Marraskuun makeimmat

amazonia-16

Makein elämys, ei pelkästään marraskuun vaan koko vuoden!, oli ehdottomasti pitkäaikaisen unelman toteutuminen ja vierailu Amazonian sademetsän sydämeen kaakaoviljelmiemme luo. Pääsin näkemään aidon kaakaon, maistamaan sen tuoretta hedelmälihaa ja siinä samassa mun arvostus ja intohimo raakakaakaoon vahvistui vaan entisestään – sitä ei turhaan kutsuta Jumalten ruoaksi, ei todellakaan!

Mieletön viikko

Ällistyttävin vuorokausi piti sisällään vierailun trooppisessa viidakossa, ajomatkan läpi vaihtelevan vuoristomaiseman sekä lumisten Andien huipun jossa järvet oli jäätyneet, ja päätyi kuumalle aavikolle seuraavana aamuna. Luonto on niin ällistyttävä, ja on ihan älytöntä miten paljon yhdessä maassa – yhden vuorokauden aikana! – voikaan kokea.

Yllättävin treeni oli puolestaan parin tunnin vaellukset vuorille sillä paahtava kuumuus ja korkeuserot teki perus kävelystäkin jo normaalia haastavampaa. Elämykselliset vaellukset pitkin maissipeltoja ja keskellä tuntematonta sai jalat tuntumaan ihan makaroonilta!

mielelle puolestaan on tehnyt tosi hyvää, että kotiinpaluun jälkeen iskenyt flunssa on pitänyt mut poissa treeneistä. Tälläinen itsestä riippumaton treenitauko on tehnyt hyvää sillä oon hoksannut, ettei mun maailma kaadu vaikka aina ei pääsekkään hikoilemaan. Ja nyt onkin ollut sitten hyvää aikaa aloittaa uusi ruokavalio ja keskittyä siihen tää ensimmäinen viikko 100% ennen treenien ottamista mukaan kuvioihin 😛

Marraskuun makein

Parhaat reissukaverit oli ehdottomasti Wild Nutritionin Wild Traveller ja Living Nutritionin Your Flora Terrain -kapselit, jotka sain matkaan PUR Kaupasta.

Wild Traveller on kasvipohjainen ravintolisä, joka on suunniteltu avuksi matkustuksen aiheuttaman rasituksen (kuten väsymys ja epäsäännöllinen unirytmi) selättämiseen ja sen ainesosaluettelo onkin tosi vakuuttava! Puhumattakaan siitä, että ne koostuvat täysin ravinnosta ja tällöin kroppa pystyy hyödyntämään ne parhaalla mahdollisella tavalla. Osittain siitä onkin varmasti kiittäminen, että päästyäni perille mun kroppa ei oireillut pätkääkään pitkästä matkasta huolimatta! Paluumatkalla unohdin ne ja niin.. kotiin palattuanihan mä olinkin väsynyt ja sairastuin heti takaisin kylmään saavuttuani 😉

Wild Nutritionin tavoin Living Nutritionin ravintolisät on huippulaatuisia, ja valitsin matkalle mukaan Terrain -kapselit niiden sisältämän aloe veran ja punajalavankuoren takia – ne nimittäin suojelevat suoliston herkkää pintaa ja soveltuvat hyvin juurikin hieman extreme-olosuhteisiin 😉 Heti jos vatsa vähäänkään tuntui hassulta reissun aikana, sai pari kapselia tilanteen rauhoittumaan ilman sen kummempaa oireilua.

Maailman kivoimmat menkat

Parhaat oivallukset syntyi ehdottomasti oman voimaantumisen kautta, ja oon huomannut että sitä tapahtuu eniten juuri silloin kun on kaukana kotoa – silloin kun on pakko pärjätä yksin eikä oo ketää keneen turvautua. Silloin sitä tajuaa, mihin kaikkeen sitä oikeasti pystyy – kun vaan haluaa ja antaa itselleen mahdollisuuden. Tunnistin omat vahvuuteni paremmin ja tajusin, mitkä asiat vie multa energiaa. Jos et oo lukenut vielä Nollatoleranssi -postausta, niin suosittelen!

Suosituin postaus oli ehdottomasti mun poikkeuksellinen kirjoitus kuukautitista – nimittäin valituksen sijaan positiivissävytteinen 😉 Kyllä, menkatkin voi olla kivat!

Marraskuun makeimmat

Viilein harrastuskauden aloitus oli itseasiassa eilen, kun hyppäsin hyytävän tuulisena pakkasiltana avantoon. Mutta tiiättekö mitä? Se fiilis sen jälkeen on niin älyttömän siisti, etten osaa edes sanoin kuvailla! Siis niin hyytäävän kutkuttava, ja koko loppuillan voit tuntea veren virtaamisen pitkin kroppaa.

Persimonvanukas

Paras matkakohde oli kaikista huikeista paikoista, maisemista ja mielettömistä tyypeistä riippumatta oma koti. Musta on ihanaa, että mun elämä on sellaista etten kaipaa siitä lomaa! Se on ollu yks mun elämän tavoitteesta ja oon onnellinen, että pystyn elämään sen mukaisesti. Ja entistä ihanemmaksi kotiinpalun teki persimonin satokausi, joka alkoi just sopivasti ja sainkin hamstrattua kaupasta runsaasti juuri ihanan kypsiä herkkuhedelmiä keittiön täyteen 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Elämä kuljettaa

Yöbussissa matkalla Guayaquilista Quitoon rupesin miettimään minkälaisten tapahtumien ja sattumien johdosta oon päätynyt tähän pisteeseen. Just siihen yöbussiin, just tähän maahan, just siihen aikaan. Se ajatusketju teki mut tosi onnelliseksi ja sai mun olon tuntumaan tosi pieneksi, sillä tajusin entistä paremmin kuinka pienistä paloista tää meidän palapeli oikein koostuukaan.

Oisin voinut aloittaa tän matkan muistelun jo paljon kauempaakin, mutta silloin tästä jutusta ois tullut aivan liian pitkä – mutta jo tää pieni tarinanpätkä mun matkasta on hyvä esimerkki siitä, että kaikella on tarkoituksensa.

Elämä kuljettaa

Kun aikoinaan aloin tekemään elämäntapamuutosta kohti terveellisempää elämää, en oikein osannut tai uskaltanut puhua siitä läheisilleni. Musta tuntui, ettei kukaan ymmärtäisi mua. Siispä mä pistin pystyyn tän blogin josta jo lyhyen ajan jälkeen tuli mulle todella tärkeä ja omalla tavallaan hyvin rakas.

Muutin Oulusta Helsinkiin opiskelemaan ja blogimaailma vei mennessään. Jo heti samana syksynä olin yksi I Love Me -messujen VIP-bloggaajista ja siellä ihastuinkin kookosvesijauheeseen, ja sitä kautta tutustuin GreenRoomin Pekkaan. Sen seurauksena osallistuin reilun viikon päästä Sugar Helsingin järjestämään Big Tree Farmsin tilaisuuteen ja pääsin entistä syvemmälle raakakaakaon maailmaan, hurahtaen täysin sen vietäväksi!

Rakkaus raakakaakaoon syventyi ja kiinnostus hyvinvointiin kasvoi, ja samalla myös bloggaaminen aiheesta – aloin myös vetämään raakasuklaa-workshoppeja ja unelmoimaan matkasta Ecuadoriin, raakakaakaon kotimaahan. Viettäessäni erästä kesäiltaa SUP-retkellä Sugarin kutsumana kuulin ensimmäistä kertaa PUR Hyvinvointikaupasta ja pääsin maistelemaan heidän ihania smoothieitaan! Ne oli niin hyviä, että etsin tieni kyseiseen myymälään jo samalla viikolla ja ihastuin täysin.

Elämä kuljettaa

Ihastuin niin kovasti, että päätin hakea PURiin töihin ja onnekseni pääsinkin! Työskentely oli ihanaa ja työkaverit ihan mahtavia, enkä olisi voinutkaan toivoa parempaa työpaikkaa. Hetken päästä kuitenkin mun jalka murtui ja sen seurauksena jouduin laittamaan asioita uuteen järjestykseen, minkä seurauksena mun oli aika jatkaa matkaa kohti uusia haasteita. Ja silloin PURille tuli uusi työntekijä: ihanan pirtsakka ja rempseä Rosi, jonka kanssa ystävystyttiin. Onneksi <3 Eikä aikaakaan, kun erään kurjan sattuman seurauksena päätin hetken mielijohteesta lähteä Rosin kanssa Intiaan..!

Intia oli ihana, mutta itselleni henkisesti hieman raskas kokemus – nimittäin jouduin erään paikallisen miehen epätoivoisen rakkauden kohteeksi heti ensimmäisestä reissupäivästä lähtien. Palattuani kotiin olin henkisesti aika rikki – mitä miehiin tuli – ja ajatus deittailust ahdisti. Onneksi mun ystävät rohkaisi mua menemään treffeillä, jotta pääsisin asiasta yli ja huomaisin, että myös normaaleja miehiä on olemassa.. Ja niin mä sitten latasin Tinderin.

Heti seuraavana aamuna aloin juttelemaan erään kiinostavan oloisen tyypin kanssa, joka oli Suomessa piipahtamassa vain kuluvan vuorokauden ajan osana matkaansa maailman ympäri. Täydellistä! Ja niin me myrskyisenä torstaina tavattiin Kauppatorilla ja vietettiin mukava ilta yhdessä. Mä olin niin aidosti oma itseni kun vaan voin sillä ajattelin, ettei mulla oo mitään menetettävää – enhän mä tulis koskaan näkemään tätä tyyppiä enää uudestaan.

Tai niinhän mä luulin..

Elämä vie

Jaettiin syvimmät ajatuksemme ja unelmamme toisillemme, ja kaikki sujui niin mutkattomasti! Viihdyttiin niin hyvin yhdessä, ja tää tyyppi tykkäs must just sellaisena kuin olin!, että sovittiin treffit Australiaan jossa meidän molempien piti olla parin kuukauden päästä. No.. omalta osaltanihan reissu jäikin sitten välistä, sillä päätin sen sijaan muuttaa Jyväskylään unelmaduunin perässä. Työkuviot kuitenkin sovittiin niin, että voisin pitää loppuvuoden vapaata.

Peruessani Australia-treffit maailmanmatkaajan kanssa mainitsin myös lomasta, joka mulla loppuvuonna olisi. Ja arvaatteko mitä? Hän kertoi, että olis juuri silloin juuri siellä minne mä oon jo pitkään halunnut matkustaa – siis Ecuadorissa! – ja niin mulle oli aika selvää missä tulisin lomani viettämään sillä jotenki mulle tuli fiilis, että myös mun pitää olla just sillon just siellä.

Elämä vie

Heti saavuttuani Peruun vietettiinkin yhdessä päivä Limassa ja meillä oli tarkoituksena viettää useampikin, mutta suunnitelmilla on tapana muuttua – ja niin tälläkin kertaa. Ensin mua harmitti, mutta pian tajusin että niin oli tarkoitettukkin käyvän sillä heti seuraavana päivänä, viettäessäni aikaa hetken yksikseni, mä törmäsin mun costaricalaiseen sielunveljeeni!

Tiet maailmanmatkaajan kanssa kohtas vielä Guyaquilissa, josta jatkettiin yhdessä yöbussilla Quitoon – jossa juurikin nää kaikki tapahtumat, sattumat ja yhteentörmäykset tulvahti mun mieleen. Nää kuvatkin on itseasiassa Quitosta, joka ei itsessään kaupunkina säväyttänyt, vaikka se toki kaunis olikin 🙂

Elämä kuljettaa

Elämä on aika ihmeellistä, eikö? Kun sydän avoimena luottaa sen kantavaan voimaan, niin se vie meitä uskomattomiin paikkoihin mitä ihmeellisimpien mutkien kautta.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa