Ideoita Vappubrunssille!

Mulla on hieman ristiriitaiset fiilikset tulevasta Vapusta. Huhtikuu on ollut sen verran rankka ja täynnä jos jonkinmoista pientä vastoinkäymistä, että mulla tekis suomalaiseen tapaan heittäytyä hurjaksi ja lähteä ystävien kanssa juhlimaan. Toisaalta ajatus bilettämisestä kaiken tän jälkeen ei kiinnosta yhtään.. Ajattelinkin päätyväni kompromissiin ja järjestää elämäni ensimmäisen Vappubrunssin, jonka avulla saan rentouduttua ja pidettyä hauskaa sekä nautittua ystävieni seurasta!

Vappubrunssi tulee olemaan ensimmäinen laatuaan mun uudessa kodissa, jossa ei ole edes ruokapöytää, mutta onneksi se ei ookkaan se pääasia – eikä edes ruoka, vaikka nyt tässä postauksessa keskitytäänkin siihen. Muuttohässäkän keskellä en välttämättä pysty unelmieni brunssia kasaamaan, mutta tässä vähän osviittaa millainen se tulis olemaan:

Alkudrinksuiksi tarjoaisin tuorepuristettua mehua! Edellisillasta väsyneille juhlijoille vihreää (kurkkua, selleriä, omenaa, lehtikaalta, persiljaa, fenkolia ja inkivääriä) tai keväisen oranssia (porkkanaa, appelsiinia, inkivääriä), joka toimii hyvin kesää kohden myös intensiivistä rusketusta halajaville.

Kevyempänä snäkkinä tarjoilisin siemennäkkäriä ja sen kera guacamolea, pestoa sekä hummusta. Kylkeen vielä kurkkua, paprikaa ja ehkä ekstrana tomaattista cashewtuorejuustoa, mmm!

Pöydän pääateriaksi väsäisin ruokaisan kvinoasalaatin, jonka resepti on alkujaan mun ystävän Hannan käsialaa – mutta joka on niin toimiva, että teen sitä aina kerta toisensa jälkeen uudelleen. Niin hyvää!

 Jälkkäripuolella tarjoilisin kakkujen ja piiraiden sijaan pieniä makeita, kuten porkkanakakku-cakepopseja ja double-troublea joka surkeista kuvistaan huolimatta on ihan taivaallisen hyvää..!

✓ Eikä brunssi ois mitään ilman mun lempparielementtiä eli jäätelöä, jonka valmistaisin itse vaniljanmakuisena bulletproof-tyyliin ja tarjoilisin marjojen ja hedelmien kera!

Näiden lisäksi meillä ois pannullinen tuoretta luomukahvia ja tietysti Vapun kunniaksi myös pullollinen kuohuvaa. Ei mikään perinteisin Vappumenu, mutta ei sillä väliä – sillä en mäkään oo mikään perinteisin vapun juhlija 😛

Miten sä aiot viettää Vappua? On hyvä muistaa, että jos 80% ruokavaliosta ja elämästä menee ”oppikirjojen mukaan” niin voi ihan huoletta ottaa sen 20% sitten hieman löysemmin, jos siltä tuntuu 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Mustikka-kardemumma raakakakku

Moi! Istun parhaillaan työpaikan keittiössä, pöydässä on raakakakkua kolleegan jäähyväisten kunniaksi ja mun suonissa virtaa aivan liikaa kofeiinia joita oon kuvauspäivän tohinoissa tankannut aivan kuin huomaamattani. Siis juuri se kahvi, mitä mun ei pitänyt enää juoda.. hah!

No mutta tänään onkin ollut monessakin mielessä erityinen päivä, eikä vähiten siksi että tänään on mun syntymäpäivä. Joka vuosi oon tottunut kirjaamaan ylös ajatuksia siitä miltä vanheneminen oikein tuntuu, mutta tänään olo on ollut aika sanaton.

En sano ettei musta tuntuis miltään, mutta tässä päivässä on ollut paljon kivempia asioita kuin itse vanheneminen kuten poikkeuksellisen inspiroiva työpäivä, huippuja tyyppejä ympärillä ja lukuisat onnitteluviestit joita on tipahdellut tasaisesti pitkin päivää.

Näin sanattomana oon onnellinen siitä, että juhlan kunniaksi mun kätköistä löytyi yks mun viimeisimmistä raakakakkuresepteistä jota en oo vielä muistanut teille jakaa! Tää sai inspiraationsa erään kotimaisen pientuottajan jäätelöstä, jonka makumaailma hurmas mut heti ensimmäisellä lusikallisella ja tuhottuani koko pikarillisen tiesin minkä makuisen kakun taikoisin seuraavaksi.

Hetki siinä meni, mutta muutaman kokeilun jälkeen resepti oli valmis ja parempi mitä olin osannut ajatellakkaan. Raikkaan mustikan ja mausteisen kardemumman kombo yhdistettynä pehmeään vaniljaan sekä suussasulavaan koostumukseen toimi kakussa yhtä hyvin, kuin jäätelössä! Ja kaiken kruunasi kakun pohja, joka on varmasti yksi parhaista mitä oon koskaan tehnyt.

MUSTIKKA-KARDEMUMMA RAAKAKAKKU

1 dl macadamiapähkinöitä
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl mulperimarjoja
5 viikunaa
2 tl kardemumma-jauhe
2 rkl kookosöljyä
suola

Aloita valmistamalla pohja hienontamalla pähkinät ja mulperimarjat tehosekoittimessa. Lisää mukaan mausteet ja viikunat yksitellen. Viimeistele pohjamassa kookosöljyllä. Painele massa kakkuvuoan pohjalle ja jätä se odottamaan täytteiden valmistusta.

200 g mustikoita
puolikas avokado
1 dl kookosmannaa
0,5 dl koivusokeria
1,5 dl vettä
1 rkl tocoa
2 tl kardemumma-jauhetta
1 tl psylliumia
1 tl vanilja-jauhetta
0,5 dl kaakaovoita
2 rkl kookosöljyä

Valmista mustikkatäyte blendaamalla mustikat, avokado, kookosmanna, vesi ja psyllium-jauhe sekaisin. Lisää seuraavaksi toco, kardemumma ja vanilja sekä koivusokeri. Lisää viimeisenä sulatettu kaakaovoi ja kookosöljy, ja sekoita tasaiseksi.

1,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kookosmannaa
0,5 dl koivusokeri
2,5 dl vettä
1 rkl tocoa
1 tl psylliumia
1 rkl kardemumma-jauhetta
1 tl vanilja-jauhetta
0,5 dl kaakaovoita

Huuhtele liotetut cashewpähkinät ja lisää ne veden, psylliumin sekä kookosmannan kera blenderiin. Sekoita tasaiseksi ja lisää mausteet, toco ja koivusokeri. Lisää lopuksi sula kaakaovoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytemassat kakkupohjan päälle kerroksittain ja nosta pakkaseen parin tunnin ajaksi hyytymään.

Herkullista ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille! <3

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa