Sitruuna-lakritsi raakakakku

*Sisältää mainoslinkkejä

Tänään vihdoin jaan teille reseptin, jota oon hautonut ja kehitellyt jo usean kuukauden ajan. Ja se on kieltämättä yks mun omista lemppareista! Eikä vähiten siksi, että siinä yhdistyy mun makunystyröiden mielestä kaksi täydellisesti yhteen soituvaa makua – nimittäin kirpsakka sitruuna ja intensiivinen lakritsi.Koska oon ollut viimeisen viikon kipeänä en tänään aio jaaritella turhaan, vaan kehotan reippaasti kokeilemaan reseptiä sillä mä tahdon päästä takaisin Netflixin ja The Affairin pariin. Mutta olkaa kakun kanssa varuillanne! Se on nimittäin ihan älyttömän hyvää ja saattaa viedä kielen mennessään.. ja ehkäpä juuri siksi se on oikeastaan ainut kakku, mitä mä oon keittiössäni viime aikoina taiteillut 😉

SITRUUNA-LAKRITSI RAAKAKAKKU

POHJA
2 dl mulperi-marjoja
1,5 dl macadamiapähkinöitä
2 dl manteleita
4 medjool-taatelia
2 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljauutejauhetta
ripaus suolaa

Laita mulperit, macadamiat ja mantelit tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Halutessasi voit käyttää myös muita pähkinöitä, mutta macadamia ja manteli luovat yhdessä täyteläisen makuyhdistelmän! Lisää joukkoon mausteet ja medjool-taatelit yksi kerrallaan, ja viimeisenä kookosöljy. Painele pohjamassa leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle ja nosta odottamaan täytteiden valmistumista.

LAKRITSI
3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2,5 dl kookomannaa
3 rkl mustaa tahinia
4 dl vettä
4 rkl lakritsinjuuriuutejauhetta
10-15 tippaa anisöljyä
1,5 dl kookossokeria
(2 rkl tocoa)
ripaus suolaa
1 dl kookosöljyä

Mittaa blenderiin cashewpähkinät, kookosmanna, tahini ja vesi. Sekoita kärsivällisesti tasaiseksi, silkkiseksi massaksi. Lisää tämän jälkeen mausteet ja halutessasi toco tuomaan massaan pehmeyttä ja kuohkeutta. Maistele ja lisää halutessasi mausteita tai makeutusta. Lisää viimeisenä kookosöljy ja sekoita huolella. Kaada täyte pohjan päälle ja jätä halutessasi osa täytteestä sivuun, koristeeksi sitruunakerroksen päälle.

SITRUUNA
2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1,5 dl kookosmannaa
1,5 dl sitruunamehua
2 dl vettä
1 dl koivusokeria
1 tl vaniljauutejauhetta
1 tl kurkumaa
(2 rkl tocoa)
0,5 dl kookosöljyä

Aloita taas mittaamalla cashewpähkinät, kookosmanna, sitruunamehu ja vesi keskenään silkkiseksi massaksi. Lisää mausteet, makeutus ja halutessasi toco. Maistele ja lisää halutessasi makeutusta – mutta muista, että sitruunatäytteen kirpsakkuuden on tarkoitus tasapainottaa lakritsitäytteen makeutta. Sekoita viimeisenä joukkoon kookosöljy ja kaada valmis täyte lakritsikerroksen päälle. Nosta valmis kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi.

Vaikka ohje vaikuttaa kilometrin mittaiselta on kakku oikeasti helppo tehdä – ja ennenkaikkea kaiken vaivan arvoinen!

Energistä alkavaa viikkoa kaikille! Ja pliis – pitäkää mulle sormet ristissä että parantuisin joskus tästä ikuisuusflunssasta.. 🙂

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Herkullinen hopeatoffee

Tiedättekö mitä?! Mä onnistuin syksyllä tekemään ihan mielettömän ihanaa hopeatoffeeta! Ja koska en silloin kirjoitellut blogia en tietenkään jakanut reseptiä teille.. Kunnes tänään erään asiakkaan kanssa keskustellessa se tuli mun mieleen ja tajusin, että teidänkin on päästävä maistamaan tätä.

Koska tää on vaan niin Ä-L-Y-T-T-Ö-M-Ä-N hyvää!

Resepti on tietysti gluteeniton ja maidoton, ja täynnä pelkkiä hyvisraaka-aineita <3 Makeutukseenkin on käytetty vain parasta eli kookosnektaria, joka ei heilauttele verensokeria ylinmäärin.

Alkuperäinen resepti on Vaneljan käsialaa ja muokkasin sitä hieman, ja lopputulos oli erittäin onnistunut. Taisin tehdä tätä kuukauden ajan töissä jatkuvasti ja jostain kumman syystä se katosi aina parempiin suihin.. 😉 Suosittelen siis kokeilemaan, jos oot yhtään hopeatoffeen ystävä!

HOPEATOFFEE

1 dl kookosnektaria
0,5 dl cashewtahnaa
0,5 dl kookosmannaa
2-3 rkl lakritsinjuuriuutejauhetta
1/2 tl suolaa
5-10 tippaa anisöljyä

Mittaa kattilaan kookosnektari, cashewtahna ja mausteet.
Laita kattila miedolle lämmölle kuumenemaan ja sekoittele massaa kokoajan.
Kun massa kiehahtaa ota se pois levyltä ja lisää joukkoon kookosmanna. Kaada toffeemassa leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja nosta pakkaseen noin tunnin ajaksi.Pilko toffeesta haluamasi kokoisia paloja ja nauti laadukkaan kahvin kera!

Tässä samalla saitte taas yhden tavan lisää käyttää kookosmannaa 😛

Herkullista viikonloppua,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto