Sitruuna-lakritsi raakakakku

*Sisältää mainoslinkkejä

Tänään vihdoin jaan teille reseptin, jota oon hautonut ja kehitellyt jo usean kuukauden ajan. Ja se on kieltämättä yks mun omista lemppareista! Eikä vähiten siksi, että siinä yhdistyy mun makunystyröiden mielestä kaksi täydellisesti yhteen soituvaa makua – nimittäin kirpsakka sitruuna ja intensiivinen lakritsi.Koska oon ollut viimeisen viikon kipeänä en tänään aio jaaritella turhaan, vaan kehotan reippaasti kokeilemaan reseptiä sillä mä tahdon päästä takaisin Netflixin ja The Affairin pariin. Mutta olkaa kakun kanssa varuillanne! Se on nimittäin ihan älyttömän hyvää ja saattaa viedä kielen mennessään.. ja ehkäpä juuri siksi se on oikeastaan ainut kakku, mitä mä oon keittiössäni viime aikoina taiteillut 😉

SITRUUNA-LAKRITSI RAAKAKAKKU

POHJA
2 dl mulperi-marjoja
1,5 dl macadamiapähkinöitä
2 dl manteleita
4 medjool-taatelia
2 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljauutejauhetta
ripaus suolaa

Laita mulperit, macadamiat ja mantelit tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Halutessasi voit käyttää myös muita pähkinöitä, mutta macadamia ja manteli luovat yhdessä täyteläisen makuyhdistelmän! Lisää joukkoon mausteet ja medjool-taatelit yksi kerrallaan, ja viimeisenä kookosöljy. Painele pohjamassa leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle ja nosta odottamaan täytteiden valmistumista.

LAKRITSI
3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2,5 dl kookomannaa
3 rkl mustaa tahinia
4 dl vettä
4 rkl lakritsinjuuriuutejauhetta
10-15 tippaa anisöljyä
1,5 dl kookossokeria
(2 rkl tocoa)
ripaus suolaa
1 dl kookosöljyä

Mittaa blenderiin cashewpähkinät, kookosmanna, tahini ja vesi. Sekoita kärsivällisesti tasaiseksi, silkkiseksi massaksi. Lisää tämän jälkeen mausteet ja halutessasi toco tuomaan massaan pehmeyttä ja kuohkeutta. Maistele ja lisää halutessasi mausteita tai makeutusta. Lisää viimeisenä kookosöljy ja sekoita huolella. Kaada täyte pohjan päälle ja jätä halutessasi osa täytteestä sivuun, koristeeksi sitruunakerroksen päälle.

SITRUUNA
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1,5 dl kookosmannaa
1,5 dl sitruunamehua
2 dl vettä
1 dl koivusokeria
1 tl vaniljauutejauhetta
1 tl kurkumaa
(2 rkl tocoa)
0,5 dl kookosöljyä

Aloita taas mittaamalla cashewpähkinät, kookosmanna, sitruunamehu ja vesi keskenään silkkiseksi massaksi. Lisää mausteet, makeutus ja halutessasi toco. Maistele ja lisää halutessasi makeutusta – mutta muista, että sitruunatäytteen kirpsakkuuden on tarkoitus tasapainottaa lakritsitäytteen makeutta. Sekoita viimeisenä joukkoon kookosöljy ja kaada valmis täyte lakritsikerroksen päälle. Nosta valmis kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi.

Vaikka ohje vaikuttaa kilometrin mittaiselta on kakku oikeasti helppo tehdä – ja ennenkaikkea kaiken vaivan arvoinen!

Energistä alkavaa viikkoa kaikille! Ja pliis – pitäkää mulle sormet ristissä että parantuisin joskus tästä ikuisuusflunssasta.. 🙂

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Firenzen suosikki: #RAW

En oo vielä ihan hirveästi ennättänyt kirjoitella meidän Italian lomasta, mutta koska oon huomannut ihmisten matkuvastan nyt tosi paljon sielläpäin niin halusin kertoa teille mun Firenzen ykköslempparista!

Ennen reissua mä vähän pelkäsin ruokailujen puolesta sillä Italia on hyvinkin tunnettu pizza&pastapainotteisesta ruokakulttuuristaan, mutta sainkin yllättyä positiivisesti kaikesta ihanasta mitä me sieltä löydettiinkään 🙂

Jos siis oot matkustamassa Firenzeen ja tykkäät terveellisestä, raikkaasta ja maukkaasta ruoasta niin suosittelen sua suuntaamaan #RAW:iin. Kyseessä on suloinen pieni kahvila/ravintola joen rauhallisemmalla puolella, jonka sisustus on todella rauhallisen kodikas ja asiakaspalvelu vailla vertaansa.

Valikoimasta löytyi kaikkea ihanaa: wrappeja, pitsaa, hampurilaisia, pad thaita.. ja kaikki raakana! Itseasiassa mulle tuli siitä tosi paljon mieleen Helsingistä löytyvä Raw’N More 🙂 Nam. Teki mieli maistella ihan kaikkea ja lopulta päädyin wrappiin, joka oli ihan täydellisen hyvää.

Jälkiruoaksi otettiin vielä annokset heidän itsetekemiään vegaanisia raakajäätelöitä mauissa laventeli, hasselpähkinä-ruusu ja suklaa. Vegaanisia jäätelöitä sai onneksi kaupungista muualtakin ja jos ne kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan Ecoardon herkkuja!

#RAW löytyy siis Firenzestä osoitteesta Via Sant’Agostino 11R ja koko valikoima on raakaa, vegaanista ja gluteenitonta – sekä alusta asti heidän itse tekemää 🙂 Vahva suositus!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa