Mustikka-kardemumma raakakakku

Moi! Istun parhaillaan työpaikan keittiössä, pöydässä on raakakakkua kolleegan jäähyväisten kunniaksi ja mun suonissa virtaa aivan liikaa kofeiinia joita oon kuvauspäivän tohinoissa tankannut aivan kuin huomaamattani. Siis juuri se kahvi, mitä mun ei pitänyt enää juoda.. hah!

No mutta tänään onkin ollut monessakin mielessä erityinen päivä, eikä vähiten siksi että tänään on mun syntymäpäivä. Joka vuosi oon tottunut kirjaamaan ylös ajatuksia siitä miltä vanheneminen oikein tuntuu, mutta tänään olo on ollut aika sanaton.

En sano ettei musta tuntuis miltään, mutta tässä päivässä on ollut paljon kivempia asioita kuin itse vanheneminen kuten poikkeuksellisen inspiroiva työpäivä, huippuja tyyppejä ympärillä ja lukuisat onnitteluviestit joita on tipahdellut tasaisesti pitkin päivää.

Näin sanattomana oon onnellinen siitä, että juhlan kunniaksi mun kätköistä löytyi yks mun viimeisimmistä raakakakkuresepteistä jota en oo vielä muistanut teille jakaa! Tää sai inspiraationsa erään kotimaisen pientuottajan jäätelöstä, jonka makumaailma hurmas mut heti ensimmäisellä lusikallisella ja tuhottuani koko pikarillisen tiesin minkä makuisen kakun taikoisin seuraavaksi.

Hetki siinä meni, mutta muutaman kokeilun jälkeen resepti oli valmis ja parempi mitä olin osannut ajatellakkaan. Raikkaan mustikan ja mausteisen kardemumman kombo yhdistettynä pehmeään vaniljaan sekä suussasulavaan koostumukseen toimi kakussa yhtä hyvin, kuin jäätelössä! Ja kaiken kruunasi kakun pohja, joka on varmasti yksi parhaista mitä oon koskaan tehnyt.

MUSTIKKA-KARDEMUMMA RAAKAKAKKU

1 dl macadamiapähkinöitä
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl mulperimarjoja
5 viikunaa
2 tl kardemumma-jauhe
2 rkl kookosöljyä
suola

Aloita valmistamalla pohja hienontamalla pähkinät ja mulperimarjat tehosekoittimessa. Lisää mukaan mausteet ja viikunat yksitellen. Viimeistele pohjamassa kookosöljyllä. Painele massa kakkuvuoan pohjalle ja jätä se odottamaan täytteiden valmistusta.

200 g mustikoita
puolikas avokado
1 dl kookosmannaa
0,5 dl koivusokeria
1,5 dl vettä
1 rkl tocoa
2 tl kardemumma-jauhetta
1 tl psylliumia
1 tl vanilja-jauhetta
0,5 dl kaakaovoita
2 rkl kookosöljyä

Valmista mustikkatäyte blendaamalla mustikat, avokado, kookosmanna, vesi ja psyllium-jauhe sekaisin. Lisää seuraavaksi toco, kardemumma ja vanilja sekä koivusokeri. Lisää viimeisenä sulatettu kaakaovoi ja kookosöljy, ja sekoita tasaiseksi.

1,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kookosmannaa
0,5 dl koivusokeri
2,5 dl vettä
1 rkl tocoa
1 tl psylliumia
1 rkl kardemumma-jauhetta
1 tl vanilja-jauhetta
0,5 dl kaakaovoita

Huuhtele liotetut cashewpähkinät ja lisää ne veden, psylliumin sekä kookosmannan kera blenderiin. Sekoita tasaiseksi ja lisää mausteet, toco ja koivusokeri. Lisää lopuksi sula kaakaovoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytemassat kakkupohjan päälle kerroksittain ja nosta pakkaseen parin tunnin ajaksi hyytymään.

Herkullista ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille! <3

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

3x helppo herkkusmoothie!

Terkut sairastuvalta! Nyt nimittäin kävi näin, että toin itselleni reissulta tuliaisena vatsapöpön, joka on osoittautunut normaalia hurjemmaksi kaveriksi ja vetänyt mun olon ihan matalaksi.. Olin eilen illalla ihan kuoleman väsynyt lähes vuorokauden matkaamisen jälkeen, joten lähes koko yön kipeänä valvominen ei ollut kyllä yhtään toivottua. Tosin parempi vaihtoehto entä lomalla, tai pahimmassa tapauksessa lentokoneessa, sairastelu – hahha 😉

Jo lomalla mä haaveilin kaikesta ihanasta tuoreesta ja raikkaasta, siis niistä omanlaisista ruoista riisin ja ylikypsien kasvisten sijaan. Erityisesti smoothiet on ihan yks mun ykkösrakkauksista niiden ravinteikkuuden, helppouden ja herkullisuuden vuoksi! Niinpä ajattelinkin jakaa teille nyt muutaman erilaisen herkkureseptin niiden funktioiden kera, joista voitte saada piristävää vaihtelua omiin arjen herkkuhetkiin 🙂

MAKEA MACA-SMOOTHIE saa makeutensa kuitupitoisista, mauiltaan toffeemaisista mulperi-marjoista sekä hurjasti ravinteita maca-jauheesta, joka on varmasti yksi tunnetuimmista superfoodeista sen energisoivan ja voimaannuttavan vaikutuksensa vuoksi. Sekä maca että heraproteiini pitävät huolen myös siitä ettei tästä herkusta jää puuttumaan proteiinia 🙂

Lisää blenderiin 2 dl mantelimaitoa, 0,5 dl mulperi-marjoja, mitallinen vaniljan makuista heraproteiinia, ruokalusikallinen kookosöljyä sekä puolikas ruokalusikallinen maca-jauhetta ja kourallinen jääpaloja. Sekoita tasaiseksi ja nauti!

RAIKAS VIHERSMOOTHIE on ravinteikas, piristävä ja puhdistava! Se saa hyvin aineenvaihdunnan rullaamaan sekä nesteet liikkeelle, minkä vuoksi vihersmoothiet onkin tunnettuja useista detox-kuureista.

Lusikoi blenderiin avokado, lorauta joukkoon 2 dl kookovettä, paloittele mukaan kolmasosa kurkusta ja yksi varsiselleri, laita mukaan kourallinen tuoretta pinaattia tai lehtikaalta, annosmitallinen viherjauhetta, teelusikallinen spirulinaa sekä yksi omena tuomaan makeutta.

MUSTAHERUKKA-LIME on piristävän kirpsakka, antioksidanttipitoinen herkku! Se saa kuohkean rakenteensa chiasiemenistä ja psylliumista, jotka tuovat smoothieen paljon kuituja yhdessä mustaherukoiden kanssa. Tässä on smoothie, jota vatsa rakastaa – etenkin kun se on terästetty Foodinin kotimaisella, vatsaystävällisellä ja laadukkaalla heraproteiinilla 🙂 

Laita blenderin pohjalle 2 dl vettä ja 2 rkl chia-siemeniä, 2 dl mustaherukoita, 1 tl psylliumia ja mitallinen vaniljan makuista heraproteiinia. Purista vielä joukkoon puolikkaan limen mehu ja surauta tasaiseksi!

Smoothie

Mitä sun lempparismoothieeseen tulee? Ootko sissi ja nakkaat blenderiin kaikkea terveellistä ja juot sen maistuipa se miltä hyvänsä, vai hifisteletkö aina myös maunkin kohdalleen? 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa