Vuoden parhaat löydöt

Vuosi lähenee loppuaan ja tuttuun tapaan ajattelin kasata yhteen parhaita juttuja kuluneen vuoden varrelta. Aloitetaan ensin löydöistä ja jatketaan sitten huomenna tapahtumista, oivalluksista ja elämyksistä.. Niitä nimittäin riittää ja oikeastaan voisin kirjoittaa niistä useamman postauksen verran!

Yritän siis parhaani mukaan tiivistää ne fiksusti yhteen, hah.

Marraskuun makein

Terveys/hyvinvointi

Kesän jälkeen loppuvuotta kohden mun kroppa on vihdoin alkanut palautua ennalleen ja aineenvaihdunta alkanut rullaamaan normaaliin tapaan 🙂 Tähän varmasti yks isoimmista tekijöistä on nuupahtaneen kilpparin elvyttänyt rakkolevä sekä mun loppuvuodesta aloittama pätkäpaastoilu, josta tuun kirjoittamaan teille pian lisää. Lyhyesti voin jo paljastaa, että se on ihan mahtavaa tehny mulle ihmeitä!

Myös suolisto on alkanut rauhoittumaan ja löytämään tasapainonsa, etenkin nyt kun oon saanut siellä villiintyneen hiivan kuriin 🙂 Rauhoittunut suolisto on kokonaisvaltaisesti parantanut mun oloa huomattavasti ja suosittelenkin kaikkia, jolla on vähänkään jotain oireiluja sen kanssa ottamaan asian hoidettavaksi vaikkapa Uuden Vuoden lupauksena itselleen! Oikeastaan mikään ei ole terveydelle tärkeämpää kuin suolisto, joka voi hyvin.

Jos jonkin yksittäisen jutun haluaisin vielä nostaa pinnalle, niin se ois ehdottomasti Wild Nutrition -ravintolisät. Kiinnostuin heti näistä 100% luonnollisista Food Grown -menetelmällä valmistetuista ravintolisistä, joiden ravintoaineet ovat ruoan muodossa ja täten keho tunnistaa ne paremmin – jolloin ne myös imeytyvät tehokkaammin. Vaikuttavan aineen määrä voi olla muita valmisteita vähäisempi, mutta silti tehokkaampi ja ainakin itse huomasin tän käytännössä mm. magnesiumia käyttäessäni 🙂

Vuoden parhaat löydöt

Liikunta

Uutena harrastuksena aloitin tänä talvena avantouinnin ja oon siihen ihan koukussa! Käyn 3-5 kertaa viikossa aamuisin avannossa ennen töitä ja sen piristävä vaikutus saa päivän rullaamaan kevyesti. Pieni pulahdus kylmässä vedessä saa aikaan kunnollisen endorfiiniryöpyn ja onhan sillä tutkitusti vaikutusta myös esimerkiksi stressihormoneihin, (rasva-)aineenvaihduntaan ja sydämen toimintaan.

Mä meen monesti pulahduksen jälkeen treenaamaan ja voin kertoa, että parempaa lämmittelyä saa hakea! Kylmäaltistus saa lihakset lämpimäksi ja veren virtaamaan – suosittelen kokeilemaan 😛

Vuoden parhaat löydöt

Mielenhallinta

Oon tehnyt paljon töitä oman mielenhallinnan ja ennenkaikkea oman minäkuvani kanssa, kehittänyt paljon omaa ajattelutapaani sekä pohtinut omia tuntemuksiani ja niihin johtaneita syitä. Se on ollut kaikenkaikkiaan todella avaavaa ja voimaannuttavaa! Sitä kautta oon myös oppinut nauttimaan elämästä aivan uudella tavalla.

Suosittelenkin kaikille Harri & Ilkka Virolaisen kirjaa ”Mielen voima”, joka on ehdottomasti yks parhaista kirjoista joita luin tänä vuonna.  Se on mulla edelleen hyllyssä ja palaan sen pariin aina välillä etsien sieltä uusia oivalluksia 🙂 Toinen ihan mahtava apuväline oman potentiaalin vapauttamiseen on ollut Mielensävalottajat -verkkokurssi, josta tuun varmasti kertomaan teille vielä lisää sillä se on ollut mulle todella opettavainen ja antoisa.

Ja hei..! Rentoutumiseen ihan parasta on ollut äänikirjat. Kuuntelin koko syksyn Youtubesta Harry Pottereita olinpa sitten palauttavalla kävelyllä pitkän työpäivän jälkeen, ajamassa autolla tai nukahtamaisillani laitoin napit korville ja päästin mun mielikuvituksen Tylypahkan maisemiin. Etenkin iltaisin se on ihan parasta, kun voi sammuttaa valot ja sulkea silmät ja nukahtaa, kun aika on oikea..

3x arjen pelastaja

Luonnonkosmetiikka

Okei, nää onkin sitten niitä varsinaisia löytöjä! Luonnonkosmetiikan saralla kun on vielä paljon sellaista harmaata aluetta, ettei oikein tiedä mikä toimii ja mikä ei.. Itsekkin oon paljon testaillut kaikenlaista, joten tiedän, että näiden suhteen hyvät vinkit on kullan arvoisia 🙂

Ehdottomasti paras luonnonkosmeettinen deodorantti löytyi kesällä, kun sain testiin Schmidt’sin dödön. Uskallan jopa väittää, että se on monia synteettisiäkin tehokkaampi! Tän kanssa mulla on erittäin varma ja turvallinen, sekä raikas olo koko päivän aamusta iltaan 🙂

Toinen arkinen pelastaja on Naturadon BB-voide, joka tekee mun ihosta luonnollisen kuulaan ja tasaisen – aikalailla virheettömän näköisen. Riittoisa BB-voide sisältää myös ihoa kiinteyttävää hyaluronihappoa eli hoitaa ja vahvistaa ihoa samalla 🙂 Ihan verraton!

Kolmantena haluan vielä nostaa esille Zuii:n peitekynän, jonka potentiaalin tajusin kunnolla vasta mun ekokosmetologi ystävän opastuksella. Mulla on kynän vaalein sävy ja käytän sitä niin pohjustukseen kuin myös tuomaan valoa kasvoille – erittäin yksinkertainen ja nopea tapa tuoda kasvoille lisää eloa ja muotoa! Todellinen monitoimituote.

warpaint2-610x407

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä haluan vielä kerran hehkuttaa Warpaint -hampaidenvalkaisua. Täysin luonnollinen ja hellävarainen tapa valkaista hampaat – ja ennenkaikkea todella tehokas! Käytin sitä alussa kahden viikon ajan päivittäin ja nykyään noin kerran viikossa ns. ”huoltotoimenpiteenä”. Purkista riittää noin 150 käyttökertaan eli se on todella riittoisa enkä oo varmaan nyt yli puolessa vuodessa onnistunut käyttämään edes puolta purkista..? Tää on ihan must jokaiselle, joka haaveilee puhtaanvaaleasta hymystä!


Noniin, niitähän riitti! Huomenna sitten tosiaan jatkuu oivalluksien ja elämyksien parissa, enemmän mun omaan arkeen ja elämään liittyvien juttujen parissa 🙂 Niitä tässä miettiessä nousee pintaan niin paljon iloa ja kiitollisuutta, että sitä voi olla hankalaa pukea sanoiksi.. No, mä lupaan  yrittää parhaani.

Mikä susta on ollut parasta kuluneena vuotena?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Marraskuun makeimmat

amazonia-16

Makein elämys, ei pelkästään marraskuun vaan koko vuoden!, oli ehdottomasti pitkäaikaisen unelman toteutuminen ja vierailu Amazonian sademetsän sydämeen kaakaoviljelmiemme luo. Pääsin näkemään aidon kaakaon, maistamaan sen tuoretta hedelmälihaa ja siinä samassa mun arvostus ja intohimo raakakaakaoon vahvistui vaan entisestään – sitä ei turhaan kutsuta Jumalten ruoaksi, ei todellakaan!

Mieletön viikko

Ällistyttävin vuorokausi piti sisällään vierailun trooppisessa viidakossa, ajomatkan läpi vaihtelevan vuoristomaiseman sekä lumisten Andien huipun jossa järvet oli jäätyneet, ja päätyi kuumalle aavikolle seuraavana aamuna. Luonto on niin ällistyttävä, ja on ihan älytöntä miten paljon yhdessä maassa – yhden vuorokauden aikana! – voikaan kokea.

Yllättävin treeni oli puolestaan parin tunnin vaellukset vuorille sillä paahtava kuumuus ja korkeuserot teki perus kävelystäkin jo normaalia haastavampaa. Elämykselliset vaellukset pitkin maissipeltoja ja keskellä tuntematonta sai jalat tuntumaan ihan makaroonilta!

mielelle puolestaan on tehnyt tosi hyvää, että kotiinpaluun jälkeen iskenyt flunssa on pitänyt mut poissa treeneistä. Tälläinen itsestä riippumaton treenitauko on tehnyt hyvää sillä oon hoksannut, ettei mun maailma kaadu vaikka aina ei pääsekkään hikoilemaan. Ja nyt onkin ollut sitten hyvää aikaa aloittaa uusi ruokavalio ja keskittyä siihen tää ensimmäinen viikko 100% ennen treenien ottamista mukaan kuvioihin 😛

Marraskuun makein

Parhaat reissukaverit oli ehdottomasti Wild Nutritionin Wild Traveller ja Living Nutritionin Your Flora Terrain -kapselit, jotka sain matkaan PUR Kaupasta.

Wild Traveller on kasvipohjainen ravintolisä, joka on suunniteltu avuksi matkustuksen aiheuttaman rasituksen (kuten väsymys ja epäsäännöllinen unirytmi) selättämiseen ja sen ainesosaluettelo onkin tosi vakuuttava! Puhumattakaan siitä, että ne koostuvat täysin ravinnosta ja tällöin kroppa pystyy hyödyntämään ne parhaalla mahdollisella tavalla. Osittain siitä onkin varmasti kiittäminen, että päästyäni perille mun kroppa ei oireillut pätkääkään pitkästä matkasta huolimatta! Paluumatkalla unohdin ne ja niin.. kotiin palattuanihan mä olinkin väsynyt ja sairastuin heti takaisin kylmään saavuttuani 😉

Wild Nutritionin tavoin Living Nutritionin ravintolisät on huippulaatuisia, ja valitsin matkalle mukaan Terrain -kapselit niiden sisältämän aloe veran ja punajalavankuoren takia – ne nimittäin suojelevat suoliston herkkää pintaa ja soveltuvat hyvin juurikin hieman extreme-olosuhteisiin 😉 Heti jos vatsa vähäänkään tuntui hassulta reissun aikana, sai pari kapselia tilanteen rauhoittumaan ilman sen kummempaa oireilua.

Maailman kivoimmat menkat

Parhaat oivallukset syntyi ehdottomasti oman voimaantumisen kautta, ja oon huomannut että sitä tapahtuu eniten juuri silloin kun on kaukana kotoa – silloin kun on pakko pärjätä yksin eikä oo ketää keneen turvautua. Silloin sitä tajuaa, mihin kaikkeen sitä oikeasti pystyy – kun vaan haluaa ja antaa itselleen mahdollisuuden. Tunnistin omat vahvuuteni paremmin ja tajusin, mitkä asiat vie multa energiaa. Jos et oo lukenut vielä Nollatoleranssi -postausta, niin suosittelen!

Suosituin postaus oli ehdottomasti mun poikkeuksellinen kirjoitus kuukautitista – nimittäin valituksen sijaan positiivissävytteinen 😉 Kyllä, menkatkin voi olla kivat!

Marraskuun makeimmat

Viilein harrastuskauden aloitus oli itseasiassa eilen, kun hyppäsin hyytävän tuulisena pakkasiltana avantoon. Mutta tiiättekö mitä? Se fiilis sen jälkeen on niin älyttömän siisti, etten osaa edes sanoin kuvailla! Siis niin hyytäävän kutkuttava, ja koko loppuillan voit tuntea veren virtaamisen pitkin kroppaa.

Persimonvanukas

Paras matkakohde oli kaikista huikeista paikoista, maisemista ja mielettömistä tyypeistä riippumatta oma koti. Musta on ihanaa, että mun elämä on sellaista etten kaipaa siitä lomaa! Se on ollu yks mun elämän tavoitteesta ja oon onnellinen, että pystyn elämään sen mukaisesti. Ja entistä ihanemmaksi kotiinpalun teki persimonin satokausi, joka alkoi just sopivasti ja sainkin hamstrattua kaupasta runsaasti juuri ihanan kypsiä herkkuhedelmiä keittiön täyteen 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa