Mustikka-kardemumma raakakakku

Moi! Istun parhaillaan työpaikan keittiössä, pöydässä on raakakakkua kolleegan jäähyväisten kunniaksi ja mun suonissa virtaa aivan liikaa kofeiinia joita oon kuvauspäivän tohinoissa tankannut aivan kuin huomaamattani. Siis juuri se kahvi, mitä mun ei pitänyt enää juoda.. hah!

No mutta tänään onkin ollut monessakin mielessä erityinen päivä, eikä vähiten siksi että tänään on mun syntymäpäivä. Joka vuosi oon tottunut kirjaamaan ylös ajatuksia siitä miltä vanheneminen oikein tuntuu, mutta tänään olo on ollut aika sanaton.

En sano ettei musta tuntuis miltään, mutta tässä päivässä on ollut paljon kivempia asioita kuin itse vanheneminen kuten poikkeuksellisen inspiroiva työpäivä, huippuja tyyppejä ympärillä ja lukuisat onnitteluviestit joita on tipahdellut tasaisesti pitkin päivää.

Näin sanattomana oon onnellinen siitä, että juhlan kunniaksi mun kätköistä löytyi yks mun viimeisimmistä raakakakkuresepteistä jota en oo vielä muistanut teille jakaa! Tää sai inspiraationsa erään kotimaisen pientuottajan jäätelöstä, jonka makumaailma hurmas mut heti ensimmäisellä lusikallisella ja tuhottuani koko pikarillisen tiesin minkä makuisen kakun taikoisin seuraavaksi.

Hetki siinä meni, mutta muutaman kokeilun jälkeen resepti oli valmis ja parempi mitä olin osannut ajatellakkaan. Raikkaan mustikan ja mausteisen kardemumman kombo yhdistettynä pehmeään vaniljaan sekä suussasulavaan koostumukseen toimi kakussa yhtä hyvin, kuin jäätelössä! Ja kaiken kruunasi kakun pohja, joka on varmasti yksi parhaista mitä oon koskaan tehnyt.

MUSTIKKA-KARDEMUMMA RAAKAKAKKU

1 dl macadamiapähkinöitä
1,5 dl cashewpähkinöitä
1 dl mulperimarjoja
5 viikunaa
2 tl kardemumma-jauhe
2 rkl kookosöljyä
suola

Aloita valmistamalla pohja hienontamalla pähkinät ja mulperimarjat tehosekoittimessa. Lisää mukaan mausteet ja viikunat yksitellen. Viimeistele pohjamassa kookosöljyllä. Painele massa kakkuvuoan pohjalle ja jätä se odottamaan täytteiden valmistusta.

200 g mustikoita
puolikas avokado
1 dl kookosmannaa
0,5 dl koivusokeria
1,5 dl vettä
1 rkl tocoa
2 tl kardemumma-jauhetta
1 tl psylliumia
1 tl vanilja-jauhetta
0,5 dl kaakaovoita
2 rkl kookosöljyä

Valmista mustikkatäyte blendaamalla mustikat, avokado, kookosmanna, vesi ja psyllium-jauhe sekaisin. Lisää seuraavaksi toco, kardemumma ja vanilja sekä koivusokeri. Lisää viimeisenä sulatettu kaakaovoi ja kookosöljy, ja sekoita tasaiseksi.

1,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kookosmannaa
0,5 dl koivusokeri
2,5 dl vettä
1 rkl tocoa
1 tl psylliumia
1 rkl kardemumma-jauhetta
1 tl vanilja-jauhetta
0,5 dl kaakaovoita

Huuhtele liotetut cashewpähkinät ja lisää ne veden, psylliumin sekä kookosmannan kera blenderiin. Sekoita tasaiseksi ja lisää mausteet, toco ja koivusokeri. Lisää lopuksi sula kaakaovoi ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytemassat kakkupohjan päälle kerroksittain ja nosta pakkaseen parin tunnin ajaksi hyytymään.

Herkullista ja rentouttavaa pääsiäistä kaikille! <3

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Bounty-proteiinipatukat

*Sisältää mainoslinkkejä

Olin lapsena aika perso kaikelle makealle eikä kaverien tarvinut koskaan houkutella mua karkkiostoksille. En ikinä ymmärtänyt, jos jonkun mielestä joku suklaa oli pahaa sillä mä rakastin suklaata ihan sen jokaisessa muodossaan!

Mutta oli yksi poikkeus ja se oli nimeltään Bounty.

Inho ja ällötys tuota kookoksista suklaapatukkaa kohtaan on jäänyt elävästi mun mieleen, ja muistan kuinka kerran lomalla joku erehtyi ostamaan mulle Bounty -jäätelön.. Se oli piste, jossa mun pieni maailma meinas revetä liitoksistaan. Tykkäsin jopa muiden inhoamista liköörikonvehdeista, mutta Boynty – se ei mennyt alas, ei sitten kirveelläkään.

  

Nyt kun muistelen tuota lapsuusvuoden kammoa niin en voi muuta kuin nauraa ja todeta olevani onnellinen, että pääsin siitä yli. Nimittäin nykyään kookos on ihan mun ykkösrakkauksia, mitä ruokaan tulee! Eikä pelkästään terveellisyyden vuoksi, vaan ennenkaikkea sen taivaallisen ihanan maun ansiosta. Ja mä rakastan sitä sen jokaisessa muodossa ja niin syötynä kuin ihollekkin levitettynä. Ah, ihan parasta!

Arvaattekin varmaan, että täällä Sri Lankassa oon kulkenut joka päivä kookospähkinä kainalossa – ensin nesteyttänyt itseni tuoreella kookosvedellä ja sen jälkeen halkaissut pähkinän ja syönyt herkullisen kookoslihan heti perään. Opin jopa kokkauskurssilla tekemään omin käsin kookosmaitoa ja -kermaa! Se oli ihan parasta 🙂

Kookoshurmiossa eläessäni mun mieleeni muistui myös nää ihanat proteiinipatukat, jotka sai inspiraationsa tuosta lapsuusvuoden inhokistani Bountystä. Onneksi mulla on pakkasessa muutama vielä jemmassa, joten mun ei tarvi kärsiä kookosvierotuksesta kovin kauaan kunhan aikoinaan palaan takaisin kotiin!

BOUNTY-PROTEIINIPATUKKA
1 dl kookosmannaa
2 dl vettä
1 dl heraproteiinia, vanilja
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl tocoa
2 dl raakasuklaamassaa

Sulata kookosmanna vesihauteessa. Sekoita sulan kookosmannan joukkoon vesi sekä muut raaka-aineet raakasuklaata lukuunottamatta. Kun seos on tasainen, levitä se leivinpaperoituun suorakulmaiseen vuokaan ja nosta se pakkaseen jähmetttymään puolen tunnin ajaksi. Sulata seuraavaksi raakasuklaamassa vesihauteessa ja nosta sillä aikaa kookosmassa pakasteesta ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi patukoiksi. Kuorruta patukat yksitelleen raakasuklaalla ja nosta jääkaappiin tai pakkaseen hyytymään. Nauti!

Mites siellä, kuuluuko kookos ykköslemppareihin vai inhokkeihin? 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa