Hasselpähkinäinen banaanileipä

Mulla on paljon outoja tapoja, jotka on tietysti mun omasta mielestä tosi hauskoja ja hyödyllisiä. Yksi asioista jonka suhteen on aika ehdoton on se, ettei ruokaa saa heittää roskiin. Missään nimessä! Kotona kokkailenkin usein aika paljon kaikenlaisia yllättäviä mestariteoksia yksinkertaisesti yhdistämällä raaka-aineita, jotka olis kattilan sijasta joutunut hyvin pian biojätteeseen.

Tänään oli taas sellainen päivä. Oon ollut taas viikonlopun maalla ja yllättäen meiltä eilen katkesi sähköt useaksi tunniksi, mikä tietysti muutti mun ruokailusuunnitelmia illan osalta. Niinpä aamulla löysin keittiöstä todella kypsiä mustapilkkuisia banaaneja ja eilisen kaurapuuron jämät, ja päässä alkoi raksuttamaan.. Syön usein viikonloppuisin aamiaiseksi jonkin herkullisen lettuannoksen, mutta tällä kertaa mä päätin tehdä toisin!

Ja niinpä mä hain kanalasta juuri munittuja kananmunia ja päädyin valmistamaan todella, todella pitkästä aikaa banaanileipää. Olin niin onnellinen mun syömättä jääneestä kaurapuurosta sillä sen ansiosta sain leipään aivan täydellisen mehevän rakenteen! Mikään kuiva pikapuuro ei käy, vaan kaurapuuron ois siis mielellään oltava oikein mehevää ja pitkään haudutettua – tästä mä oon aika tarkka ja tää onkin yks niistä mun kuuluisista outouksista, joita kaikki ei tunnu ymmärtävän.

Hasselpähkinöilläkin oli alunperin toinen kohtalo, mutta onneksi asiat päätyi parhain päin ja ne löysi tiensä tähän luomukseen – nimittäin ilman niitä tää leipä ois saattanut jäädä vähän valjuksi. Tai siis tietysti jos tykkää banaanista ja puurosta (niinkuin minä!), mutta niiden maku tuo oikein virkistävän lisän kokonaisuuteen. Halutessaan ne siis voi jättää pois, mutta en suosittele 🙂

HASSELPÄHKINÄINEN BANAANILEIPÄ
4 kypsää banaania
3 dl kaurapuuroa
2-3 dl mantelimaitoa
1 rkl psylliumia
1,5 dl heraproteiinia, vanilja
2 dl hasselpähkinöitä
kaksi kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa

Laita kaikki ainekset hasselpähkinöitä lukuunottamatta blenderiin. Aloita lisäämällä vain 2 dl mantelimaitoa ja lisää tarpeen vaatiessa vähitellen lisää! Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä joukkoon hasselpähkinät ja blendaa vai hetken verran, jotta taikinaan jää pähkinöistä mukavaa purutuntumaa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Anna banaanileivän jäähtyä ja vetäytyä vuoassa noin puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Valmiin banaanileivän nautiskelin terasilla itsetehdyn kinuskijäätelön kera. Mmm-mm-mm! Nyt onneksi taas muistan kuinka helppoa banaanileivän leipominen on ja veikkaan, että se tulee pelastamaan mun monet kylmät syksyiset illat.

Miten on – banaanileipä IN vai OUT?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Sitruunajäätelö & mansikka-basilikakastike

*Sisältää mainoslinkkejä

Nyt taitaa olla pienen tunnustuksen aika: mä oon aivan poikki. En tiedä miksi tai miten tää on mahdollista, mutta viimeinen kuukausi on ollu mulle tosi haastava.. Yleensä auringonvalo energisöi mua kuin itsestään, mutta nyt oon ollut ihan poikki päivästä toiseen eikä tähän oloon oo tutunut helpottavan oikein mikään.

Väsymys itsessään on jo tietysti aika kenkku kaveri, mutta tällä kertaa tähän on yhdistynyt vielä ruokahaluttomuuskin.. Tai ikeastaan suoraan sanottuna ruoka ja syöminen on jo ajatuksena ällöttänyt. Ja koska nää kaksi ”oiretta” myös ruokkii toisiaan oon välillä ajautunut aikamoiseen suohon. Teorioita mulla kyllä on ollut näiden oireiden syistä ja huomenna onneksi selviää pitääkö pari niistä paikkansa vai oliko ne vaan mun mielikuvituksen tuotetta 🙂

Kun ruoka ei oo maistunut oon aina välillä havahtunut tilanteesta jolloin on vaan ollut pakko saada jotain syötävää –  ja silloin sen on pitänyt olla jotain todella hyvää. Onneksi oon aikoinani oppinut tekemään mun mielestä maailman parasta ”kotijäätelöä”, joka on koostumukseltaan täyteläisen kermainen ja suussasulavan herkullinen. Ja vaikka raaka-aineet on pelkkiä hyviksiä on maku kaukana perinteisestä terveysjäätelöstä!

Tällä kertaa tein jäätelöä isommalle porukalle ja se taisi upota jokaisen seulan läpi. Jäätelö itsessään oli raikkaan sitruunainen ja sen kruunasi makeahko mansikka-basilikakastike, joka uskokaa tai älkää on ihan syntisen hyvää! Mansikka ja basilika on makupari, joka toimii yhdessä ihan mielettömän hyvin vaikkei sitä heti uskoisikaan.

SITRUUNAJÄÄTELÖ & MANSIKKA-BASILIKAKASTIKE
2 kananmunaa
2 keltuaista
1 dl kookosmannaa
0,5 dl kirkastettua voita
0,5 dl MCT-öljyä
0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl koivusokeria
1/2 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa

kourallinen tuoretta basilikaa
10 mansikkaa
2 tl koivusokeria
loraus sitruunamehua

Riko kananmunat ja erottele keltuaiset blenderiin. Lisää kookosmanna, kirkastettu voi, MCT-öljy ja sitruunamehu sekä mausteet joukkoon ja sekoitatasaiseksi. Kaada massa jäätelökulhoon ja nosta pakkaseen kahden tunnin ajaksi hyytymään. Valmista mansikka-basilikakastike sekoittamalla blenderissä mansikat, basilika, koivusokeri ja sitruunamehu keskenään. Nauti jäätelön kera!

Koska blogin viimeaikaiset reseptit on ollu hyvin jätskipainotteisia lupaan keksiä ensi kerraksi  jotain uutta. Ehkäpä huomenna saan jo kertoa ilouutisia omasta kohonneesta olotilasta? Toivon, että niin käy sillä mulla on todella kova ikävä mun ruokahalua ja energistä oloa.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa