Firenzen suosikki: #RAW

En oo vielä ihan hirveästi ennättänyt kirjoitella meidän Italian lomasta, mutta koska oon huomannut ihmisten matkuvastan nyt tosi paljon sielläpäin niin halusin kertoa teille mun Firenzen ykköslempparista!

Ennen reissua mä vähän pelkäsin ruokailujen puolesta sillä Italia on hyvinkin tunnettu pizza&pastapainotteisesta ruokakulttuuristaan, mutta sainkin yllättyä positiivisesti kaikesta ihanasta mitä me sieltä löydettiinkään 🙂

Jos siis oot matkustamassa Firenzeen ja tykkäät terveellisestä, raikkaasta ja maukkaasta ruoasta niin suosittelen sua suuntaamaan #RAW:iin. Kyseessä on suloinen pieni kahvila/ravintola joen rauhallisemmalla puolella, jonka sisustus on todella rauhallisen kodikas ja asiakaspalvelu vailla vertaansa.

Valikoimasta löytyi kaikkea ihanaa: wrappeja, pitsaa, hampurilaisia, pad thaita.. ja kaikki raakana! Itseasiassa mulle tuli siitä tosi paljon mieleen Helsingistä löytyvä Raw’N More 🙂 Nam. Teki mieli maistella ihan kaikkea ja lopulta päädyin wrappiin, joka oli ihan täydellisen hyvää.

Jälkiruoaksi otettiin vielä annokset heidän itsetekemiään vegaanisia raakajäätelöitä mauissa laventeli, hasselpähkinä-ruusu ja suklaa. Vegaanisia jäätelöitä sai onneksi kaupungista muualtakin ja jos ne kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan Ecoardon herkkuja!

#RAW löytyy siis Firenzestä osoitteesta Via Sant’Agostino 11R ja koko valikoima on raakaa, vegaanista ja gluteenitonta – sekä alusta asti heidän itse tekemää 🙂 Vahva suositus!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Karamelli-karpalojäätelö

*Sisältää mainoslinkkejä

Rakastan kirpeitä ja makeita makuja yhdessä, ehkä vähän liikaakin. Tein viime kesänä ihanaa karamellijätelöä, joka ihastutti ihmisiä niin helppoudellaan kuin herkullisuudellaan ja teinpäs sitä itsekkin useampana iltana viilentämään kuumien kesäpäivien jälkeen. Niin helppoa, niin hyvää! Ja tietysti vain pelkkiä hyvisraaka-aineita.

Jokin mua kuitenkin häiritsi kyseisessä reseptissä – varsinkin nyt, kun viimeaikoina en oo välittänyt niin paljon makeasta. En sano, että alkuperäinen luomus olisi ollut liian makeaa, mutta tiesin että se kaipasi kaverikseen jotakin.. Jotakin, mikä tasapainottaisi sitä ja toisi sen täyteläisen kinuskisuuden vielä paremmin esille.

Ja eilen keksin ratkaisun ja innostuin niin paljon, että mun oli tänään heti herättyäni laitettava hösseliksi! Jääkaapista onneksi löytyi kaikki tarvittava, joten mun täytyi vaan laittaa blenderi laulamaan ja odottaa kärsivällisesti hyytymistä.. Onko lopputulos sitä, mitä kaipasin? Kieltä kutitteleva yhdistelmä suloisen kirpeää ja makeaa? Yhdistlemä, joka on jopa vähän liian hyvää – niin hyvää, että päädyn nuolemaan kulhon reunoja?

Kieltämättä olin aika onnekas, etten ollut kotona yksin herkkujen äärellä – nimittäin olisin varmasti tuhonnut koko annoksen yksinäni! Sitä aina välillä yllättyy itsekkin, miten joskus niin yksinkertaiset asiat toimii yhdessä niin saumattomasti ja miten helposti voi saada aikaan jotain niin hyvää ettei edes tajua syövänsä jotain terveellistä. Hahha!

Kokeilkaahan ihmeessä itsekkin ja antakaa tuomionne! Kannattaa myös toki kokeilla alkuperäistä, vieläkin simppelimpää reseptiä – ja erään lukijan innoittamana rohkaisen kokeilemaan siinä lucuman sijaan carob-jauhetta, joka toimii siinä pettämättömän hyvin 😉

KARAMELLI-KARPALOJÄÄTELÖ

300 ml kookoskermaa
6 taatelia
1,r rkl lucumaa
ripaus merisuolaa
1/2 tl vaniljauutetta

100 ml kookoskermaa
2 rkl karpalojauhetta / 0,5 dl jäisiä karpaloita
1 rkl koivusokeria

Säilytä kookoskermaa jääkaapissa, jotta se tiivistyy. Tee ensin karamelliosa ja lusikoi kookoskerma blenderiin yhdessä taateleiden kanssa ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää lucuma ja sekoita hyvin. Kaada jäätelömassa kulhoon ja valmista seuraavaksi karpalojäätelö blendaamalla kookoskerma, karpalo(jauhe) ja makeutus keskenään. Lusikoi karpalojäätel karamellijäätelön sekaan ja nosta pakastimeen noin kahden tunnin ajaksi jähmettymään, välillä massaa sekoittaen.

Voit halutessasi makeuttaa karpalojäätelön muutenkin kuin koivusokerilla – itse tykkään sen hieman viileästä mausta, joka sopii loistavasti yhteen karpaloiden kirpeyden kanssa minkä vuoksi se oli mun oma valinta tänään.

Herkullista sunnuntaita!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa