Herkullinen hopeatoffee

Tiedättekö mitä?! Mä onnistuin syksyllä tekemään ihan mielettömän ihanaa hopeatoffeeta! Ja koska en silloin kirjoitellut blogia en tietenkään jakanut reseptiä teille.. Kunnes tänään erään asiakkaan kanssa keskustellessa se tuli mun mieleen ja tajusin, että teidänkin on päästävä maistamaan tätä.

Koska tää on vaan niin Ä-L-Y-T-T-Ö-M-Ä-N hyvää!

Resepti on tietysti gluteeniton ja maidoton, ja täynnä pelkkiä hyvisraaka-aineita <3 Makeutukseenkin on käytetty vain parasta eli kookosnektaria, joka ei heilauttele verensokeria ylinmäärin.

Alkuperäinen resepti on Vaneljan käsialaa ja muokkasin sitä hieman, ja lopputulos oli erittäin onnistunut. Taisin tehdä tätä kuukauden ajan töissä jatkuvasti ja jostain kumman syystä se katosi aina parempiin suihin.. 😉 Suosittelen siis kokeilemaan, jos oot yhtään hopeatoffeen ystävä!

HOPEATOFFEE

1 dl kookosnektaria
0,5 dl cashewtahnaa
0,5 dl kookosmannaa
2-3 rkl lakritsinjuuriuutejauhetta
1/2 tl suolaa
5-10 tippaa anisöljyä

Mittaa kattilaan kookosnektari, cashewtahna ja mausteet.
Laita kattila miedolle lämmölle kuumenemaan ja sekoittele massaa kokoajan.
Kun massa kiehahtaa ota se pois levyltä ja lisää joukkoon kookosmanna. Kaada toffeemassa leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja nosta pakkaseen noin tunnin ajaksi.Pilko toffeesta haluamasi kokoisia paloja ja nauti laadukkaan kahvin kera!

Tässä samalla saitte taas yhden tavan lisää käyttää kookosmannaa 😛

Herkullista viikonloppua,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

Ainutlaatuisen ylivertainen kookosmanna

Muistan, kun maistoin kookosmannaa ensimmäisen kerran. Olin jo useampaan otteeseen nähnyt luontaistuotekaupoissa myytävää kookossosetta, mutta jättänyt purkin aina hyllyyn odottamaan.. Kunnes vihdoin kuin vahingossa pääsin maistamaan palaa taivaasta, enkä uskonut että mikään voisi oikeasti olla niin hyvää.

Ja sisältää vain ja ainoastaan kookosta. Ja olla vieläpä kotimaassa valmistettua!

Jos joku ei siis vielä tiennyt niin työskentelen Foodinilla ja kookosmanna onkin meidän yks suosituimmista tuotteista ja ehdottomasti yks mun omista henkilökohtaisista suosikeista 😀 Puuhastelleni asiakkaiden parissa multa kysytään useimmiten ”mihin kaikkeen/miten kookosmannaa käytetään” ja koska vastailen siihen lähes päivittäin eri väylissä niin päätin vihdoin koota vastaukset yhteen.

Kookosmannan monipuolisuuden ja ylivoimaisuuden ruoanlaitossa & leivonnassa tajuaa yleensä vasta silloin, kun purkki löytyy omasta keittiöstä. Se on nimittäin niiiiiiiin hyvää, että sitä tekee mieli laittaa ihan joka paikkaan – ja yleensä se toimiikin lähes kaikkialla mihin oma mielikuvitus sitä keksiikään kokeilla, joten olkaa ihmessä rohkeita ja hullutelkaa vähän! 😉

♡ Kookosmannasta valmistuu täysin lisä- ja säilöntäaineeton kookoskerma tai -maito! Ja mikä parasta, kookosmanna on lasipurkissa joten tämän puhtaampaa tavaraa ei kovin helpolla mistään löydy.

♡ Erinomainen keittojen ja kastikkeiden suurustaja, tuo mukanaan ihanaa täyteläisyyttä ja kermaisuutta. Mun oma lemppari on bataatti-linssikeitto kookosmannalla. Niin hyvää!

♡ Tekee puurosta täyteläisen ja kermaisen! Itse jätän puuron hieman löysäksi ja lisään joukkoon mannaa, joka tekee koostumuksesta täydellisen.

♡ Kookosmanna sulaa ihanasti kastikkeeksi lämpimien lettujen päälle. Nam, nam ja vielä kerran nam!

♡ Basmatiriisiin sekoitettuna saat aivan ihanaa kookosriisiä – niin täyteläistä ja maukasta! Toimii erinomaisesti myös risottojen ja kvinottojen kanssa.

♡ Kruunaa kasviswokit! Ja jos pelkäätte kookosmannan makua ruoanlaitossa niin aivan turhaan – se nimittäin toimii erinomaisesti mausteiden kanssa, eikä täten ruoasta liian makeaa tai kookoksen makuista.

♡ Pohjana smoothielle ja chiavanukkaille veden kanssa sekoitettuna. Jos käytät pakastettuja marjoja/hedelmiä, niin kookosmanna ja vesi kannattaa sekoittaa ensin tasaiseksi ettei kookosmanna paakkuunnu joukkoon – se kun hyytyy kylmässä 🙂

♡ Täyteläinen pohja raakakakuille ja leivoksille! Tuo myös pehmeyttä raakasuklaaseen ja sulattamalla + maustamalla kookosmannaa saat myös herkullisen täytteen konvehdeille. Kookosmannasta valmistuu näppärästi myös suussasulavaa fudgea.

♡ Sulatettuna tai morttelissa pehmennettynä oiva lisä raakapalloihin ja välipalapatukoihin. Pitää kivasti kasassa ja tuo ihanaa pehmeyttä koostumukseen, olematta kuitenkaan liian rasvainen.

♡ Kookosmannasta saat täyteläisen pohjan myös kuumille juomille, kuten kaakaolle ja kurkumalatelle. Voit käyttää sitä hyvin myös rasvakahvissa, mutta on hyvä muistaa että suurina annoksina kookosmannan hiilihydraatit vie ideaa rasvakahvin rasvafunktiolta vaikka se saakin aikaan ihanan kermaisen koostumuksen ja maun 😉

♡ SUORAAN LUSIKALLA SUUHUN !! Ihan parasta. Varsinkin, jos tulee äkillisesti himotus johonkin makeaan.. 😀 Etenkin yhdessä kaakaonibsien kera. Nam. Nam. Nammm!

Tässä vielä muutama kookosmannainen resepti:

♦  Kermainen sienipasta 
 Bataattilaatikko ♦ 
Mansikka-lime raakakakku 
♦ 
Porkkanakakku -cakepops ♦
♦ Matcha-mannavanukas ♦ 
♦ Pittatryffelit 
♦ Joulupuuro 
Laku-vadelmavanukas ♦
Karamelliduge ♦

Joko oot kokeillu kookosmannaa? Ja jos oot, niin mihin sitä käytät? 

Xoxo,
Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto