Kolmen raaka-aineen bataattipitsa

Oon viime aikoina puuhastelut jos jonkinlaista keittiössä, mutta tyyli on pysynyt samana: helppona ja herkullisena. Jotenkin nyt kun on viettänyt enemmän aikaa kotona on ollut myös kiva panostaa ruoanlaittoon hieman enemmän ja kokkailla vähän erikoisempia juttuja niiden päivittäisten smoothieiden ja salaattien sijaan – ei sillä, että niissäkään mitään vikaa oisi!

Jos jonkun mielestä terveellinen (tai kasvispainotteinen) ruoka on vielä tylsää, niin uskon tän reseptin viimeistään muuttavan sen käsityksen. Tai siis kuinka moni oikeasti sanoo pitsalle ”ei”? Mulle tavan pitsa on ehkä vähän liian tuhtia ja rasvaista, mutta tämän pitsan olisin syönyt vaikka kerralla jos vatsassa ois vaan ollut vähän enemmän tilaa! Oli nimittäin sen verran täyttävää, että pari siivua riitti hyvin tekemään mut kylläiseksi.

Kuten otsikkokin jo kertoo, loistaa tän reseptin pääosassa yksi mun lemppareista – nimittäin bataatti, ja tällä kertaa siis pitsan muodossa. Oon kokkaillut bataatista kaikenlaista aina suolaisesta makeaan enkä kertaakaan oo joutunut pettymään! Alkaa vaikuttamaan siltä että se on täydellinen raaka-aine, joka maistuu hyvältä ihan mihin tahansa sitä ikinä keksiikään laittaa.

Vai ootko joskus syönyt jotain missä ois ollut bataattia ja se ois ollut pahaa..?

Te varmaan haluatte jo päästä itse reseptin pariin, joten mä en jaarittele tässä enää sen pidempään! Paljastan vielä vaan sen verran, että huomenna ois tarkoitus julkaista ensimmäinen osa pitkään odotetusta toivepostauksesta jossa kerron mitä kaikkea oikein ostan kaupasta, millä rahalla ja millä perustein.. 😛

BATAATTIPITSA

yksi keskikokoinen bataatti
1 rkl psylliumia
1,5 dl kookosjauhoa

Kuutioi ja keitä bataatti pehmeäksi, lisää halutessasi keitinveteen suolaa. Kun bataatit ovat pehmeitä kaada keitinvesi pois ja soseuta bataatit. Lisää joukkoon psyllium ja kookosjauho, ja sekoita tasaiseksi – lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina jää löysäksi. Kun taikina on tiivis kauli siitä ohut pitsapohja ja laita se kiertoilmalla 175 asteiseen uuniin esipaistumaan noin kymmenen minuutin ajaksi. Lisää sen jälkeen täytteet ja paista vielä toiset kymmenen minuuttia. Nauti!

Tän maukkaan ja mehevän pitsapohjan kanssa maistuu takuulla mitkä vaan täytteet sillä kuten jo sanoin – bataatti tuntuu sopivan yhteen minkä kanssa tahansa! Itse levitin pohjan päälle aiemmin valmistamaani pastakastiketta mikä sopi siihen kuin nenä päähän. Siis aivan taivaallinen yhdistelmä, jonka kruunasi pitsan päällä nauttimani rucola 🙂 Voi morjens! Muuten pitsan päältä löytyi vähän kaikkea mitä jääkaapissa sattui olemaan ja eikös se itseasiassa ollutkin aikoinaan se juttu miten pitsa keksittiin.. siis niin sanotusti jämä ruoaksi, jonka avulla estettiin turhan ruokahävikin synty? 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

3. Terveellinen omenakanelivanukas

Te jotka ootte lukeneet mun blogia jo pidempään tiedätte, että suhtaudun hyvin intohimoisesti ruokaan. Varsinkin terveelliseen ja herkulliseen sellaiseen 😉 Tiedätte myös sen, että näiden vuosien varrella mun käsitys terveellisestä ruoasta on muuttunut hyvinkin paljon.
Omenakanelivanukas

Mulle terveellinen ruoka on puhdasta, aitoa ja luonnollista. Sellaista, josta mun kroppa nauttii ja josta mun keho saa itselleen rutkasti ravinteita mikä näkyy niin fyysisessä kuin psyykkisessäkin hyvinvoinnissa ja jaksamisessa 🙂 Rakastan myös hifistellä ruoan funkionaalisuudella ja miettiä mitkä pienet tekijät siellä lautasella auttais mua saamaan tilanteesta riippuen itsestäni kaiken mahdollisen potentiaalin irti! Ja tän kaiken mä teen niin, että jokainen mun ateria on myös makuhermoja hivelevä nautinto.

Chiavanukas on yksi mun lemppari välipaloista sen yksinkertaisuuden, herkullisuuden ja ravinteikkuuden vuoksi. Ne pienenpienet siemenet hellivät vatsaa ja sisältävät paljon tärkeitä rasvahappoja sekä proteiinia, joka yhdessä kuitujen kanssa tekee todella kylläisen olon. Ja kulkeepa vanukas kätevästi mukana myös reissuillakin!

Omenakanelivanukas

Tänään kuitenkin kaipasin huonosti nukutun yön jälkeen vähän jotain ekstraa mun päiväherkkuun. Se pieni lisätwisti syntyikin aistikkaan ceyloninkanelin ja omenan yhdistelmästä, joka on muuten ihan lyömätön! Ensinnäkin niiden maut luo ihanan yhdistelmän ja samalla ceyloninkaneli tasoittaa verensokeria, hilliten hedelmän verensokeria nostavaa vaikutusta.

Jos muuten haluat pitää verensokeristasi huolta aterioiden yhteydessä ja vältellä sen voimakasta heilahtelua (mitä suosittelen jokaiselle lämpimästi) niin ceyloninkanelin lisäksi sekä kuitu, proteiinit että rasvat hidastavat sen nousua – ja tästä vanukkaassa löytyy niitä kaikkia!

Ravinteikkuutensa puolesta tää sopii täydellisesti niin aamu-, ilta- kuin välipalaksikkin ja herkullinen maku puolestaan mahdollistaa tän tarjoilun myös jälkiruokana! Tyyli on vapaa 🙂

Omenakanelivanukas

OMENAKANELIVANUKAS
kahdelle

2 dl valmista chiageeliä
1 luomuomena
1 dl proteiinijauhetta, vanilja*
1 rkl kookossokeria
2 tl ceyloninkanelia
1 dl vettä

kuutioitu omena
2 rkl hienonnettuja manteleita
kookosöljyä
ceyloninkanelia

Laita blenderiin chiageeli, kuutioitu omena, proteiinijauhe, vesi sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi niin kauan, että koostumus on pehmeä. Kuumenna sitten pannu ja lisää siihen kookosöljyä sekä kanelia. Kuullota kanelia hetken aikaa ja lisää sen jälkeen kuutioitu omena sekä hienonnetut mantelit pannulle muutaman minuutin ajaksi, kunnes omenat ovat pehmentyneet. Tarjoa vanukas lämpimän omena-manteliseoksen kera.

*Käytin itse sekoitusta herne- ja riisiproteiinista.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa