Mausteinen proteiinivanukas

*Sisältää mainoslinkkejä

Loihdin tänään juhlapäivän (=vapaapäivä, maanantai, aurinko!) iloksi itselleni aamiaisen oikein pitkän kaavan kautta ja lopputuloksena syntyi herkullisen mausteinen proteiinivanukas. Itselleni uskolliseen tapaan resepti on hyvinkin simppeli ja sitä tähdittää muutama ihan mieletön raaka-aine, joista kerron teille hieman lisää!

Terveellinen, lisä- ja säilöntäaineeton sekä ilman turhaa sokeria valmistettu vanukas syntyy chia-siemenistä (proteiinia yli 20g/100g!) sekä Foodinin uudesta Supervege -proteiinisekoituksesta, joista jälkimmäinen on mun mielestä yksi viimeaikoijen siisteimmistä uutuuksista! Supervegessä on nimittäin täydellinen proteiinikoostumus sen sisältäessä kolmea eri kasviproteiiinia (hamppu, herne ja riisi) ja niiden lisäksi probiootteja, jotka tehostaa proteiinin imeytymistä jopa 100%!

Ainutlaatuisten ominaisuuksien lisäksi Supervege on maultaan vaniljainen ja koostumukseltaan aivan ylivertainen kasviproteiini, minkä vuoksi se on erittäin helppokäyttöinen 🙂Jo pelkästä chian-siemenistä ja Supervegestä valmistuu herkullinen vanukas, mutta mä halusin tehdä siitä vielä hieman paremman. Niinpä kerroksia valmistui kaksi, joista vaaleampi on inkiväärillä terästetty ja toinen kurkumasta kultaisena hohtava! Inkivääri ja kurkuma on erinomaisia mausteita vastustuskyvyn tueksi eikä niitä mun mielestä voi näin flunssa-aikana käyttää liikaa.

Supervegen vaniljaisuus sopii tähän vanukkaaseen hyvin, sillä se tasoittaa ihanasti hieman karvaan kurkuman ja tulisen inkiväärin makua – kuitenkaan niitä peittämättä. Kurkuman kanssa tykkäänkin lähes aina käyttää vaniljaa tai kardemummaa, jotka molemmat toimivat hyvin kurkuman maun tasapainoittamiseksi.


INKIVÄÄRI-KURKUMA PROTEIINIVANUKAS
annos kahdelle

4 dl chiageeliä (1 dl chia-siemeniä & 9 dl vettä)
1,5 dl Supervegeä
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
ripaus mustapippuria

Sekoita chiageeli ja Supervege keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Jaa annos kahteen osaan ja lisää toiseen inkivääri ja toiseen kurkuma mustapippurin kera. Sekoita hyvin ja lusikoi annoskulhoihin! Nauti sellaisenaan tai vaikkapa vaniljaisen myslin kera.

Herkkuhetkiä tulevaan viikkoon!

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Hasselpähkinäinen banaanileipä

Mulla on paljon outoja tapoja, jotka on tietysti mun omasta mielestä tosi hauskoja ja hyödyllisiä. Yksi asioista jonka suhteen on aika ehdoton on se, ettei ruokaa saa heittää roskiin. Missään nimessä! Kotona kokkailenkin usein aika paljon kaikenlaisia yllättäviä mestariteoksia yksinkertaisesti yhdistämällä raaka-aineita, jotka olis kattilan sijasta joutunut hyvin pian biojätteeseen.

Tänään oli taas sellainen päivä. Oon ollut taas viikonlopun maalla ja yllättäen meiltä eilen katkesi sähköt useaksi tunniksi, mikä tietysti muutti mun ruokailusuunnitelmia illan osalta. Niinpä aamulla löysin keittiöstä todella kypsiä mustapilkkuisia banaaneja ja eilisen kaurapuuron jämät, ja päässä alkoi raksuttamaan.. Syön usein viikonloppuisin aamiaiseksi jonkin herkullisen lettuannoksen, mutta tällä kertaa mä päätin tehdä toisin!

Ja niinpä mä hain kanalasta juuri munittuja kananmunia ja päädyin valmistamaan todella, todella pitkästä aikaa banaanileipää. Olin niin onnellinen mun syömättä jääneestä kaurapuurosta sillä sen ansiosta sain leipään aivan täydellisen mehevän rakenteen! Mikään kuiva pikapuuro ei käy, vaan kaurapuuron ois siis mielellään oltava oikein mehevää ja pitkään haudutettua – tästä mä oon aika tarkka ja tää onkin yks niistä mun kuuluisista outouksista, joita kaikki ei tunnu ymmärtävän.

Hasselpähkinöilläkin oli alunperin toinen kohtalo, mutta onneksi asiat päätyi parhain päin ja ne löysi tiensä tähän luomukseen – nimittäin ilman niitä tää leipä ois saattanut jäädä vähän valjuksi. Tai siis tietysti jos tykkää banaanista ja puurosta (niinkuin minä!), mutta niiden maku tuo oikein virkistävän lisän kokonaisuuteen. Halutessaan ne siis voi jättää pois, mutta en suosittele 🙂

HASSELPÄHKINÄINEN BANAANILEIPÄ
4 kypsää banaania
3 dl kaurapuuroa
2-3 dl mantelimaitoa
1 rkl psylliumia
1,5 dl heraproteiinia, vanilja
2 dl hasselpähkinöitä
kaksi kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset hasselpähkinöitä lukuunottamatta blenderiin. Aloita lisäämällä vain 2 dl mantelimaitoa ja lisää tarpeen vaatiessa vähitellen lisää! Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä joukkoon hasselpähkinät ja blendaa vai hetken verran, jotta taikinaan jää pähkinöistä mukavaa purutuntumaa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Anna banaanileivän jäähtyä ja vetäytyä vuoassa noin puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Valmiin banaanileivän nautiskelin terasilla itsetehdyn kinuskijäätelön kera. Mmm-mm-mm! Nyt onneksi taas muistan kuinka helppoa banaanileivän leipominen on ja veikkaan, että se tulee pelastamaan mun monet kylmät syksyiset illat.

Miten on – banaanileipä IN vai OUT?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa