3x helppo herkkusmoothie!

Terkut sairastuvalta! Nyt nimittäin kävi näin, että toin itselleni reissulta tuliaisena vatsapöpön, joka on osoittautunut normaalia hurjemmaksi kaveriksi ja vetänyt mun olon ihan matalaksi.. Olin eilen illalla ihan kuoleman väsynyt lähes vuorokauden matkaamisen jälkeen, joten lähes koko yön kipeänä valvominen ei ollut kyllä yhtään toivottua. Tosin parempi vaihtoehto entä lomalla, tai pahimmassa tapauksessa lentokoneessa, sairastelu – hahha 😉

Jo lomalla mä haaveilin kaikesta ihanasta tuoreesta ja raikkaasta, siis niistä omanlaisista ruoista riisin ja ylikypsien kasvisten sijaan. Erityisesti smoothiet on ihan yks mun ykkösrakkauksista niiden ravinteikkuuden, helppouden ja herkullisuuden vuoksi! Niinpä ajattelinkin jakaa teille nyt muutaman erilaisen herkkureseptin niiden funktioiden kera, joista voitte saada piristävää vaihtelua omiin arjen herkkuhetkiin 🙂

MAKEA MACA-SMOOTHIE saa makeutensa kuitupitoisista, mauiltaan toffeemaisista mulperi-marjoista sekä hurjasti ravinteita maca-jauheesta, joka on varmasti yksi tunnetuimmista superfoodeista sen energisoivan ja voimaannuttavan vaikutuksensa vuoksi. Sekä maca että heraproteiini pitävät huolen myös siitä ettei tästä herkusta jää puuttumaan proteiinia 🙂

Lisää blenderiin 2 dl mantelimaitoa, 0,5 dl mulperi-marjoja, mitallinen vaniljan makuista heraproteiinia, ruokalusikallinen kookosöljyä sekä puolikas ruokalusikallinen maca-jauhetta ja kourallinen jääpaloja. Sekoita tasaiseksi ja nauti!

RAIKAS VIHERSMOOTHIE on ravinteikas, piristävä ja puhdistava! Se saa hyvin aineenvaihdunnan rullaamaan sekä nesteet liikkeelle, minkä vuoksi vihersmoothiet onkin tunnettuja useista detox-kuureista.

Lusikoi blenderiin avokado, lorauta joukkoon 2 dl kookovettä, paloittele mukaan kolmasosa kurkusta ja yksi varsiselleri, laita mukaan kourallinen tuoretta pinaattia tai lehtikaalta, annosmitallinen viherjauhetta, teelusikallinen spirulinaa sekä yksi omena tuomaan makeutta.

MUSTAHERUKKA-LIME on piristävän kirpsakka, antioksidanttipitoinen herkku! Se saa kuohkean rakenteensa chiasiemenistä ja psylliumista, jotka tuovat smoothieen paljon kuituja yhdessä mustaherukoiden kanssa. Tässä on smoothie, jota vatsa rakastaa – etenkin kun se on terästetty Foodinin kotimaisella, vatsaystävällisellä ja laadukkaalla heraproteiinilla 🙂 

Laita blenderin pohjalle 2 dl vettä ja 2 rkl chia-siemeniä, 2 dl mustaherukoita, 1 tl psylliumia ja mitallinen vaniljan makuista heraproteiinia. Purista vielä joukkoon puolikkaan limen mehu ja surauta tasaiseksi!

Smoothie

Mitä sun lempparismoothieeseen tulee? Ootko sissi ja nakkaat blenderiin kaikkea terveellistä ja juot sen maistuipa se miltä hyvänsä, vai hifisteletkö aina myös maunkin kohdalleen? 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Chocranola

Maanantai! Tiesittekin varmaan, että se on mun mielestä yks viikon kivoimmista päivistä  ja varsinkin nykyään, kun usein se on mulle viikon toinen sunnuntai putkeen – teen nimittäin välillä kuuden viikon työpäiviä ja siitä kiitoksena oon antanut itselleni luvan ottaa maanantait iisimmin. Se on sitä tasapainoa se, hah!

Tänään sainkin nauttia pitkästä aikaa kunnon auringonvalosta ja ihanan kirpsakasta pikkupakkasesta, minkä innoittamana kierrettiinkin aamupäivällä koko Jyväsjärvi. Ulkoilmasta raikastuneena kotiin palattua lämmin suihku ja kuppi kuumaa kookosmaitokaakaota maistui jopa tavallista paremmalle…! Ja sen innoittamana muistinkin reseptin, joka sopii tälläisiin päiviin kuin nappi takkiin 🙂

Täyteläisen suklainen, kivan rapsakka ja herkullisen paahteinen granola. Jos mietit siellä ruudun toisella puolella mikä ihme on granola niin se on vähän niinkuin mysli, mutta sen koostumus on rapsakampi sen sisältämän rasvan ja paahtamisen ansiosta 🙂 Tämän herkun nimesin itse vielä uudestaan sen ekstrasuklaisuuden vuoksi, joka tekee mun mielestä niin mausta kuin koostumuksestakin entistä paremman!

CHOCRANOLA
1 dl parapähkinöitä
1 dl manteleita
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1 dl mulperinmarjoja
0,5 dl sulaa kookosöljyä
2 rkl kookosnektaria
2 tl ceylonin kanelia
ripaus suolaa
1,5 dl raakasuklaamassaa

Pilko pähkinöitä, manteleita, siemeniä ja mulperinmarjoja halutessasi pienemmäksi. Laita kaikki kuivat aineet raakasuklaamassaa lukuunottamatta samaan kulhoon. Sulata kookosöljy ja kaada se kulhoon, lisää perään kookosnektari sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunipellille ja levitä tasaiseksi. Nosta 175 asteiseen uuniin noin puolen tunnin ajaksi paahtumaan. Ota mysli pois uunista ja nosta se pois kuumalta levyltä minkä jälkeen voit sekoittaa sen joukkoon raakasuklaamassan. Anna jäähtyä ennen tarjoilua! Säilytä lasipurkissa huoneenlämmössä tai viileässä.

Jos maltat olla popsimatta granolaa heti sellaisenaan suosittelen kokeilemaan sitä erityisesti puuron, smoothiebowlien ja vaikka itsetehtyjen jogurttien kanssa! Tai kookoskermavaahdon, vaniljaisen vanukkaan tai jäätelön kaverina. Se siis sopii lisukkeeksi niin arkisiin aamu/väli/iltapaloihin kuin myös jälkiruokiin tuomaan lisää twistiä 🙂

Kokeile ja ihastu! Ja hei, aivan mahtavaa uutta viikkoa kaikille – tästä tulee ihan loistava viikko, eikö vaan?

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa