Lempparijooga jumisille keholle

Kuinka monella muulla kroppa on usein aamulla sängystä noustessa hieman kankea?

Mulla ainakin on ja varsinkin silloin, jos tulee jostain syystä nukuttua liian pehmeässä sängyssä. Muun muassa siitä syystä oon ottanut mun aamurutiineihin joogan ja teenkin aina fiiliksen mukaan noin vartin kroppaa avaavan harjoituksen.

Mun isoimpana ”ongelmana” on juminen rintaranka, alaselkä ja lonkat. Siispä yleensä mun aamuinen harjoitus keskittyykin koko kehon avaamisen lisäksi näihin kahteen alueeseen 🙂 Niihin ja kropan herättelyyn oon omalla kohdallani havainnut parhaimmaksi erilaiset kiertoliikkeet, joita usein yhdistelen jo aamutervehdykseeenkin – jota siis teen joka aamu.

Ihan jokaista liikettä en muistanut innostuksessani kuvata, mutta laitoin lisäksi linkkejä videoihin ja toivonkin, että saatte tästä kuitenkin uusia ideoita omaan kehonhuoltoon ja liikkuvuuden parantamiseksi:

💚 Harjoitus alkaa yleensä aina ”Rock a baby”:llä, jossa otan jalan syliini ja keinuttelen sitä rennosti puolelta toiselle. Tää tekee niiiiin hyvää lonkalle ja alaselälle! Alaselkään vapautuu todella paljon tilaa ja lantio rentoutuu tulevaa harjoitusta ja päivää varten (jos aamulla on kiire enkä kerkeä tehdä mitään muuta, niin teen tämän).

💚 Ensimmäisenä kiertoliikkeenä otan vastakkaisella kädellä jalkapohjasta kiinni ja avaan toisen käden taakse. Tästä tulee ihana kierto selkään ja samalla avaus rintakehälle 🙂

💚 Seuraavaksi siirryn aurinkotervehdyksiin, joihin yleensä yhdistän kahdenlaisia kiertoja: ensin kolmijalkaisen koiran avulla avaan lonkkaa ja sen jälkeen asetun askelkyykyyn ja teen kierron avatakseni rintaa.

💚 Aurinkotervehdyksien jälkeen teen kissaliikettä niin kauan, että selkä ja hartiat ei naksu enää 😉

💚 Kissaliikkeestä siirryn taaksetaivutukseen, joka tuli pysyvästi mun elämään ayurvedan myötä. Hengityksen avulla irtaannun aina enemmän maasta ja nousen enemmän ”lantiolleni”, kun samalla keho avautuu pehmeästi ja kokonaisvaltaisesti.

💚 Ja koska rakastan taaksetaivutuksia, teen niite yleensä vielä muutaman lisää: yleensä harjoittelen siltaa ja yhdistän siihen tasapainoharjoittelua nostelemalla raajoja aina vuorotellen – vielä pari kuukautta sitten Sri Lankassa nostot oli todella nopeita ja matalia, mutta pikkuhiljaa kehitystä on tapahtuntut! 😀

💚 Vielä lisää kiertoja eli klassisesti seliinmakuulta vien vastakkaisen käden kohti vastakkaista jalkaa. Aiiii että tää tuntuu hyvältä selässä!

💚 Lopuksi teen vielä päälläseisontaharjoituksia, sillä joskus mulle suositeltiin että inversioita kannattais tehdä aina aamuisin – ja oon kyllä huomannut että miksi! Todella energisoiva vaikutus, ja etenkin kun tekee jotain itselleen haastavaa niin samalla saa myös kivan itsetuntobuustin joka ei koskaan tee huonoa 🙂

Joogaatteko te ja millaisesta joogasta tykkäätte? Harjoittelekko kotona vai käyttekö tunneilla? Mä oon aina ollut tosi huono venyttelemään ja muutenkaan tekemään kehonhuoltoa, mutta pieni kotijooga on kyllä yks ihan parhaista tavoista aloittaa päivä 🙂 Eniten ehkä oon kuitenkin innoissani, että joogaaminen muistuttaa mua aina siitä kuinka kykeneväinen mun keho on – etenkin viimeaikoina, kun kroppa tasapainoineen on vihdoin alkanut tuntumaan siltä miltä se tuntui ennen loukkaantumista. Siis ihan älyttömän hyvälle! <3

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Marraskuun makeimmat

Marraskuu vetelee viimeisiään ja huomenna onkin jo aika avata joulukalenterin ensimmäiset luukut. Saanko taas kysyä, että mihin tää aika oikeasti menee? Marraskuu oli mulle todella hyvä, varmasti yksi vuoden parhaimmista kuukausista. En huomannut liiemmin pimeyttä tai kylmää, vaan otin alkavan talven vastaan just sellaisena kun se sattui tulemaan.

Kuluneen kuukauden aikana tein paljon ihania löytöjä, joista kaikesta tuli fiilis että ”tästä mä haluun kirjottaa”. Niin ne päivät vaan vieri, mutta onneksi aidosti hyvät jutut ei vanhene koskaan – ja mä uskon, että nää ilostuttaa ihan yhtä paljon vaikka kuukausi vaihtuiski ja vielä puolen vuoden päästäkin 🙂

Marraskuun makeimmatPERSIMON
Marraskuun pelastaja! Ihastuin kuivattuihin persimoneihin lokakuun lopussa ja olin tikahtua onnesta, kun marraskuussa nää herkut tuli kauteen. Namnamnam! Oonkin syönyt persimoneja päivittäin, vähintään yhden päivässä. Persimonien kausi jatkuu vielä joulukuulle eli jos et vielä oo maistanut niin vielä ei oo liian myöhäistä 🙂 Oma suositus on surauttaa ne smoothien sekaan.

**

JÄSENKORJAUS
Oli varmasti yks mun toipumiseen positiivisimmin vaikuttavin tekijä. Eikä pelkästään toipumiseen, vaan mun koko kehon asentoon ja sitä kautta hyvinvointiin! Mennessäni jäsenkorjaukseen oli mun toinen jalka sentin lyhempi, lonkkamalja kääntynyt oikealle, ristiluu väärässä asennossa, selässä lievä skolioosi ja solisluu kääntynyt ylöspäin.

Reilun tunnin käsittelyn jälkeen mun jalat oli ensimmäistä kertaa sitten varhaislapsuuden saman mittaiset. Samalla korjaantui mun lonkkamaljan ja ristiluun asento, selän skolioosi suoristui ja kehon linja meni oikean silmän sijaan suoraan nenänvartta pitkin. Voitte uskoa, et kokemus oli hämmästyttävä! Kehon väärät asennot voi aiheuttaa häiriötä hermoratoihin ja tukkeuttaa aineenvaihduntaa, joten suosittelen jäsenkorjausta ihan jokaiselle.
Marraskuun makeimmatFUSTRA
Marraskuun alusta asti oon käynyt viikottain fustrassa, joka olikin ehottomasti yks mun syksyn parhaista päätöksistä. Kuukauden aikana oon kehittynyt valtavasti ja mun lantion asento on parantunut sekä ryhti suoristunut. Oon huomannut treenaamisen hyötyjä myös uima-altaassa kuin aamulenkeilläkin ja musta tuntuukin, että oon alkuvuodesta paremmassa kunnossa kuin KOSKAAN 🙂

Marraskuun makeimmatALIMA PURE
Voin vihdoin todeta, että täydellisen luomuripsarin metsästys on päättynyt! Sain nimittäin I Love Me -messuilta mukaani Alimapuren ihania meikkejä, jotka onkin olleet ahkerassa käytössä aina siitä asti. Oon ollut todella tyytyväinen sekä mineraalimeikkipuuteriin että ripsiväriin, mutta etenkin jälkimmäiseen: mun ripsistä tulee kauniin pitkät ja erotellut. Jes! Tätä on odotettu.

Alima purea voit ostaa TwistBe:ltä, joka on juuri avautunut upea hyvinvointiin ja luonnonkosmetiikkaan keskittynyt sivusto.

Marraskuun makeimmatVÄRILEIKIT
Vähämeikkisen kesän jälkee on syksyisin ihana alkaa ilottelemaan väreillä, jotka muuten tuntuvat kovasti katoavan ympäriltä. Testiin saamani ZAOn herkullisen rohkeat värit ja niiden voimakkaat pigmentit onkin tehneet muhun vaikutuksen – oliviinvihreä silmänrajaus saa mun ruskeat silmät loistamaan ja kultaa hohtava oranssi huulipuna tuo mun kasvoille lisää lämpöä. Älkää arkailko ilotella värien kanssa!

Reissaajan ABCREISSUSUUNNITELMAT
Ja paras viimeiseksi! Elikkäs meikäläisen impulsiiviset reissusuunnitelmat, jotka tulee toteutumaan alkuvuodesta 🙂 Heti tammikuussa nimittäin lähden mun ystävän kanssa Intiaan kahdeksi viikoksi! Mitään tarkempia reissusuunnitelmia meillä ei vielä oo, mutta molempien mielenkiinnon kohteet tietän mä veikkaisin kookospalmujen alla makoilua, joogaa ja ayurvedaintoilua.

Alkukeväästä puolestaan pakkaan laukun vähän pidemmäksi aikaa sillä lähden tutkimaan mitäs maapallon toiselta puolen löytyy. Lennän ensin Balille, jossa hetken aikaa vietettyäni otan suunnaksi ensin Australian ja sitten viimeisenä etappina Uuden-Seelannin. JEEE! Oon jo pitkään halunnut Uuteen-Seelantiin ja tietysti myös Australiaan, jossa mun ystävä on asunut jo useamman vuoden. En vielä oikein tajua todeksi koko hommaa, mut veikkaan että lähdön lähestyessä meikäläisen vatsanpohja alkaa täyttymään valtavista perhosista.. 😀

**

Hih, et sellasta! Mikä teidän mielestä oli marraskuussa parasta?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa