Mausteinen proteiinivanukas

*Sisältää mainoslinkkejä

Loihdin tänään juhlapäivän (=vapaapäivä, maanantai, aurinko!) iloksi itselleni aamiaisen oikein pitkän kaavan kautta ja lopputuloksena syntyi herkullisen mausteinen proteiinivanukas. Itselleni uskolliseen tapaan resepti on hyvinkin simppeli ja sitä tähdittää muutama ihan mieletön raaka-aine, joista kerron teille hieman lisää!

Terveellinen, lisä- ja säilöntäaineeton sekä ilman turhaa sokeria valmistettu vanukas syntyy chia-siemenistä (proteiinia yli 20g/100g!) sekä Foodinin uudesta Supervege -proteiinisekoituksesta, joista jälkimmäinen on mun mielestä yksi viimeaikoijen siisteimmistä uutuuksista! Supervegessä on nimittäin täydellinen proteiinikoostumus sen sisältäessä kolmea eri kasviproteiiinia (hamppu, herne ja riisi) ja niiden lisäksi probiootteja, jotka tehostaa proteiinin imeytymistä jopa 100%!

Ainutlaatuisten ominaisuuksien lisäksi Supervege on maultaan vaniljainen ja koostumukseltaan aivan ylivertainen kasviproteiini, minkä vuoksi se on erittäin helppokäyttöinen 🙂Jo pelkästä chian-siemenistä ja Supervegestä valmistuu herkullinen vanukas, mutta mä halusin tehdä siitä vielä hieman paremman. Niinpä kerroksia valmistui kaksi, joista vaaleampi on inkiväärillä terästetty ja toinen kurkumasta kultaisena hohtava! Inkivääri ja kurkuma on erinomaisia mausteita vastustuskyvyn tueksi eikä niitä mun mielestä voi näin flunssa-aikana käyttää liikaa.

Supervegen vaniljaisuus sopii tähän vanukkaaseen hyvin, sillä se tasoittaa ihanasti hieman karvaan kurkuman ja tulisen inkiväärin makua – kuitenkaan niitä peittämättä. Kurkuman kanssa tykkäänkin lähes aina käyttää vaniljaa tai kardemummaa, jotka molemmat toimivat hyvin kurkuman maun tasapainoittamiseksi.


INKIVÄÄRI-KURKUMA PROTEIINIVANUKAS
annos kahdelle

4 dl chiageeliä (1 dl chia-siemeniä & 9 dl vettä)
1,5 dl Supervegeä
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
ripaus mustapippuria

Sekoita chiageeli ja Supervege keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Jaa annos kahteen osaan ja lisää toiseen inkivääri ja toiseen kurkuma mustapippurin kera. Sekoita hyvin ja lusikoi annoskulhoihin! Nauti sellaisenaan tai vaikkapa vaniljaisen myslin kera.

Herkkuhetkiä tulevaan viikkoon!

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Tehojuomat flunssaiselle

*Sisältää mainoslinkkejä

Mun vuosi ei ole alkanut mitenkään perinteisesti, nimittäin vuoden ensimmäistä päivää lukuunottamatta olen ollut kokoajan hieman kipeä. Kurkussa on ollut kaktus ja välillä ruuminlämpökin on noussut kuumelukemiin, mutta tauti ei ole missään vaiheessa tullut kunnolla päälle.. Hyvin raivostuttavaa siis.

Etenkin koska oon todella, todella harvoin kipeä.

Kieltämättä alkuun ärsytti todella paljon, koska mulla on ollut jalan kuntoutumisen jälkeen todella vahva treenimotivaatio joten sängyssä makaaminen ei ihan kuulunut mun suunnitelmiin. Onneksi vuodessa on kuitenkin vielä reippaasti yli 300 päivää jäljellä olla terveenä ja treenata sydämensä kyllyydestä 😉

Koska tätä tautia on kuulemma paljon liikkeellä, ja etenkin sitkeän pitkäkestoisena, halusin jakaa teille mun kolme todella helppoa lempparireseptiä flunssaisen olon kohentamiseen ja parantumisen nopeuttamiseksi! Nää myös maistuu sen verran ihanalta, että suosittelen nauttimaan myös ennaltaehkäisevästi <3

Kaikki juomat valmistuu ainesosat keskenään sekoittamalla, joista ainoastaan kurkumalaten valmistus kannattaa tehdä blenderissä 🙂

KURKUMALATTE

2 dl kuumaa vettä
2 rkl kookosmannaa
1/3 tl kurkumaa
1/3 tl kardemummaa
1/4 tl inkiväärijauhetta
teelusikan kärjellinen aitoa vaniljaa
ripaus mustapippuria

INKIVÄÄRI-SITRUUNA

2 dl kuumaa vettä
1/2 tl inkiväärijauhetta
1 rkl sitruunamehua

PAKURITEE

2 dl kuumaa vettä
1 tl kotimaista hunajaa
1/2 tl pakuriuutetta
1/4 tl lakritsinjuuriuutejauhetta

Tiesitkö muuten, että kurkuman arvokkaimman ainesosan kurkumiinin imeytyminen parantuu huomattavasti kun nautit sen yhdessä mustapippurin kanssa? Mustapippurin sisältämä piperiini nimittäin tehostaa kurkumiinin imeytymistä jopa 2000 % 🙂

Se kannattaakin aina muistaa kurkuman terveyshyötyjä tavoitellessa 🙂 Kurkumahan tutkitusti tekee hyvää niin luustolle kuin nivelille ja kurkumiinin antioksidanttisten vaikutusten vuoksi se on myös erinomainen tulehdusten hillitsijä.

Toivottavasti te ootte saanu aloittaa vuotenne terveinä ja elinvoimaisina <3 

Näiden reseptien linkit menee muuten mun lemppariverkkokauppaan eli FitnessFirstille, jossa on paaaaaljon ihanaa luomuruokaa ja markkinoiden parhaimpia lisäravinteita – mm. vastustuskyvyn kohottamiseen!

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto