Aina menossa

Terkut junasta! Täällä mä istun matkalla suuntana yks mun lempparikaupungeista – nimittäin Tampere. Oon aina vähän enemmän ja vähemmän liikkeellä, ja näin vapaina viikonloppuinakin oon todella harvoin kotona. Joskus oon miettinyt, että onko mussa joku vika kun en vain millään pysy paikallani, mutta mä oon oikeastaan aina ollut vähän tälläinen. Vierivä kivi ei sammaloidu vois hyvinkin olla mun motto!

Junamatkan viihdykkeeksi tein kuitenkin persoonallisuustestin, joka sai mut huokaisemaan helpotuksesta. Tää tälläinen elämäntyyli on aika vahvasti sidoksissa mun ENFP-T -persoonallisuuteen ja testituloksia lueskellesssani tajusin tän kaiken liittyvän hyvin vahvasti myös mun kehotyyppiin ja astrologiseen karttaani. Tälläinen mä vaan oon, siis mitäpä sitä turhaan haraamaan vastaan? 😉

Persoonallisuustesti oli sen verran hauska, että jos sulla on siellä ruudun toisella puolella vähän tylsää niin suosittelen sen tekemistä! Se ei vie paljoa aikaa ja voi auttaa katsomaan itseä lempeämmin silmin. Persoonallisuuksia tän testin mukaan on kuitenkin 16 erilaista, joten ei ihmekkään ettei me olla samanlaisia kuin kaikki kaverimme – ja hyvä niin. Erilaisuus on rikkaus ja erilaiset tyypit tasapainottaa toisiaan jo pelkällä olemassaolollaan.

ENFP-T eli ”Kampanjoijaa” kuvataan vapaaksi sieluksi, joka on kiinnostunut sosiaalisesta ja emotionaalisesta yhteydestä muiden ihmisten kanssa. Intuitiivisinä ihmisinä kampanjoijat pystyy lukemaan asioita rivien välistä uteliaina ja energisinä ja he näkee elämän monimuotoisena kokonaisuutena, jossa kaikki liittyy kaikkeen. Itsenäiset kampanjoijat kaipaa vapautta ja luovuutta (oh really!) ja paikallaan olo lannistuttaa, kun taas vapaus olla innovatiivinen pitää mielen virkeänä ja itsetunnon kohollla.

Innostuneet, luovat ja sosiaaliset vapaat sielut, jotka löytävät aina syyn hymyillä. ENFP:t käyttävät paljon aikaa tutkien sosiaalisia suhteita, tunteita ja ajatuksia ennen kuin he löytävät jotakin, joka tuntuu todella aidolta. Mutta kun he lopulta löytävät paikkansa maailmassa, heidän mielikuvituksensa, empatiansa ja rohkeutensa tuottavat uskomattomia tuloksia.

Toi kaikki on niin mua! Myös kampanjoijan heikkoudet joihin lukeutuu: heikot käytännön taidot, keskittymisvaikeudet, yliajatteleminen (…), stressialttius, tunteellisuus ja riippumattomuus vikoihin.

Mä koenkin olevani parhaimmillani vapaana, tehden luovaa työtä ja mielellään ihmisten parissa. Ei ihmekkään, että kurssien vetäminen on ollu mulle niin älyttömän mieluista puuhaa! Ja tää kaikki selittää myös sen miksi aina välillä tää blogin kirjoittaminen tuntuu maailman siisteimmältä ja välillä ei huvita yhtään. Rakastan kirjoittamista, mutta pelkästä rutiinista sen tekeminen ei vaan luonnistu – ei niin millään.

Tätä kirjottaessa hoksasin, että vuosi sitten ajattelin ”rauhoittavani elämääni” muuttamalla Jyväskylään ja jostain hassusta syystä luulin silloin että oppisin olemaan paikoillani. Niin ei käynyt, mutta sen rauhoittumisen sijaan musta on tullut paljon enemmän oma itseni: intuitiivisempi, luovempi ja uteliaampi. Ja vaikka oonkin melkeen kokoajan menossa niin en mee paikasta toiseen vain reissatakseni tai puhtaasta velvollisuuden tunteesta, vaan siksi että oikeasti tahdon mennä. Aivan kun nyt Tampereelle! Ja tästä viikonlopusta tulee varmasti ihan huippu <3

Ootko sä tehnyt persoonallisuustestin? Tunnistitko itseäs yhtä vahvasti omasta kuvauksestasi?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Perjantain paras

Hyvä treeni, parempi mieli!

Voi vitsit, mä oon niin fiiliksissä! Ensinnäkin mulla oli just aikalailla kolmen viikon tauko crossfit-treeneistä (ensin oltiin lomalla ja sen jälkeen olin sen verran puolikuntoinen, etten kokenut olevani treenikunnossa). Tiistai-iltana mulla oli onneksi taas normaali olo, joten keskiviikosta alkaen oon taas päässyt kiinni mun normaaliin treenirytmiin.

Perjantain paras

Ensimmäinen treeni oli tuskainen eikä omalta osalta mikään paras suoritus, mutta jostainhan se on aina aloitettava. Silloin olin onnellinen siitä, että pystyin tekemään treenin alusta loppuun ilman ongelmia. Sairastelujen kanssa kun mulla ainakin on aina vaikeinta se palautuminen ja liian monesti oon alkanut treenaamaan liian kovaa liian aikaisin. Nyt oon jotenkin löytänyt itselle sen hyvän tahdin ja omat rajat, joiden puitteessa voin tehdä suorituksia joihin oon tyytyväinen sekä myös vetää välillä niiden rajojen ylikin 😉

Just äskön kuitenkin mulla oli koko viikon paras treeni. Kolmen treenin putkesta ehdottomasti paras, loppuhuipennus! Eikä kyse ole edes mistään fyysisestä jutusta, vaan puhtaasta oman pelon voittamisesta.

Mulla on nimittäin ollut tosi paha trauma boxihyppyjen suhteen, joka juontaa juurensa parin vuoden taakse – enkä esimerkiksi vielä kolme viikkoa sitten uskaltanut treeneissä tehdä hyppyjä, vaan sen sijaan askelsin boxille. Tietysti just tänään treenissä oli niitä hyppyjä.. Eka mä ajattelin taas askeltavani, kunnes mä rupesin tsemppaamaan itseäni. ”I can do this!” . Ja niinhän siinä sitten kävi, että tein neljä sarjaa täysin puhtaita hyppyjä!

Perjantain paras

Koko lopputreeni meni sen jälkeen ihan pää pilvissä leijuen, sillä olin niin ylpeä ja tyytyväinen itseeni. Tässä välissä oon aina mahdollisuuden tullen, jos oon nähnyt jonkun sopivan penkin tai vastaavan, tehnyt muutamia hyppyjä ja tsempannut itseäni. Oon tiennyt, että mä pystyn siihen – ainut mikä mua on estänyt on ollu mun oma mieli.

Joskus on siis hyvä näyttää itselleen mihin oikeasti pystyy. Se on nimittäin yleensä paljon enemmän, mitä ikinä itse ees uskaltais kuvitellakkaan!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Kuvat on mun instagramista @makelaino, ja porraskuvan on napannut Katarina Kirvesmäki. Ja snapchatistä @aintsi löytyy paljon treenifiilistelyä sekä kaikkea muutakin kivaa – kannattaa seurailla!