Talvi-iho & luonnonkosmetiikan suosikit

*Sisältää mainoslinkkejä

Mä rakastan talvea. Siis R-A-K-A-S-T-A-N. Etenkin juuri tätä aikaa vuodesta, kun ulkona on pirteän raikas pakkassää, aurinko ilahduttaa läsnäolollaan ja saa pukeutua muhkeisiin neuleisiin, pipoihin ja useisiin vaatekerroksiin.

Vaikka mä rakastankin talvea, niin mun iho ei tee samoin. Vietän paljon aikaa ulkona, ja kylmä ja kuiva pakkasilma on kyllä näkynyt ja tuntunut iholla – mulla on nimittäin aina hanskat hukassa ja oon meikannut tänä vuonna vain runsaat neljä kertaa. Eli sekä kädet että kasvot ovat olleet vailla suojaa tuiskussa ja viimassa useampaan otteeseen..Mutta onneksi on hoitavaa luonnonkosmetiikkaa, jonka avulla on saanut pidettyä niin mun kasvoista kuin käsistäkin parasta mahdollista huolta näissä olosuhteissa. Jos sulla siis on ongelmia talvi-ihon kanssa, niin tutustuppas seuraaviin luonnonkosmetiikan ihanuuksiin:

♡ Viikottainen kuorinta + Mádaran SOS Hydra Mask jättää ihon ihanan pehmeäksi ja kosteutetuksi. Kyseinen naamio onkin kuulemma erinomainen valinta, kun iho on joutunut rasitukseen lämpötilojen vaihteluiden vuoksi – ja allekirjoitan sen täysin. Se ei kiristä, vaan rauhoittaa ja viilentää ihanasti luoden myös suojaa iholle.

♡ Päivittäisessä käytössä kasvoille mulla on kotimainen Mia Höytön Lumous -seerumi, joka sisältää mm. tyrniuutetta, koivunmahlauutetta, arganöljyä ja hyaluronihappoa. Seerumin raaka-aineet hoitavat yhdessä ihoa kosteuttaen, pehmentäen ja rauhoittaen sitä. En tajua, miksen oo aiemmin antanut tälle seerumille mahdollisuutta – nimittäin se on aivan ihana!

♡ Voimakkaan tuoksuinen Meditaon Arganvoide on valehtelematta paras käsivoide, jota oon koskaan käyttänyt. Näin talvisin mun kynsinauhat repeilee herkästi ja se sattuu – ja saa kädetkin näyttämään näyttääkin aika karuilta.

♡ Siinä missä mun kasvot ovat päässyt nauttimaan kosteuttavista naamioista, oon tarjonnut samaa hemmottelua myös mun hiuksille. Kotiutin kokonaisen sarjan Natura Siberican hiustenhoitotuotteita ja mun talvisin lättänät ja sähköiset hiukset on saaneet aivan uutta eloa! Vaikka ihastuinkin ensimmäisenä näiden tuotteiden pakkauksiin, on niiden vaikuttavat raaka-aineet vähintään yhtä ihastuttavia. Vai miltä kuulostaa tyrnin ja siperianmännyn öljyt ja imikkäuute yhdessä vitamiinien kanssa? Aika hyvältä ainakin minusta. Ja tuntuu myös <3 PSST… näiden hintakin oli jopa ällistyttävän edullinen!

♡ Viimeisimpänä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä mulla on villi kortti joka ei liity oikeastaan mitenkään talveen vaan vuoden jokaiseen päivää. Aamuun ja iltaan. Nimittäin Ecodentan hammastahnat! Tutustuin näihin viime syksynä ja oon siitä asti hehkuttanut niitä kaikille sillä ne on ehdottomasti parhaimmat luonnolliset hammastahnat joihin oon tömännyt. Omia suosikkeja on musta, valkaiseva hammastahna ja vihloville hampaille suunnattu suolahammastahna.Mikä on sun tän hetken luonnonkosmetiikan suosikki? Tai jokin tietty täsmätuote talvi-iholle?

Paina ihmeessä ylhäällä sydäntä <3 , jos koit nämä vinkit hyödylliseksi – ja jos jatkossakin haluat kuulla mun suosituksia laadukkaasta ja tehokkaasta luonnonkosmetiikasta! Osan yllä olevista tuotteista oon saanut käyttööni blogin kautta, mutta osan olen kotiuttanut ihan kaupasta – ja jokaista tulen kyllä ostamaan lisää kunhan kaapit niistä tyhjenee.

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Sunnuntain suosikki: Voittamisen anatomia

Mulla on aina välillä aikakausia, jolloin hurahdan kirjoihin – kuten juuri nyt. Oon aloittanut tämän vuoden puolella jo kolme kirjaa, joita oon lukenut aina vaihdellen fiiliksen mukaan. Poikkeuksellisesti mukana ei ole yhtään hömppäkirjaa, vaan kaikki niistä käsittelee hyvinvointia omalla tavallaan ja jokainen niistä on ihan älyttömän hyvä!

Jatkossa tänne siis ilmestyy kirja-arvostelu (ja suositus!) jos toinenkin 🙂

Yksi näistä alkuvuoden suosikeista on Oskari Saaren kirjoittama kirja Aki Hintsa – Voittamisen anatomia. Aloitin kyseisen kirjan lukemisen jo viime vuoden puolella, mutta silloin en kaiken härdellin keskellä päässyt kovin montaa kymmentä sivua pidemmälle. Olin kuitenkin kuullut kyseisestä kirjasta niin paljon hyvää, etten alkuvuodesta enää malttanut sen antaa pölyttyä kirjahyllyssä ja ahminkin reilut 300 sivua yllättävän nopeassa ajassa 🙂

Kirja tarjoaa lukijalleen inspiraatiota, tärkeitä ajatuksia ja herättelee miettimään asioita uudesta näkökulmasta. Se tarjoaa mielestäni helposti lähestyttävän ja selkokielisen käsityksen terveydestä ja hyvinvoinnista kooten yhteen kaikki tärkeät osa-alueet, ja tylsien faktojen sijaan kertoen ne mielenkiintoisten tarinoiden kautta ihmisläheisesti ja siten erittäin ymmärrettävästi.

Täydellisyyden sijasta pitäisi pyrkiä kohti tasapainoa ja perfektionismin sijasta kohti tarkoituksenmukaisuutta. Millainen panostus on järkevää tavoitteiden saavuttamiseksi? Millaista ruokavaliota kannattaa noudattaa? Miten paljon ja millaista liikuntaa olisi hyvä harrastaa? Se, mikä on tarkoituksenmukaista maratonin maailmanennätystä tavoittelevalle, olisi valtaosalle ihmisistä hulluutta ja energian tuhlaamista ja aiheuttaisi jopa fyysisiä vammoja.

Lukukokemus oli mulle hyvin lohdullinen ja voimaannuttava siinäkin mielessä, että se vastasi hyvin paljon omaa ajattelumaailmaani ja filosofiaani hyvinvoinnista. Samalla se myös sopivasti laski jalat maahan ja asetti järjen takaisin päähän näin alkuvuoden suuruudenhullutusten suhteen 😉

Suosittelen lämpimästi kirjaa jokaiselle huippu-urheilijasta kotiäiteihin ja vauvasta vaariin. Aki Hintsan näkemys hyvinvoinnista nimittäin oli juuri sellainen, jollaisena sen useamman meistä pitäisi nähdä.

Oletko lukenut kyseisen kirjan? Mitä tykkäsit?

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto