Kolmen raaka-aineen bataattipitsa

Oon viime aikoina puuhastelut jos jonkinlaista keittiössä, mutta tyyli on pysynyt samana: helppona ja herkullisena. Jotenkin nyt kun on viettänyt enemmän aikaa kotona on ollut myös kiva panostaa ruoanlaittoon hieman enemmän ja kokkailla vähän erikoisempia juttuja niiden päivittäisten smoothieiden ja salaattien sijaan – ei sillä, että niissäkään mitään vikaa oisi!

Jos jonkun mielestä terveellinen (tai kasvispainotteinen) ruoka on vielä tylsää, niin uskon tän reseptin viimeistään muuttavan sen käsityksen. Tai siis kuinka moni oikeasti sanoo pitsalle ”ei”? Mulle tavan pitsa on ehkä vähän liian tuhtia ja rasvaista, mutta tämän pitsan olisin syönyt vaikka kerralla jos vatsassa ois vaan ollut vähän enemmän tilaa! Oli nimittäin sen verran täyttävää, että pari siivua riitti hyvin tekemään mut kylläiseksi.

Kuten otsikkokin jo kertoo, loistaa tän reseptin pääosassa yksi mun lemppareista – nimittäin bataatti, ja tällä kertaa siis pitsan muodossa. Oon kokkaillut bataatista kaikenlaista aina suolaisesta makeaan enkä kertaakaan oo joutunut pettymään! Alkaa vaikuttamaan siltä että se on täydellinen raaka-aine, joka maistuu hyvältä ihan mihin tahansa sitä ikinä keksiikään laittaa.

Vai ootko joskus syönyt jotain missä ois ollut bataattia ja se ois ollut pahaa..?

Te varmaan haluatte jo päästä itse reseptin pariin, joten mä en jaarittele tässä enää sen pidempään! Paljastan vielä vaan sen verran, että huomenna ois tarkoitus julkaista ensimmäinen osa pitkään odotetusta toivepostauksesta jossa kerron mitä kaikkea oikein ostan kaupasta, millä rahalla ja millä perustein.. 😛

BATAATTIPITSA

yksi keskikokoinen bataatti
1 rkl psylliumia
1,5 dl kookosjauhoa

Kuutioi ja keitä bataatti pehmeäksi, lisää halutessasi keitinveteen suolaa. Kun bataatit ovat pehmeitä kaada keitinvesi pois ja soseuta bataatit. Lisää joukkoon psyllium ja kookosjauho, ja sekoita tasaiseksi – lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina jää löysäksi. Kun taikina on tiivis kauli siitä ohut pitsapohja ja laita se kiertoilmalla 175 asteiseen uuniin esipaistumaan noin kymmenen minuutin ajaksi. Lisää sen jälkeen täytteet ja paista vielä toiset kymmenen minuuttia. Nauti!

Tän maukkaan ja mehevän pitsapohjan kanssa maistuu takuulla mitkä vaan täytteet sillä kuten jo sanoin – bataatti tuntuu sopivan yhteen minkä kanssa tahansa! Itse levitin pohjan päälle aiemmin valmistamaani pastakastiketta mikä sopi siihen kuin nenä päähän. Siis aivan taivaallinen yhdistelmä, jonka kruunasi pitsan päällä nauttimani rucola 🙂 Voi morjens! Muuten pitsan päältä löytyi vähän kaikkea mitä jääkaapissa sattui olemaan ja eikös se itseasiassa ollutkin aikoinaan se juttu miten pitsa keksittiin.. siis niin sanotusti jämä ruoaksi, jonka avulla estettiin turhan ruokahävikin synty? 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kurpitsansiemen-falafelit

Rakastan helppoa ja maistuvaa arkiruokaa, ja mielestäni sitä onkin erittäin helppoa tehdä kun muistaa kaksi ohjenuoraa: käytä laadukkaita raaka-aineita ja maistele ahkerasti kokkailun edetessä 😉

Tykkään hakea kokkailuuni inspiraatiota myös maailmalla matkatessani ja tänään kävinkin täällä Sri Lankassa kokkauskurssilla mun uuden kaverin kanssa, johon tutustuin eilen rannalla. Elämä täällä on kyllä niin helppoa, kun kaikki on niin ystävällisiä ja hyvällä tuulella! No mut hei, kukapa ei olis kun aurinko paistaa lähes taukoamatta ja jokaisesta kadunkulmasta saa ostettua tuoreen kookoksen sammuttamaan janon?

Kokkauskurssista mulla muistui mieleen nää falafelit, jotka tein pari viikkoa sitten. Tai falafel ei välttämättä oo oikea sana sillä näitä ei oo tehty kikherneistä vaan valkoisista pavuista, jotka on ainakin meikäläisen ruoansulatukselle paljon ystävällisempiä kavereita. Samantyylisiä herkullisen mausteisia kasvispyöryköitä nää kuitenkin on ja sopii erinomaisesti raikkaan salaatin sekä tahinikastikkeen kera nautittavaksi!

Pääraaka-aineena valkoisten papujen lisäksi näissä on kurpitsansiemenjauho, joka on proteiinirikas ja vähärasvainen sekä ihanan aromikas! Normaalisti jauhot ei itsessään maistu millekkään, mutta kurpitsansiemenjauhosta saa proteiinin lisäksi ruokiin ja leivonnaisiin myös kivaa makua 🙂

KURPITSANSIEMENFALAFELIT
2 dl valkoisia papuja
1 dl kurpitsansiemenjauhoa
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa tahinia
1/2 tl suolaa
1/2 punttia tuoretta korianteria
1 tl juustokuminaa
1/4 tl kardemummaa
ripaus mustapippuria
+ kookos/oliiviöljyä paistamiseen

Soseuta valkopavut sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita joukkoon öljy ja tahini sekä kurpitsansiemenjauho ja mausteet. Kun massa on sekoittunut tasaiseksi, pyörittele siitä halkaisijaltaan parin sentin paksuisia pyöryköitä. Paista pyörykät joko runsaassa kookosöljyssä paistinpannulla tai 225 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan – jos valitset uunin, niin pyörittele falafelejä oliiviöljyssä ennen uuniin laittamista! Oma suosikkini näiden kanssa on valkosipulin makuinen, joka tuo pyöryköihin kivan lisävivahteen.

Herkullista uutta viikkoa! Ja kunhan palaan reissusta niin lupaan, että tuutte saamaan herkullisia curryreseptejä.. Niiden tekoa me nimittäin tänään opeteltiin ja pakko myöntää, että lopputulos oli kyllä ihan mieletön! 😀 Kyllä nää täällä vaan oon taikureita mausteiden kanssa 🙂

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa