mutta koska oon huomannut ihmisten matkuvastan nyt tosi paljon sielläpäin niin halusin kertoa teille mun Firenzen ykköslempparista!

Ennen reissua mä vähän pelkäsin ruokailujen puolesta sillä Italia on hyvinkin tunnettu pizza&pastapainotteisesta ruokakulttuuristaan, mutta sainkin yllättyä positiivisesti kaikesta ihanasta mitä me sieltä löydettiinkään 🙂

Jos siis oot matkustamassa Firenzeen ja tykkäät terveellisestä, raikkaasta ja maukkaasta ruoasta niin suosittelen sua suuntaamaan #RAW:iin. Kyseessä on suloinen pieni kahvila/ravintola joen rauhallisemmalla puolella, jonka sisustus on todella rauhallisen kodikas ja asiakaspalvelu vailla vertaansa.

Valikoimasta löytyi kaikkea ihanaa: wrappeja, pitsaa, hampurilaisia, pad thaita.. ja kaikki raakana! Itseasiassa mulle tuli siitä tosi paljon mieleen Helsingistä löytyvä Raw’N More 🙂 Nam. Teki mieli maistella ihan kaikkea ja lopulta päädyin wrappiin, joka oli ihan täydellisen hyvää.

Jälkiruoaksi otettiin vielä annokset heidän itsetekemiään vegaanisia raakajäätelöitä mauissa laventeli, hasselpähkinä-ruusu ja suklaa. Vegaanisia jäätelöitä sai onneksi kaupungista muualtakin ja jos ne kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan Ecoardon herkkuja!

#RAW löytyy siis Firenzestä osoitteesta Via Sant’Agostino 11R ja koko valikoima on raakaa, vegaanista ja gluteenitonta – sekä alusta asti heidän itse tekemää 🙂 Vahva suositus!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

29. Simppeli sunnuntaiherkku

Olipa kerran sunnuntai, ulkona aivan liian harmaata ja jalat aivan liian kipeänä edellisillan (..yön) hulluttelusta tanssilattialla. Siinä on hetki jolloin inspiraatio ei välttämättä ihan hirveästi kukoista, mutta onneksi kieriskelin sen yltäkylläisyydessä viime viikolla ja saan nauttia sen hedelmistä näinä vetämättömämpinäkin päivinä.

Sunnuntaifudge

Näinä päivinä tekee myös lähes poikkeuksetta aina mieli jotain hyvää. Todellisena herkuttelijana niiden loihtiminen onneksi onnistuu kuin itsestään sillä sehän olis suorastaan vääryys viettää päivä ilman – vai mitä mieltä ootte?

Tänään herkkuvuorossa olikin suklaan sijaan fudge, joka valmistui mun keittiön perusraaka-aineista. Nää kaikki on sellaisia joita syön päivittäin ihan muustakin syystä kuin niiden herkullisuuden vuoksi, ja siitä aiheesta voisinkin kirjoittaa vaikka kokonaisen postauksen! Jos siis mietit, miksi mun mielestä kannattaa syödä parapähkinöitä tai maca-jauhetta niin ilmaise mielenkiintosi niin lupaan toteuttaa postauksen 😉

Sunnuntaifudge

Sunnuntaifudge

Ilman sen kummempia funktioita tai lätinöitä mennään seuraavaksi itse reseptiin, joka mun tyylille uskollisesti täyttää herkkufilosofiani pyhän kolminaisuuden: helppous + maku + ravinteikkuus.

MACAINEN FUDGE

4 rkl kookosmannaa
2 rkl parapähkinätahnaa
1 dl hera/herne/riisiproteiinijauhetta, vanilja*
2 tl maca-jauhetta
(1 tl tocoa)*
ripaus aitoa vaniljaa ja suolaa
1 dl mulperimarjoja

Sulata kookosmanna vesihauteessa. Sekoita joukkoon parapähkinätahna, maca ja proteiinijauhe. Mausta ja maista ja lisää tarvittaessa oman makusi mukaan ekstramakeutusta (esimerkiksi hunajaa tai kookossokeria). Lisää taikinan joukkoon hienonnetut mulperimarjat. Kaada massa leivinpaperoituun vuokaan ja nosta pakkaseen noin parinkymmenen minuutin ajaksi minkä jälkeen palastele fudge haluamasi kokoisiksi suupaloiksi. Säilytä fudge jääkaapissa.

*Jos käytät kasviproteiinia niin suosittelen lisämään joukkoon tocoa, joka taittaa pois jauhoisuutta ja tuo fudgeen lisää pehmeyttä.

Sunnuntaifudge

Toivottavasti teillä on harmaudesta huolimatta ollut yhtä nautinnollinen ja herkullinen sunnuntai mitä mullakin!

Ja hei – onko sulla oma herkkufilosofia? Saanko udella, että millainen? 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa