Luomutukan päivitys

Moni teistä mun juttuja pidempään seuranneista muistaa varmaan etten oo käyttänyt shampoota tai hoitoainetta kohta puoleentoista vuoteen. Aloitin oman #luomutukka -projektini vuosi sitten lokakuussa, jolloin jätin kaikki hiustenhoitotuotteet pois ja siirryin keittiöstä tuttuihin raaka-aineisiin kuten ruokasoodaan ja merisuolaan minkä seurauksena mun hiukset on pysyneet entistä puhtaampana sekä saaneet lisää eloa sekä tuuheutta.

Mun on myönnettävä, että oon kuitenkin ollut laiska ja koko tän ajan oon kiireeseen vedonneena laiminlyönyt kampaajalla käyntiä.. Hiukset on siis saaneet kasvaa omaa tahtiaan ja ajan mittaan mun päätä koristikin täysin muodoton pehko vailla muotoa tai väriä. Toisaalta olin iloinen omasta luonnollisesta väristäni, mutta silti samalla kaipasin jotain muutosta..

Niinpä aloitinkin tukan päivitysprojektin reilu kuukausi takaperin ensin värjäämällä hiukseni Cultivator -luomuhiusväreillä, jotka sain kokeiltavaksi blogin kautta. Mun hiukset on aiemmin värjätty kampaamossa luomulaatuisilla kasviväreillä, mutta en uskonut sen olevan kotioloissa mahdollista mun muutaman aiemman huonon kokemuksen vuoksi.. Muistan, kuinka aikoinaan puolentoistatunnin vaikutusajasta huolimatta pesun jälkeen hiukset oli täysin samanlaiset kuin ennen koko projektia. Olin kuitenkin kuullut Cultivatorin pigmenteistä, riittoisuudesta, pysyvyydestä ja helppokäyttöisyydestä niin paljon hyvää, että päätin antaa sille mahdollisuuden!

Onneksi.

Cultivatorin hiusvärit tulee kätevissä annospusseissa, joita on yhdessä paketissa neljä. Värjäyshetkellä mun hiukset oli aika pitkät, mutta silti siihen riitti vain kaksi pussukkaa! Eli yhdestä paketista riittää loistavasti kahteen värjäykseen pidemmälläkin tukalla. Koska en ollut varma minkä sävyisen tukan haluaisin päätin sekoittaa kahta väriä keskenään: punertavaa Hennaa ja täyteläisen ruskeaa Caramelia.

Levitin värin päähäni ja odotin hieman varauksella lopputulosta. En halunnut innostua liian aikaisin, sillä en tiennyt mitä uskaltaisin odottaa… Voisiko oikeasti ekologinen ja kasvipohjainen luomuväri toimia? Voi se! Pesun jälkeen kuivatessani hiuksiani ihastelin sen ihanan intensiivistä, lämmintä punasävyisyyttä ja hykertelin mielessäni onnesta. Ihanaa, sain päähäni kauniin värin ja samalla hiusvärin ravitsevat ainesosat hoitivat ja rauhoittivat päänahkaa jättäen hiuksiin pehmeän ja paksun tunteen.

Tältä hiukset näytti ennen värjäystä:

Näillä väreillä värjätessä pysyvyys on parhaillaan kestovärien luokkaa, ja itseasiassa nää uusimmat kuvat on otettu viime viikolla eli yli puolitoista kuukautta värjäämisen jälkeen! Väri on edelleen ihanan kiiltävä ja hiukset näyttää tosi terveiltä, vai mitä sanotte? 🙂

Viimeisimpänä ”hiuspäivityksenä” kävin viime viikolla kampaajalla – siis ensimmäistä kertaa puolentoista vuoden jälkeen. Enkä kyllä enää ikinä anna kampaajavälin venyä noin pitkäksi! Mun hiukset oli kyllä kasvaneet hirmuisesti, mutta latvat oli kaameassa kunnossa, vaikka tukka itsessään olikin todella eloisa. Annoin luottokampaajalleni täysin vapaat kädet ja leikattiin hiusta oikein kunnolla, vaikka olinkin ensin muka ajatellut jatkavani hiusten kasvatusta.. Oon lopputulokseen todella, todella tyytyväinen ja se on mun mielestä ihanan pirteä ja keväisen raikas, sekä samalla söpön nuorekas 😀

Ja tässä on lopputulos:

Olin tottunut pitämään pitkää tukkaa paljon kiinni, joten nyt oon taas saanut totutella pitämään hiuksia enemmän auki. Ja oon huomannut, että lyhyen tukan paras kaveri on ehdottomasti 100% luonnollinen ja tehokas kuivashampoo, joka pelastaa pahimmankin tukkakriisin! Kaikissa luonnollisissa tuotteissa, niin kosmetiikassa kuin hiusjutuissakin, parasta on ehdottomasti se kuinka ne ei pelkästään saa aikaan upeaa lopputulosta vaan samalla myös hoitaa ja ravitsee 🙂 Siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Jos sua kiinnostaa elämä ilman shampoota ja muuta turhaa kosmetiikkaa (koska uskokaa tai älä, niin ilmankin pärjää!) niin kannattaa lukea mun aiemmat #luomutukka -postaukset 🙂

Uusimmat kuvat minusta: Laura Laukka

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Tää aika vuodesta..

Mä rakastan syksyä ja se on mun lemppari vuodenaika, mutta on yks juttu mistä en siinä tykkää. Ja se on se, että kesän jälkeen pitää taas alkaa meikkaamaan. Okei mä tiedän, ettei kukaan siihen pakota mutta onhan se kiva näyttää inhimilliseltä ja tuntea olonsa viehättäväksi sen sijaan, että naama loistais kilpaa punaisen ja harmaan eri sävyissä.

Mä tykkään luonnollisen raikkaasta lookista ja kesällä sen ylläpitäminen on helppoa, kun iho on nätisti päivettynyt. Silloin ei tarvi kuin pitää kulmat kurissa ja sipaista huulille kiilota ja kasvoille aurinkopuuteria, mutta syksyllä tarvitaan vähän enemmän. Lookki säilyy tosine edelleen raikkaan luonnollisena ja sen loihtimiseen menee itseasiassa aikaan vain viisi minuuttia.

Tää aika vuodesta

Tää aika vuodesta

”Ennen” -naama ja sitä koristava flunssan runtelema punanenä.

Tää aika vuodesta

Kaikki mitä perusmeikkiin tarvitaan: siveltimet, BB-voide, voidemainen meikkivoide, peiteväri, aurinkopuuteri ja poskipuna sekä kulmaväri! Ja kaikki on tietysti luonnonkosmetiikkaa, osa jopa luomua 🙂

Tää aika vuodesta

Homma alkaa punaisen nenän peittämisellä. Tää Bohon voidemainen meikkivoide on tosi hyvä peittämään just ne naaman räikeimmätkin kohdat ja toimi punaiseen nenään ihan täydellisesti!

Tää aika vuodesta

Sitten suditaan ZAO:n peiteväriä muihin paikkoihin mihin sitä tarvitaan – kuten nenänpieliin ja tummien silmänalusten piilottamiseen. Ja sen jälkeen päälle Naturadon BB-voide, joka on siis paras mitä oon ikinä testannut! Todella tasainen ja kuulas lopputulos, mikä antaa ihon hengittää 🙂

Tää aika vuodesta

Muotoa kasvoille teen aurinkopuuterilla varjostamalla posket, otsan ja leukaa ja poskille tuon niin hehkua kuin tervettä väriäkin tietysti poskipunalla! Tää ZAO:n poskipuna on sävynsä ja hehkunsa puolesta mun ihan ykköslemppari, siis aivan ihana.

Tää aika vuodesta

Lopuksi lisään kulmille kulmaväriä ja muotoilen ne ryhdikkääksi, minkä jälkeen lisään sitä samaa väriä alaripsien tyveen – tää on ehkä yks helpoimmista ja parhaimmista keinoista tuoda katseeseen lisää syvyyttä.

meikki

Viisi minuuttia ja lopputuloksena on kestävä, raikas meikki! Ja ainakin mulla ne viisi minuuttia jotka vietän aamulla itseeni panostaen tekee mulle jotenkin tosi positiivisen ja itsevarman fiiliksen loppupäiväksi 🙂

Voisin myös esitellä mun vähän voimakkaamman meikin, joka hehkuu mun mielestä kauneimmissa syksyn väreissä. Voisin tehdä sen vaikka videolla, jos teitä kiinnostaa? Musta vois olla hauska kokeilla jotain ihan uutta! Ja hei – jos luonnonkosmetiikka kiinnostaa niin kannattaa kurkata myös blogin FB-sivulle nimittäin siellä alkoi tänään aikas kiva arvonta 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa