Q&A: OURA hyvinvointisormus

Saan aika paljon kysymyksiä OURA -sormuksestani ja koska tykkään siitä niin hirmuisesti, niin mielelläni aina vastailen ja jaan omia kokemuksiani sormuksesta. Kokosin tähän postaukseen muutamia kysymyksiä, jota multa on kysytty ja lisää saa aina esittää, niin vastailen aina niin pian kunhan vaan ennätän! 🙂Q: Käytätkö sormusta treenatessa?
Juu, tää uusi on sormessa lähes aina! Vanhempi sormus oli niin paljon massiivisempi, että sen kanssa treenaaminen ei ollut niin mukavaa, mutta tän uuden kanssa ei oo ollut mitään ongelmia. Eli kyllä käytän 🙂

Q: Antaako appi konkreettisia neuvoja?
Juu, kyllä antaa! Esimerkiksi tänään se kehottaa mua menemään normaalia aikasemmin nukkumaan ja aikaisemmin oon saanut palautetta muun muassa mun treeniajankohdista. Sormus muistuttaa myös pysymään liikkeessä, jos tulee istuttua liian paljon!

Q: Oliko sun helppo valita oikea koko? Sopiiko sormus useampaan sormeen?
Oikean koon valitseminen on helppoa, kun ennen varsinaista sormusta kotiin lähetetään ”testipaketti” jossa on kaikki eri kokovaihtoehdot. Mun sormus menee tällä hetkellä kolmeen sormeen, mutta pidän sitä yleensä aina tuossa samassa 🙂

Q: Onko sormus vastannut odotuksiasi?
Kyllä! Kyllä! Ja kyllä! Tykkään tästä ihan älyttömästi ja oon oppinut tän avulla paljon itsestäni. En vaihtais mihinkään 🙂

Q: Mitä kaikkea sormuksesta saa irti?
Itse seuraan lähinnä päivittäistä aktiivisuutta ja unen laatua, ja noista kahdesta enemmän jälkimmäistä. Se muutos minkä oon vuoden aikana tän sormuksen avulla saanut on ihan huikea! Vihdoin oon alkanut palautumaan ja nukkumaan paremmin, sekä saanut treenaamisen suhteutettua järkivästi mun arjen kuormitukseen. Tykkään! Sormuksella pystyy seuraamaan monia eri tekijöitä jotka vaikuttaa unen laatuun ja palautumiseen, ja on ollut kiva huomata niitä isoimpia tekijöitä jotka minuun vaikuttaa.

Q: Toimiiko unen mittaukseen niin, että pitää vain yöllä vai täytyykö pitää koko ajan?
Jos pelkkää unta haluaa seurata, niin silloin ei tarvitse pitää koko aikaa 🙂

Q: Minkä verran OURA aiheuttaa säteilyä? Elämme langattojen verkkojen ja laitteiden maailmassa, joidenka säteily on meille terveysriski..
Ihana kysymys! Kiitos! Tää on mun mielestä yks OURAn parhaimmista ominaisuuksista, nimittäin sen voi pistää lentokonetilaan 🙂 Mun sormus on aikalailla 95% ajasta lentokonetilassa ja aktiivisena vain ne hetket, kun siirrän dataa eli pari kertaa päivässä. Data säilyy sormuksessa jopa kuusi viikkoa, eli sitä ei tarvitse edes siirtää joka päivä ellei itse tahdo. OURA on siis myös tältä osin mietitty ihan loppuun asti!

Heräskö lisää kysymyksiä? Kommenttiboksi on avoinna, joten hyödyntäkää sitä! 🙂

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Vihdoin se on täällä: uusi OURA!

Yhdeksän kuukauden odotus on vihdoin ohi. Ei – en ole ollut salaa raskaana ja synnyttänyt, vaan sain vihdoin joulukuussa tilamaani uuden OURAn älysormuksen!

Tilasin sormuksen siis ennakkotilauksena, joten tiesin että odotus tulee olemaan pitkä. Myöhemmin tulette kuulemaan tarkemmin, että kannattiko odotus, mutta malttamattomana haluan jakaa teille jo ensifiilikset sillä oon niin innoissani tästä uudesta kaunokaisesta!OURA on siis suomalainen älysormus, joka seuraa niin fyysistä aktiivisuutta kuin unta ja palautumista – sekä päivittäistä valmiustasoa. Mulla oli käytössä jo sormuksen ensimmäinen versio, joka osoittautui olevansa jokaisen pennin arvoinen.

Sillä onko olemassa mitään parempaa sijoitusta, kuin oma hyvinvointi?

Sormus on ollut tärkeässä roolissa oman palautumiseni optimoimisen suhteen. Ennen sormusta kuvittelin nimittäin olevani supersankari, joka pystyy mihin vaan – mutta sormus tiputti minut maan pinnalle, antaen tarkkaa dataa liiallisen kuormituksen vaikutuksesta unenlaatuun. Sen avulla olen löytänyt myös itselleni sopivimmat rauhoituskeinot, joiden avulla oon nukkunut parhaimpia yöunia ikinä.

Kevään ja kesän aikana en käyttänyt sormusta ollenkaan, joten kun eilen pujoitin uuden, hohtavan OURAni sormeen en tiennyt yhtään mitä odottaa. Nukuin yöni poikkeuksellisen huonosti ja aamulla herättyäni yllätyin, kuinka laadukasta unta olin nukkunut! Kun viime syksynä syvän unen määrä oli parin minuutin luokkaa, oli sitä viime yönä jo melkein tunnin verran. Ja ilman kylmää suihkua, joogaa, hengitysharjoituksia tai L-teaniinia. Ihan mahtavaa!Tuun myöhemmin kertomaan enemmän kokemuksiani uudesta OURAsta, kunhan pääsen ensin tutustumaan siihen hieman syvemmin. Tämä uusi sormus on edeltäjäänsä kauniimpi ja sirompi, mutta sillä on myös entistä huikeampia teknisiä ominaisuuksia! Nimittäin uusi sormus mittaa myös päivän aikaista leposykettä ja sykevälivaihtelua, joka antaa taas uudenlaista perspektiiviä omaan arkeen. Myös uuden sormuksen akunkestoa on parannettu jopa viikkoon ja lataus onnistuu langattomasti.

OURA on siis kuin aktiivisuusranneke, mutta huomattavasti tarkempi ja informatiivisempi sekä älykkäämpi. Parhaimman hyödyn siitä saa irti pitkässä käytössä, enkä maltakkaan odottaa kuinka paljon lisää tuun itsestäni taas oppimaan!

Joko sulla on oma OURA? 

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto