Firenzen suosikki: #RAW

En oo vielä ihan hirveästi ennättänyt kirjoitella meidän Italian lomasta, mutta koska oon huomannut ihmisten matkuvastan nyt tosi paljon sielläpäin niin halusin kertoa teille mun Firenzen ykköslempparista!

Ennen reissua mä vähän pelkäsin ruokailujen puolesta sillä Italia on hyvinkin tunnettu pizza&pastapainotteisesta ruokakulttuuristaan, mutta sainkin yllättyä positiivisesti kaikesta ihanasta mitä me sieltä löydettiinkään 🙂

Jos siis oot matkustamassa Firenzeen ja tykkäät terveellisestä, raikkaasta ja maukkaasta ruoasta niin suosittelen sua suuntaamaan #RAW:iin. Kyseessä on suloinen pieni kahvila/ravintola joen rauhallisemmalla puolella, jonka sisustus on todella rauhallisen kodikas ja asiakaspalvelu vailla vertaansa.

Valikoimasta löytyi kaikkea ihanaa: wrappeja, pitsaa, hampurilaisia, pad thaita.. ja kaikki raakana! Itseasiassa mulle tuli siitä tosi paljon mieleen Helsingistä löytyvä Raw’N More 🙂 Nam. Teki mieli maistella ihan kaikkea ja lopulta päädyin wrappiin, joka oli ihan täydellisen hyvää.

Jälkiruoaksi otettiin vielä annokset heidän itsetekemiään vegaanisia raakajäätelöitä mauissa laventeli, hasselpähkinä-ruusu ja suklaa. Vegaanisia jäätelöitä sai onneksi kaupungista muualtakin ja jos ne kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan Ecoardon herkkuja!

#RAW löytyy siis Firenzestä osoitteesta Via Sant’Agostino 11R ja koko valikoima on raakaa, vegaanista ja gluteenitonta – sekä alusta asti heidän itse tekemää 🙂 Vahva suositus!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Juhannus Toscanassa

Kuinka moni teistä on nähnyt elokuvan ”Toscanan auringon alla”?

Jos et vielä oo nähnyt sitä, niin mä varoitan – sen katsomisella voi olla vakavia seurauksia. Kuten jatkuvaa haaveilua Italian kauniista maaseudusta ja Toscanan auringon lämmöstä. Niin nimittäin tapahtui mulle, ja mun ystävälle, ja vuosien haaveilun jälkeen me vihdoin tehtiin se: pakattiin laukut, hurautettiin lentokentälle ja otettiin suunnaksi kauniiden maisemien, tyyneyden ja rakkauden kotiseutu.

Löydettiin Airbnb:stä täydellinen maalaistalo uima-altaineen ja ympäröivine peltoineen ja vuokrattiin auto, jotta päästiin matkaamaan Toscanan maaseudun sydämeen – julkisen liikenteen ja turistien saavuttamattomiin. Lukemattomien sorateiden mutkien ja kukkuloiden jälkeen pääsimme perille ja kaikki odotuksemme ylittyivät moninkertaisesti: meidät otti vastaan 12 kissaa ja kaksi koiraa, jotka kuljeskelivat vapaana ympäriinsä tiluksilla jossa meidän lisäksi oli vain muutama hassu muu vieras sekä luonnonrauha.

Lähimpään kauppaan oli neljänkymmenen minuutin ajomatka autolla ja oikeastaan kauppareissut olivatkin ainoa syy, miksi poistuimme talolta – sillä olihan siellä kaikki mitä ikinä olisimmekaan voineet haluta. Kulttuuria ja turisteja täynnä olevien Firenzen ja Rooman kaupunkien välissä tää lomaetappi oli meille täydellinen latauspaikka, jossa mä jopa opin olemaan tekemättä mitään. Ja se oli aika huikea fiilis se! Se, että tälläinen ikiliikkujakin osaa vain olla vaatii aikamoiset puitteet ja ne meillä tosiaankin oli.

Oikeastaan meidän Juhannus siis meni aika samoissa tunnelmissa, mitä se olis mennyt kotonakin: hyvässä seurassa luonnon keskellä olemisesta ja hyvästä ruoasta nautiskellen. Ainoa poikkeus oli ehkä lämpötila, joka tais parhaillaan kohota aina +39 asteeseen! Joo, oli vähän kuuma.

Maaseudun ihmiset olivat lupsakoita ja saivat kahdesta suomalaistytöstä varmaan puheenaihetta hetkeksi. Mun ystävä osti naapurin sedältä muutaman litran itse tehtyä oliviiöljyä, jonka valmistaminen oli miehelle kuulemma harrastus. Niin söpöä!

Tällä kertaa ei juhlittu häitä eikä löydetty omaa tiluksiakaan, sillä pitihän sitä jättää jotain hauskaa seuraavaankin kertaan 😉 Toscanan silmiähivelevät maisemat ja kotoisa fiilis nimittäin kutsuvat mut varmasti vielä takaisin luokseen.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa