19. Kuulas ja hehkuva iho

Olen siinä mielessä onnekas tapaus, että mulla on aina ollut aika helppo iho. En ole oikeastaan koskaan liiemmin kärsinyt finneistä tai näpyistä naamalla – lukuunottamatta itseaiheutettuja sokeri/maitofinnejä, jotka puskee ihosta hyvinkin voimakkaasti läpi.

Helppohoitoisessa ihossa on hyvät ja huonot puolensa, joista jälkimmäisiin kuuluu ehdottomasti sen hoidon laiminlyöminen.. Mutta tässäkin asiassa rutiinit auttaa kummasti! Kirjoittelinkin teille jo aiemmin mun sunnuntairutiinista, mutta oikeastaan siitäkin saa kaiken hyödyn irti vain silloin kuin arkirutiinit on kunnossa.

Ihonhoito

Mä olen jo useamman vuoden käyttänyt pelkästään luonnonkosmetiikkaa ja mun iho käyttäytyy sen kanssa täydellisesti yhteen! Eikä se olekaan mikään ihme: iho nimittäin tunnistaa luonnolliset raaka-aineet jolloin ne niin hoitavat kuin samalla myös korjaavat ja ravitsevat ihoa.

Siirtyminen synteettisestä kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan voikin tuntua alkuun haasteelliselta, sillä kehon vierottautuessa ja opetellessaan niin sanotusti hoitamaan itse itseään voi mennä hetken verran aikaa. Synteettinen kosmetiikka yleensä myös tukkii ja kuonnaannuttaa ihoa, jolloin vapautessaan siitä voi ensimmäisenä tulla päälle pienimuotoinen puhdistusilmiö joka näkyy juurikin näppyinä ja finneinä. Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää! Se on nimittäin vain merkki siitä, että sun iho reagoi ja oot oikeilla jäljillä 🙂

Suosittelen siis kaikille lämpimästi luonnonkosmetiikkaa, sillä se on monessakin mielessä paras vaihtoehto ihan jokaiselle. Kun päivittäiset raaka-aineet, joita ihollemme levitämme, on laadukkaita ja ravitsevia se myös näkyy kiitollisesti ihon elinvoimaisuudessa ja hehkussa – niin tänään ja huomenna, kuin myös pidemmälläkin tähtäimellä ikääntyessämme. Antaessamme iholle parhaat rakennusaineet se myös oppii pitämään itsestään huolta parhaalla mahdollisella tavalla 🙂

Ihonhoito

Jaan vielä teidän kanssa mun arkirutiinin sekä pari täsmävinkkiä, jotka oon itse kokenut tärkeäksi kauniin ja hehkuvan ihon kannalta:

  1. Valitse aina ihotyypillesi sopivat hoitotuotteet! Ja tässä kannattaa kysyä apua kosmetologilta 🙂 Nimittäin jos tuotteet ei oo omalle iholle tarpeeksi kosteuttavia tai on vaikkapa liian rasvaisia voi lopputulos olla hassu.. Mulle kävi näin ihan vasta ja hoitotuotteet saikin öljyn purkautumaan ulos ihosta ja pakkautumaan sen pinnalle, jolloin tuloksena oli kivoja pikkunäppyjä siellä täällä. Kesti hetken tajuta mistä ne johtui, mutta loppuviimein syyllinen löytyi kylppäristä.. Tuotteissa itsessään ei ollut mitään vikaa, mutta ne ei vaan olleet mulle sopivia.
  2. Iltarutiinin kolme tärkeintä: puhdista, kosteuta ja ravitse! Mä puhdistan kasvoni geelimäisellä putsarilla ja kosteutan ihon sen jälkeen aina välillä kasvovedellä, toisinaan misellivedellä. Kasvovesi ja misellivesi myös tasapainottaa ihon pH:ta, joten niiden käyttö on suositeltavaa 🙂 Yötä vasten vielä ravitsen ihoa levittämällä sille ravitsevaa kasvoöljyä.
  3. Aamurutiini on iltaa huomattavasti simppelimpi: pyyhkäisen kasvot kasvo/misellivedellä ja levitän päälle kevyen voiteen minkä päälle lisään ehostuksen. Usein myös käytän luonnonkosmeettisia BB-voiteita, jotka jo itsessään ravitsevat ja kosteuttavat ihoa 🙂
  4. Silmänympärysvoidetta on hyvä alkaa käyttämään jo parikymppisenä – uskokaa tai älkää! Niiden iho on hyvin ohut ja herkkä, minkä vuoksi niissä tutkitusti näkyykin ensimmäisenä ikääntymisen merkit.. Mulla ainakin silmänympärykset kuivaa hyvin helposti ja se alkaa näkymään herkästi myös pieninä vaaleina miiliumeina.
  5. Mieti mitä pistät suuhusi! Karua, mutta totta. Iho on meidän suurin elin, mutta ei kuitenkaan se tärkein – sen vuoksi niukkaravinteinen ruokavalio näkyy herkästi ihon huonona kuntona, kun ne vähäiset ravinteet keho käyttää tärkeimpien elinten hyväksi. Onkin tärkeää syödä paljon ravinteita ja värikästä, karotenoidipitoista ruokaa sekä tietysti runsaasti hyviä rasvoja joita iho rakastaa. Tämän lisäksi suosittelisin välttämään antiravinteita sillä tutkitusti mm. valkoisen sokerin nauttiminen vanhentaa ihoa. Yksi kauniin ja hehkuvan ihon salaisuuksista on riittävä vedenjuominen, jonka vaikutusta ei voi koskaan korostaa liikaa 🙂

Ihonhoito

Käytättekö te luonnonkosmetiikkaa? Kiinnostaisko teitä DIY-koti(luonnon)kosmetiikkareseptit? 

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Sunnuntairutiini

Sunnuntai on yks mun viikon lempparipäivistä, sillä se on yleensä viikon päivistä juuri se jolloin mulla on eniten aikaa itselleni.

Kuten tänäänkin: aamukahvin lomassa kirjoittelin teille mieleni keveäksi minkä jälkeen puuhastelin keittiössä jopa neljä erilaista jouluherkkureseptiä, nautin päivällisen perheen kanssa, vietin aikaa kaupungilla uuden sielunsiskon seurassa ja kävin katsomassa veljenpojan ensimmäistä jääkiekkopeliä.

Sunnuntairutiini

Nyt ois vielä vuorossa se jokaisen sunnuntain kohokohta eli mun viikottainen hemmotteluhetki! Joka sunnuntai mä nimittäin sulkeudun kylppäriin mun kauneusrituaaliin pariin. Ensin käyn suihkussa ja puhdistan kasvot, minkä jälkeen kuorin ihon itsevalmistamallani kuorintavoiteella ja levitän kasvoille kosteuttavan naamion. Koko hoidon viimeistelen ihanilla öljyillä, seerumeilla ja voiteilla!

Hemmotteluhetken jälkeen mulla on ihana olo, nimittäin tää sessio on kuin tietynlainen meditaatio – silloin mun on nimittäin helppo olla läsnä ja keskittyä vain ja ainoastaan itseeni. Antaa ajatusten tulla ja mennä, sen kummempia murehtimatta. Samalla kun päästän irti viikon aikana kasvoille kertyneestä kuonasta, mä myös irrottaudun koko viikosta ja paketoin sen nätisti minkä jälkeen oonkin valmiina uuteen viikkoon ja sen haasteisiin.

Onko teillä vastaavanlaisia rutiineja?

Sunnuntairutiini

Mun kuorintavoide on luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan ja simppeli valmistaa, joten ajattelin jakaa sen reseptin myös teidänkin kanssa! Siinä on vain kaksi raaka-aineitta, joista toinen on mun useasti ylistämä kookosöljy joka on ihan verraton kosteuttaja ja toinen puolestaan ihoa aktivoiva kahvi, jonka puhutaan lisäävän ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoa 🙂

Kahvikuorinta, sekoita seuraavat aineet keskenään:
1 tl kahvinpuruja
1 tl kookosöljyä

Vinkki! Kuorinnan voit valmistaa myös isommassa erässä ja antaa sellaisen vaikka joululahjaksi jollekkin kahvista tykkäävälle 😉

Kahvikuorinnan jälkeen käytän kasvoilla naamion, joka on nyt viimeaikoina ollut Beauty Gardenin ihoa pehmittävä Kurpitsanaamio. Kyseinen luomukosmetiikkabrändi on Suomessa uusi ja sen raaka-aineet kerätään tuoreena käsin – ja itseasiassa kaikki valmistusvaiheet tehdään käsityönä. Kuinka hienoa, arvostan! Kurpitsanaamion jälkeen levitän kasvoille öljyn ja saman sarjan Tee-yövoiteen, jonka koostumus on ihanan täyteläinen ja ainesosat puolestaan rauhoittavat ja kosteuttavat kasvoja yön aikana.

Sunnuntairutiini

Samaan syssyyn esittelen vielä mun päivittäisen ihastukseni jonka levitän kasvovoiteen alle eli Rosalia HA-seerumin. Seerumin tehoaineena on kasvikunnasta peräisin oleva hyarulonihappo, joka tunnetusti säilyttää iholla nuoruuden taikaa!

Oon käyttänyt seerumia kesän jälkeen lähes joka ilta ja oon tykännyt siitä kovasti. Seerumi nimittäin kiinteyttää ja vahvistaa ihoa, mikä tekee siitä kimmoisamman ja joustavamman – ja se on aika kiva, kun alan kohta olemaan siinä iässä että vuosien vieriminen alkaa näkymään naamastakin 😉 Hahhah! Ainakin kiireisimpinä aikoina oon halunnut turvautua siihen, että tää on poistanut väsymyksen merkkejä mun kasvoilta.

Millaisia luottotuotteita teiltä löytyy?

Tuun pian esittelemään myös mun päivittäisiä kauneusrutiineja (kiinnostaako teitä pelkästään kosmetiikka, vai ihan kaikki ihon hyvinvointiin liittyvät jutut?), kunhan ensin löydän omalle iholleni sopivat talvituotteet 🙂

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa