Uhka vai mahdollisuus: paras ystävä kämppiksenä?

Ajatus parhaan ystävän kanssa yhdessä asumisessa on ainakin mun maailmassani kantanut aiemmin päällään tummaa verhoa. Se on ollut sellanen asia, josta suurin osa ihmisistä on pelotellut ja manannut, että se on sitten ystävyyden loppu se.

Aika dramaattista.Toki oon itsekin nuorena ja hölmönä, epäkypsänä tytönhupakkona asunut ystävien kanssa eikä hommat oo menny ihan putkeen ja se tietysti harmittaa. Niistä kokemuksista oppineena ajattelin, etten enää ikinä muuttaisi saman katon alle kaverin kanssa – ainakaan sellaisen kenestä en olis valmis luopumaan.

Mutta kuten jo monta kertaa on todettu: ikinä ei sais sanoa ikinä, eikä tässäkään tapauksessa. Moni nimittäin tietää, että mun paras ystävä asuu nykyään mun luona – ja on itseasiassa asunut jo kohta kolmisen kuukautta. Ja mää oon siitä ihan älyttömän onnellinen! Meidän yhteiselo on niin mutkatonta ja vaivatonta, ja kumpainenkin tekee omalla läsnäolollaan toisen elämän helpommaksi ja mukavammaksi.Ja nyt kun asiaa mietin niin tälläistähän tän elämän pitääkin olla. Meidän yhteiselon aikana myös mä itse olen alkanut elämään enemmän. Laittamaan taas ruokaa, siivoamaan (!!!!), kirjoittamaan ja puuhastelemaan kaikenlaista ja viihtymään paremmin ihmisten ilmoilla.

Ollaanhan me ihmiset kuitenkin laumaeläimiä, joten tuskin on mikään ihme että jakaessaan arkea toisen ihmisen kanssa omakin olo on eläväisempi?

♡ On kiva kun on joku, kelle kokata!
♡ .. ja että on joku, joka kokkaa kun oot kipeänä tai et muuten vaan ite jaksa.
♡ Onko mitään parempaa kuin tulla pitkän päivän jälkeen siistiin kotiin?
♡ Tai että joku on symppaamassa ja lohduttamassa, kun on ollut raskas päivä tai joku mies on kohdellut huonosti?
♡ Jos omat vaatteet on hukassa, voit käydä toisen vaatekaapilla.
♡ Kaikki huonoimmatkin ideat alkaa yhtäkkiä tuntumaan ihmeen hyviltä.
♡ Eikä muuten ikinä tarvi juoda viiniä yksin!

Musta tuntuukin nykyään vähän hassulta, että jonkun mielestä parhaan ystävän kanssa yhdessä asuminen ois jotenkin tuhoon tuomittu ajatus. Koska jos ihan rehellisiä ollaan, niin eikö meistä monet loppupeleissä tavoittele sitä? Tai kyllä mä ainakin ajattelen, että sitten joskus mun tuleva puoliso on mun paras ystävä ja asumaan saman katon alla.

Ehkä tälläiseen ystäväkämppistelyyn siis tarvitaan juuri oikea ihminen ja itseltä tietynlaista kypsyyttä. Sekä poikkeava miesmaku ja yhteneväinen huolettomuus järjestystä kohtaan 😉 Niin ja mun lisäksi myös Ismo sai kämppiksen, kun Lauran mukana meille muutti myös Mette – joka on epäilemättä Ismon paras kaveri.

Millaisia kokemuksia teillä on kämppistelystä? Ja ennenkaikkea parhaan ystävän kanssa yhdessä asumisesta?

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

5x näin mun ajatukset on muuttuneet

Oon kirjoittanut blogia jo reilun viiden vuoden ajan, mikä tavallaan tuntuu lyhyeltä ajalta – mutta toisaalta sen aikana on kerennyt tapahtua vaikka kuinka paljon. Ja luonnollisesti myös kaiken koetun ja eletyn kautta oma ajatusmaailma on muokkaantunut, ja ainakin omasta mielestäni parempaan suuntaan.

Etenkin jos erehdyn lukemaan vanhoja blogikirjoituksiani niin monesti meinaa hieman naurattaa omat hassut ajatukset, jotka tuntuu nykyään hyvin vierailta..

Enemmän ei ole enemmän. Liikkua voi ja kannattaa, mutta liika on aina liikaa! Ja liika liikkuminen johtaa helposti alipalautumiseen, jota voi olla vaikea itse havannoida (koska tuntee kortisolihöyryissä olevansa superihminen) ja josta palautuminen voi olla hyvinkin haasteellista. Muista siis sisällyttää lepo ja kevyemmät treenit treeniviikkoihisi!

Syöminen ei ole matikkaa. Ennen kyttäsin ja laskeskelin kaloreita, jotta varmistin että proteiinia tuli tarpeeksi ja kalorivaje oli riittävä jotta saisin rasvaprosentin mahdollisimman alas… Mitä pidemmälle homma meni, sitä järjettömämmäksi se muuttui. Nykyään kaikenlaiset puntarit on tuhottu meidän taloudesta ja syön aikalailla sen mukaan minkä koen itselleni hyväksi, luotan että mun kroppa kertoo jos saan liikaa tai liian vähän energiaa.Haluan elää elämää, josta en kaipaa lomaa. Tavallaan tää pitää edelleen paikkaansa, mutta oma tulkinta kyseisestä lausahduksesta on muuttunut hyvinkin paljon. En enää ajattele ettenkö tarvisi lomaa ollenkaan ja voin painaa töitä väsymättä 24/7, vaan tiedotan juurikin mielekkään vapaa-ajan positiivisen vaikutuksen omaan työntekoon, -motivaatioon ja -jaksamiseen. Kun otan rennosti ja teen kivoja juttuja joka päivä, mun elämässä on paljon isompiakin asioita entä tuleva kesäloma.

Rakkautta ei voi ostaa. Väärin! Ostin koiran ja elämääni tuli sen myötä paljon lisää rakkautta. Saan enemmän rakkautta ja rakastan itsekin enemmän, en vain koiraani vaan ylipäätään elämää itsessään.

Panosta määrän sijaan laatuun. Tää oikeastaan liittyy kokonaisuudessaan jokaiseen elämän osa-alueeseen, vaikka alkuperää ajatus tässä liittyikin ihmissuhteisiin. Jyväskylään muuttaessa mulla jäi paljon ihmisiä Helsinkiin, joita kaipasin hyvinkin paljon – mutta hetken kuluttua huomasin, että kaikki sosiaalisuus oli ollut mulle osittain vain tapa pakoilla itseäni enkä osannut olla lainkaan yksin. Enää en koe tarvetta miellyttää kaikkia, vaan ainoastaan väliä on sillä mitä mun läheiset ihmiset musta ajattelee. Ja pudotettuani sen taakan harteiltani elämästä on tullut ihan älyttömän paljon kivempaa, vapaampaa ja uskokaa tai älkää – mutta niin minä itse kuin muutkin tykkää musta paljon enemmän <3Nää kaikki oivallukset ja kokemukset on ilmeisesti sitä, mitä kutsutaan aikuistumiseksi. Mutta ei.. en mä silti koe vielä olevani aikuinen, vaan uskon että mulla on vielä paljon oivallettavaa ja koettavaa edessä 😉

Ihanaa tiistai-iltaa,
<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto