Jäätelökauden avaus: Sateenkaarijäätelö

Helle, aurinko ja lämpö! Jee, kesä on vihdoinkin saapunut ilostuttamaan meitä läsnäolollaan! Sen kunniaksi voitaisiinkin korkata jäätelökesä, eikö vaan? 😉

Jäätelönrakastajana mä tietysti kannatan ideaa ja myönnän ottaneeni jo pienen varaslähdön. Kuluneiden viikkojen illat on menny kiivaasti kesän uuden hittireseptin kehittelyssä ja mikä onkaan ihanampaa kuin herkutella jäätelöä päivittäin ilman minkäänlaisia omantunnontuskia.. Onneksi se on mahdollista, kun koostaa reseptinsä pelkistä hyvisraaka-aineista!

Raaka-aineita oikein yhdistelemällä jäätelöistä ei edes huomaa, ettei ne oikeasti ole lähelläkään ”tavisjäätelöitä” sillä maun viedessä mennessään kaikki muu unohtuu! Suosikeiksi on tähän mennessä noussut kaksi: suolakaramelli ja sateenkaarijäätelö, joista jälkimmäiseen saatte reseptin nyt.

Sateenkaarijäätelö on yhtä värien ilottelua ja tän reseptin myötä haluan inspiroida teitä myös omienkin luomuksienne luonnolliseen värjäilyyn! Luonto on nimittäin täynnä mitä ihanampia värejä ja niitä yhdistelemällä voi saada vaikka minkälaisia taideteoksia aikaan. Tän sateenkaarijäätelön kanssa voit lähteä maltillisesti liikkeelle ilman sen kummempia venkslauksia, sillä tää toimii aika puhtaasti ”soseuta ja sekoita” -tekniikalla.

Ja raaka-aine listaa katsoessa ei kannata pelästyä jos jonkin maku ei houkuttele: mä nimittäin lupaan, ettei mikään niistä maistu läpi! Joten rohkeasti vaan kokeilemaan ja muistakaa: aina on helpompi aloittaa vähästä ja lisätä pikkuhiljaa, entä ottaa ylimääräistä pois 😉

SATEENKAARIJÄÄTELÖ

4 pakastettua banaania
1 dl kookosmannaa
2 dl vettä
1 dl heraproteiinia, vanilja*
2 tl punajuurimehujahetta
1/2 tl spirulina-jauhetta
1/4 tl kurkumaa

Aloita blendaamalla vesi, kookosmanna ja vaniljanmakuinen heraproteiini tasaiseksi. Lisää joukkoon pakastetut banaanit ja jatkaa blendaamista.  Jaa valmis jäätelömassa kolmeen kulhoon ja sekoita yhteen punajuurimehujauhe, toiseen spirulina ja kolmanteen kurkuma. Lusikoi jäätelömassat vuoron perään samaan kulhoon, niin että värit eivät sekoitu keskenään ja nosta puolen tunnin ajaksi pakkaseen hyytymään.

*Heraproteiini tuo jäätelöön kermaista kuohkeutta ja pehmismäistä rakennetta. Saat siitä vegaanisen jättämällä sen pois ja se on täysin ok ja voitkin huoletta jättää sen pois! Samalla kannattaa vähentää myös veden määrää puolella desillä.

Ihanaa alkavaa jäätelökesää teille jokaiselle! <3

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kesän raikkain raakakakku

Ihanaa Äitienpäivää!

Mä olen tapani mukaan taas myöhässä sillä kukaan tuskin ennättää tätä reseptiä enää tänään äidilleen kokkailemaan, mutta aivan kuten mun mielestä äitienpäivääkin voi viettää milloin tahansa niin sama pätee myös herkutteluun. Mulla itsellä tää päivä on ollut viikon ensimmäinen jolloin en oo syönyt kakkua sillä oon kokkaillut ja kehitellyt jos jonkinlaisia kakkureseptejä, pitänyt yhden raakakakkukurssin ja ihan vaan juhlistanut elämää, ystävyyttä, naiseutta ja sitä, että aikuisena saa tehdä mitä huvittaa milloin huvittaa. Hahah!

Tämä kakku siis ei ole varsinaisesti Äitienpäiväkakku, mutta voi kyllä olla sitäkin. Ennenkaikkea se on yhdistelmä inspiraatiosta, jota oon saanut mun kahdelta ystävältäni matkalla raakakakkujen saralla ja sen herkullisuus, aitous, puhtaus aistikkuus ja sametinpehmeä koostumus symboloi mulle parhaimmillaan sitä rakkautta ja läheisyyttä, mitä mä itse mun elämäni ihmissuhteissa arvostan. Niin ystävyydessä kuin perheessäkin.

Toivon siis, että tämä postaus osuu sun silmiin juuri silloin kun sulla tekee mieli samaan aikaan jotain täyteläisen raikasta ja makeaa, jotain millä haluat kruunata kuuman helteisen grillipöydän tai ihan vaan jos mielesti tekee hemmotella itseäsi tai viettää Äitienpäivää vaikka 365 päivänä vuodessa. Tämä kakkuresepti on juuri teille <3

MANSIKKA-LIMERAAKAKAKKU

2 dl kookosjauhoa
2 dl kookossokeria
4 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Laita kookosöljy vesihauteeseen sulamaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sula kookosöljy joukkoon. Painele valmis pohjamassa kakkuvuoan pohjalle.

2 dl kookosmannaa + 2 dl vettä
1,5 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
1 dl koivusokeria
3 rkl tocoa aka riisinlesejauhetta
1tl vaniljauutejauhetta*
1rkl soijalesitiinijauhetta
1rkl psylliumkuitua
1,5 dl kookosöljyä
200g mansikoita
puolikkaan limen mehu
1/2 tl spirulina-jauhetta

Blendaa kookosmanna, liotetut cashewpähkinät ja vesi tasaiseksi kermaksi. Lisää joukkoon kuivat aineet ja mausteet, minkä jälkeen voit sekoittaa joukkoon myös kookosöljyn. Ota täytteestä noin 1 dl erilleen omaan kulhoonsa, minkä jälkeen lisää blenderiin mansikat ja sekoita. Lisää kulhossa odottelvaan 1 dl täytemassaan puolikkaan limen mehu ja 1/2 spirulina-jauhetta. Laita täytemassoja vuoron perään haluamallasi tyylillä kakkupohjan päälle. Hyydytä viileässä!

*Vaniljan tulee olla nimenomaan uutejauhetta, sillä aito tumma vanilja värjää kakkua. Jos kuitenkin haluat käyttää aitoa vaniljaa niin katso sitten spirulinan kanssa värin suhteet kuntoon!

Ennenkuin päästän teidät keittiöön hääräämään ja herkuttelemaan, paljastan vielä ettei kuvien kakku ole reseptin mansikka-lime – se oli nimittäin niin hyvää, että se kerkesi kadota jääkaapista ennenkuin ehdin edes ottaa kameran esille. Hups! ”Taivaallista! Täähän on kuin syntinen mansikkajuustokakku.” ihasteli yksi herkuttelijoista.

Kuvat onkin parin kesän takaa juhannukselta jolloin tehtiin mun rakkaan ystäväni Tiian kanssa mansikka-raparperi raakakakkua ja koska resepti on melkein sama, niin ajattelin ettei tälläinen kuvien lainaaminen ketään haittaa – varsinkaan, kun näissä kuvissa on niin kaunis tunnelma.

Onnellista ja rakkaudentäyteistä Äitienpäivää vielä kaikille! Ja erityisterkut omalle Äidilleni. Lupaan tehdä sulle sitten kakkua, kunhan päästään taas saman pöydän ääreen 🙂 <3

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa