Aina auringossa mukana

Tunnustan: oon surkea pakkaaja. Kotona lähdön lähestyessä en osaa tehdä fiksuja päätöksiä, vaan pakkaan rinkkaani aivan liikaa vaatteita – joista en yleensä käytä kuin vain puolia, jos niitäkään. Yleensä tiedostan tän jo siinä vaiheessa, kun yritän väkisellä änkeä rinkkaa kiinni istuen sen päällä, mutta siltikin sisällön karsiminen tuntuu aivan mahdottomalta ja jokainen riepu yhtä tärkeältä reissun onnistumisen suhteen.

Sanokaa etten mä oo ainut hömelö laatuani? Ja jos joku keksii miten tästä ongelmasta oppii eroon, niin oon pelkkänä korvana!

Kaiken turhan lisäksi oon kuitenkin oppinut myös ne asiat, joita en halua unohtaa kotiin… Useimmat on opittu kantapään kautta kärsien ja joka kerta auringossa ollessani muistan niiden tärkeyden. Jos sulla on siis (aurinko)loma tiedossa, niin tässä ois mun parhaat vinkit:

❤ Hyvän kirjan mukaan on ihana uppoutua niin aurinkoa palvoessa kuin hostellilla sadetta pidellessä. Hostelleissa on usein myös kirjahylly, mistä voi lainata mielenkiintoisia kirjoja – tai tehdä vaihtokaupat ja jättää oma jo luettu kirja hyllyyn, sekä ottaa sen tilalle joku uusi. Musta on aina hauska löytää suomalaisia kirjoja ympäri maailmaa! Mirissassa luin ”Olemisen sietämättömän keveyden” kahdessa päivässä, koska mun omat molemmat kirjat oli mulle tunnesiteeltään liian arvokkaita sinne jätettäväksi – haha 😉

❤ B12-vitamiini on tärkeää arjessa yleisestikkin, mutta etenkin näissä maissa missä ei hirveästi eläinkunnan tuotteita syödä. Mä huomaan aika nopeasti omassa olossani jos puutosoireita alkaa ilmenemään, joten haluan pitää sen saannista huolen olinpa sitten missä tahansa 🙂

❤ Ambronite -superateria on ihan älyttömän kätevä reissussa! Mulla on aina helteessä vaikeuksia syödä, sillä kuumuus vie musta kaikki mehut ja ruokahalun, mutta se ei tarkoita että silloin ois fiksua olla syömättä.. joten onneksi ostin näitä koko reissun tarpeisiin sillä tän avulla oon pysynyt päivästä toiseen hyvissä energioissa, kuumuudesta huolimatta 🙂 Ei muuta kun vettä sheikkeriin ja pussi päälle, sekoitus ja kurkusta alas! Ambronite sisältää kaiken mitä yhdestä ateriasta tarvii saada, joten sen parempaa reissuevästä saa kyllä hakea.

❤ Silmänympärysvoide on mulla ihan välttämätön aina, kun oon jossain missä on paljon aurinkoa. Silmänympärysten herkkä iho ainakin mulla kärsii auringosta paljon herkemmin ja tarpeeksi kosteuttava ja ravitseva silmänympärysvoide onkin ihan välttämätön, vaikken sitä aina kotona muistakkaan käyttää.. Nyt mulla on mukana Burt’s Bees merkin luonnonkosmeettinen silmänympärysvoide, joka on todella täyteläinen ja kosteuttava – siis ihan täydellinen reissukaveri!

❤ Rauhoittava, hoitava ja kosteuttava nokkossuihke osoitti mulle tärkeytensä vuosi sitten Intiassa ja sen jälkeen se on ollut mun luottokaveri, myös kotona! Varsinkin kuuman, auringossa vietetyn päivän jälkee näkee ihan silmissä miten iho imaisee sille suihkautetun nokkossuihkeen itseensä. Täydellinen rauhoittaja ja tasapainottaja!

❤  Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä: aurinkovoide. Ensinnäkin aurinkokohteissa ne on yleensä ihan hirveän hintaisia ja toisekseen en oo onnistunut koskaan matkoiltani löytämään luonnonkosmeettista aurinkorasvaa.. Tavisaurinkorasvat nimittäin sisältää mm. muoveja ja hormonihäiriköitä, joita en mielelläni iholleni laita (ja sitä kautta imeytä kehooni), kiitos.  Tänne Sri Lankaan otin mukaani uudet Acorellen kasvoille tarkoitetut sävytetyt aurinkovoiteet, jotka sain testattavaksi blogin kautta. Nää levittyy ja imeytyy vaivattomasti kasvoille ja voiteen mukanasa tuoma kevyesti päivittynyt look oli erittäin tervetullut ensimmäisinä aurinkopäivinä 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Luomutukan päivitys

Moni teistä mun juttuja pidempään seuranneista muistaa varmaan etten oo käyttänyt shampoota tai hoitoainetta kohta puoleentoista vuoteen. Aloitin oman #luomutukka -projektini vuosi sitten lokakuussa, jolloin jätin kaikki hiustenhoitotuotteet pois ja siirryin keittiöstä tuttuihin raaka-aineisiin kuten ruokasoodaan ja merisuolaan minkä seurauksena mun hiukset on pysyneet entistä puhtaampana sekä saaneet lisää eloa sekä tuuheutta.

Mun on myönnettävä, että oon kuitenkin ollut laiska ja koko tän ajan oon kiireeseen vedonneena laiminlyönyt kampaajalla käyntiä.. Hiukset on siis saaneet kasvaa omaa tahtiaan ja ajan mittaan mun päätä koristikin täysin muodoton pehko vailla muotoa tai väriä. Toisaalta olin iloinen omasta luonnollisesta väristäni, mutta silti samalla kaipasin jotain muutosta..

Niinpä aloitinkin tukan päivitysprojektin reilu kuukausi takaperin ensin värjäämällä hiukseni Cultivator -luomuhiusväreillä, jotka sain kokeiltavaksi blogin kautta. Mun hiukset on aiemmin värjätty kampaamossa luomulaatuisilla kasviväreillä, mutta en uskonut sen olevan kotioloissa mahdollista mun muutaman aiemman huonon kokemuksen vuoksi.. Muistan, kuinka aikoinaan puolentoistatunnin vaikutusajasta huolimatta pesun jälkeen hiukset oli täysin samanlaiset kuin ennen koko projektia. Olin kuitenkin kuullut Cultivatorin pigmenteistä, riittoisuudesta, pysyvyydestä ja helppokäyttöisyydestä niin paljon hyvää, että päätin antaa sille mahdollisuuden!

Onneksi.

Cultivatorin hiusvärit tulee kätevissä annospusseissa, joita on yhdessä paketissa neljä. Värjäyshetkellä mun hiukset oli aika pitkät, mutta silti siihen riitti vain kaksi pussukkaa! Eli yhdestä paketista riittää loistavasti kahteen värjäykseen pidemmälläkin tukalla. Koska en ollut varma minkä sävyisen tukan haluaisin päätin sekoittaa kahta väriä keskenään: punertavaa Hennaa ja täyteläisen ruskeaa Caramelia.

Levitin värin päähäni ja odotin hieman varauksella lopputulosta. En halunnut innostua liian aikaisin, sillä en tiennyt mitä uskaltaisin odottaa… Voisiko oikeasti ekologinen ja kasvipohjainen luomuväri toimia? Voi se! Pesun jälkeen kuivatessani hiuksiani ihastelin sen ihanan intensiivistä, lämmintä punasävyisyyttä ja hykertelin mielessäni onnesta. Ihanaa, sain päähäni kauniin värin ja samalla hiusvärin ravitsevat ainesosat hoitivat ja rauhoittivat päänahkaa jättäen hiuksiin pehmeän ja paksun tunteen.

Tältä hiukset näytti ennen värjäystä:

Näillä väreillä värjätessä pysyvyys on parhaillaan kestovärien luokkaa, ja itseasiassa nää uusimmat kuvat on otettu viime viikolla eli yli puolitoista kuukautta värjäämisen jälkeen! Väri on edelleen ihanan kiiltävä ja hiukset näyttää tosi terveiltä, vai mitä sanotte? 🙂

Viimeisimpänä ”hiuspäivityksenä” kävin viime viikolla kampaajalla – siis ensimmäistä kertaa puolentoista vuoden jälkeen. Enkä kyllä enää ikinä anna kampaajavälin venyä noin pitkäksi! Mun hiukset oli kyllä kasvaneet hirmuisesti, mutta latvat oli kaameassa kunnossa, vaikka tukka itsessään olikin todella eloisa. Annoin luottokampaajalleni täysin vapaat kädet ja leikattiin hiusta oikein kunnolla, vaikka olinkin ensin muka ajatellut jatkavani hiusten kasvatusta.. Oon lopputulokseen todella, todella tyytyväinen ja se on mun mielestä ihanan pirteä ja keväisen raikas, sekä samalla söpön nuorekas 😀

Ja tässä on lopputulos:

Olin tottunut pitämään pitkää tukkaa paljon kiinni, joten nyt oon taas saanut totutella pitämään hiuksia enemmän auki. Ja oon huomannut, että lyhyen tukan paras kaveri on ehdottomasti 100% luonnollinen ja tehokas kuivashampoo, joka pelastaa pahimmankin tukkakriisin! Kaikissa luonnollisissa tuotteissa, niin kosmetiikassa kuin hiusjutuissakin, parasta on ehdottomasti se kuinka ne ei pelkästään saa aikaan upeaa lopputulosta vaan samalla myös hoitaa ja ravitsee 🙂 Siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Jos sua kiinnostaa elämä ilman shampoota ja muuta turhaa kosmetiikkaa (koska uskokaa tai älä, niin ilmankin pärjää!) niin kannattaa lukea mun aiemmat #luomutukka -postaukset 🙂

Uusimmat kuvat minusta: Laura Laukka

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa