Nopea ja herkullinen arkiruoka

Täällä on palailtu arkeen aika rytinällä! Jotenkin tuntuu, että oma elämä ois ollut loman ajan jollain ”pausella” ja viimepäivät onkin mennyt sitten aikamoisella pikakelauksella asiat hoidellen ja häärien. Hahha! Onneksi aion viihtyä seuraavat kolme viikkoa ihan kotosalla, niin saan kierroksia laskettua ja nautittua ihan vaan olemisestakin arjen tohinan keskellä.

Kahden viikon ulkona syömisen & äitin jääkaapilla vietetyn viikonlopun jälkeen on ollut AIVAN IHANAA olla kotona, omassa keittiössä – tehdä niitä omia, just mun näköisiä ruokia ilman minkäänlaisia kompromisseja. Te jotka mut tunnette niin tiedätte, että tykkään hyvinkin yksinkertaisesta ja kasvispainotteisesta ruuasta eikä mun reseptien valmistus kestä yleensä puolta tuntia pidempään – useimmiten oon valmis jos vartissa!

Ravitseva pikaruoka onkin ihan parasta, varsinkin silloin kun oikeasti aikaa ei olis mihinkään ”ylimääräiseen” sillä faktahan on ettei koskaan – varsinkaan kiireen keskellä – kannata tinkiä ruoasta ja sen laadusta.

Muutaman raaka-aineen reseptit on myös siitä hyviä, että ne on vatsalle helpompia sulattaa. Aina ei siis tarvi hifistellä ja laittaa kaikkea samaan pataan, vaan pelkästään yksikin raaka-aine oikealla tavalla valmistettuna ja maustettuna voi olla kulinaristinen makuelämys! Tällä kertaa käytin hieman useampaa kasvista ja hain niihin hieman itäistä makumaailmaa, joka on ollu pitkään yks mun suosikeista – ja koska en oo pitkään aikaan jakanut teille mitään ihan tavallista arkiruokareseptiä, niin ajattelin että nyt ois korkea aika korjata tilanne 🙂

ITÄMAINEN KASVISHÄSSÄKKÄ
500g parsakaalta
500g kukkakaalta
yksi kesäkurpitsa
1/2 nippua kesäsipulia
ruukku korianteria
purkillinen valkoisia papuja
200g tofua
200 ml kookoskerman/ 4 rkl kookosmannaa
+ kookosöljyä, 1/2 tl kurkumaa, 1 tl juustokuminaa, suolaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita

Sulata parsakaali ja kukkakaali. Tee kesäkurpitsasta pastaa spiraalileikkurilla ja kuutioi tofu. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää siihen kookosöljy + mausteet, joita voit kuulottaa hetken aikaa. Lisää sitten tofu ja paista kuutiot rapeaksi. Laske hieman lämpötilaa ja lisää kesäkurpitsa ja pavut pannulle. Kun parsa- & kukkakaali ovat sulaneet lisää ne pannulle yhdessä kookoskerman/mannan kera ja lisää vielä lisää kurkumaa ja juustokuminaa sekä suolaa. Sekoita huolella ja anna hautua vielä viitisen minuuttia, minkä jälkeen sekoita vielä ravintohiivahiutaleet ennen tarjoilua, .

Monilla on hieman kielteinen suhtautuminen tofuun ja soijatuotteisiin enkä itsekkään suosittele niitä syötäväksi päivittäin. Luomulaatuista ja GMO-vapaasta soijasta valmistettua tofua voi kuitenkin nautiskella huoletta kerran-pari kuussa 🙂 Ja mitä uusimpiin tutkimuksiin on uskominen niin tofun demonisointi on osittain myös vedetty liiallisuuksiin – eikä kannata unohtaa, että paljon huonompiakin valintoja vois syömistensä suhteen tehdä 😉 Tietty sen voi halutessaan korvata jollain ihan muullakin.

Niin ja vielä sellainen juttu, että jos joku miettii mitä ihmettä on ravintohiivahiutaleet niin ne on erinomainen täydennys kasvisruokavalioon ravinteikkuutensa vuoksi! Mutta se ei ole kuitenkaan se pääsyy, vaan se on niiden ihanan pähkinäisen juustoinen maku joka kruunaa ruuan kuin ruuan <3 Oon käyttänyt niitä jo useamman vuoden, mutta olin tosi innoissani kun sain sitä nyt testiin Puhdas+:lta – ihan loistava täydennys heidän laadukkaaseen valikoimaan 🙂 Suosittelen testaamaan!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kolmen raaka-aineen bataattipitsa

Oon viime aikoina puuhastelut jos jonkinlaista keittiössä, mutta tyyli on pysynyt samana: helppona ja herkullisena. Jotenkin nyt kun on viettänyt enemmän aikaa kotona on ollut myös kiva panostaa ruoanlaittoon hieman enemmän ja kokkailla vähän erikoisempia juttuja niiden päivittäisten smoothieiden ja salaattien sijaan – ei sillä, että niissäkään mitään vikaa oisi!

Jos jonkun mielestä terveellinen (tai kasvispainotteinen) ruoka on vielä tylsää, niin uskon tän reseptin viimeistään muuttavan sen käsityksen. Tai siis kuinka moni oikeasti sanoo pitsalle ”ei”? Mulle tavan pitsa on ehkä vähän liian tuhtia ja rasvaista, mutta tämän pitsan olisin syönyt vaikka kerralla jos vatsassa ois vaan ollut vähän enemmän tilaa! Oli nimittäin sen verran täyttävää, että pari siivua riitti hyvin tekemään mut kylläiseksi.

Kuten otsikkokin jo kertoo, loistaa tän reseptin pääosassa yksi mun lemppareista – nimittäin bataatti, ja tällä kertaa siis pitsan muodossa. Oon kokkaillut bataatista kaikenlaista aina suolaisesta makeaan enkä kertaakaan oo joutunut pettymään! Alkaa vaikuttamaan siltä että se on täydellinen raaka-aine, joka maistuu hyvältä ihan mihin tahansa sitä ikinä keksiikään laittaa.

Vai ootko joskus syönyt jotain missä ois ollut bataattia ja se ois ollut pahaa..?

Te varmaan haluatte jo päästä itse reseptin pariin, joten mä en jaarittele tässä enää sen pidempään! Paljastan vielä vaan sen verran, että huomenna ois tarkoitus julkaista ensimmäinen osa pitkään odotetusta toivepostauksesta jossa kerron mitä kaikkea oikein ostan kaupasta, millä rahalla ja millä perustein.. 😛

BATAATTIPITSA

yksi keskikokoinen bataatti
1 rkl psylliumia
1,5 dl kookosjauhoa

Kuutioi ja keitä bataatti pehmeäksi, lisää halutessasi keitinveteen suolaa. Kun bataatit ovat pehmeitä kaada keitinvesi pois ja soseuta bataatit. Lisää joukkoon psyllium ja kookosjauho, ja sekoita tasaiseksi – lisää tarvittaessa jauhoja, jos taikina jää löysäksi. Kun taikina on tiivis kauli siitä ohut pitsapohja ja laita se kiertoilmalla 175 asteiseen uuniin esipaistumaan noin kymmenen minuutin ajaksi. Lisää sen jälkeen täytteet ja paista vielä toiset kymmenen minuuttia. Nauti!

Tän maukkaan ja mehevän pitsapohjan kanssa maistuu takuulla mitkä vaan täytteet sillä kuten jo sanoin – bataatti tuntuu sopivan yhteen minkä kanssa tahansa! Itse levitin pohjan päälle aiemmin valmistamaani pastakastiketta mikä sopi siihen kuin nenä päähän. Siis aivan taivaallinen yhdistelmä, jonka kruunasi pitsan päällä nauttimani rucola 🙂 Voi morjens! Muuten pitsan päältä löytyi vähän kaikkea mitä jääkaapissa sattui olemaan ja eikös se itseasiassa ollutkin aikoinaan se juttu miten pitsa keksittiin.. siis niin sanotusti jämä ruoaksi, jonka avulla estettiin turhan ruokahävikin synty? 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa