Nopea ja herkullinen arkiruoka

Täällä on palailtu arkeen aika rytinällä! Jotenkin tuntuu, että oma elämä ois ollut loman ajan jollain ”pausella” ja viimepäivät onkin mennyt sitten aikamoisella pikakelauksella asiat hoidellen ja häärien. Hahha! Onneksi aion viihtyä seuraavat kolme viikkoa ihan kotosalla, niin saan kierroksia laskettua ja nautittua ihan vaan olemisestakin arjen tohinan keskellä.

Kahden viikon ulkona syömisen & äitin jääkaapilla vietetyn viikonlopun jälkeen on ollut AIVAN IHANAA olla kotona, omassa keittiössä – tehdä niitä omia, just mun näköisiä ruokia ilman minkäänlaisia kompromisseja. Te jotka mut tunnette niin tiedätte, että tykkään hyvinkin yksinkertaisesta ja kasvispainotteisesta ruuasta eikä mun reseptien valmistus kestä yleensä puolta tuntia pidempään – useimmiten oon valmis jos vartissa!

Ravitseva pikaruoka onkin ihan parasta, varsinkin silloin kun oikeasti aikaa ei olis mihinkään ”ylimääräiseen” sillä faktahan on ettei koskaan – varsinkaan kiireen keskellä – kannata tinkiä ruoasta ja sen laadusta.

Muutaman raaka-aineen reseptit on myös siitä hyviä, että ne on vatsalle helpompia sulattaa. Aina ei siis tarvi hifistellä ja laittaa kaikkea samaan pataan, vaan pelkästään yksikin raaka-aine oikealla tavalla valmistettuna ja maustettuna voi olla kulinaristinen makuelämys! Tällä kertaa käytin hieman useampaa kasvista ja hain niihin hieman itäistä makumaailmaa, joka on ollu pitkään yks mun suosikeista – ja koska en oo pitkään aikaan jakanut teille mitään ihan tavallista arkiruokareseptiä, niin ajattelin että nyt ois korkea aika korjata tilanne 🙂

ITÄMAINEN KASVISHÄSSÄKKÄ
500g parsakaalta
500g kukkakaalta
yksi kesäkurpitsa
1/2 nippua kesäsipulia
ruukku korianteria
purkillinen valkoisia papuja
200g tofua
200 ml kookoskerman/ 4 rkl kookosmannaa
+ kookosöljyä, 1/2 tl kurkumaa, 1 tl juustokuminaa, suolaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita

Sulata parsakaali ja kukkakaali. Tee kesäkurpitsasta pastaa spiraalileikkurilla ja kuutioi tofu. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää siihen kookosöljy + mausteet, joita voit kuulottaa hetken aikaa. Lisää sitten tofu ja paista kuutiot rapeaksi. Laske hieman lämpötilaa ja lisää kesäkurpitsa ja pavut pannulle. Kun parsa- & kukkakaali ovat sulaneet lisää ne pannulle yhdessä kookoskerman/mannan kera ja lisää vielä lisää kurkumaa ja juustokuminaa sekä suolaa. Sekoita huolella ja anna hautua vielä viitisen minuuttia, minkä jälkeen sekoita vielä ravintohiivahiutaleet ennen tarjoilua, .

Monilla on hieman kielteinen suhtautuminen tofuun ja soijatuotteisiin enkä itsekkään suosittele niitä syötäväksi päivittäin. Luomulaatuista ja GMO-vapaasta soijasta valmistettua tofua voi kuitenkin nautiskella huoletta kerran-pari kuussa 🙂 Ja mitä uusimpiin tutkimuksiin on uskominen niin tofun demonisointi on osittain myös vedetty liiallisuuksiin – eikä kannata unohtaa, että paljon huonompiakin valintoja vois syömistensä suhteen tehdä 😉 Tietty sen voi halutessaan korvata jollain ihan muullakin.

Niin ja vielä sellainen juttu, että jos joku miettii mitä ihmettä on ravintohiivahiutaleet niin ne on erinomainen täydennys kasvisruokavalioon ravinteikkuutensa vuoksi! Mutta se ei ole kuitenkaan se pääsyy, vaan se on niiden ihanan pähkinäisen juustoinen maku joka kruunaa ruuan kuin ruuan <3 Oon käyttänyt niitä jo useamman vuoden, mutta olin tosi innoissani kun sain sitä nyt testiin Puhdas+:lta – ihan loistava täydennys heidän laadukkaaseen valikoimaan 🙂 Suosittelen testaamaan!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Ideoita Vappubrunssille!

Mulla on hieman ristiriitaiset fiilikset tulevasta Vapusta. Huhtikuu on ollut sen verran rankka ja täynnä jos jonkinmoista pientä vastoinkäymistä, että mulla tekis suomalaiseen tapaan heittäytyä hurjaksi ja lähteä ystävien kanssa juhlimaan. Toisaalta ajatus bilettämisestä kaiken tän jälkeen ei kiinnosta yhtään.. Ajattelinkin päätyväni kompromissiin ja järjestää elämäni ensimmäisen Vappubrunssin, jonka avulla saan rentouduttua ja pidettyä hauskaa sekä nautittua ystävieni seurasta!

Vappubrunssi tulee olemaan ensimmäinen laatuaan mun uudessa kodissa, jossa ei ole edes ruokapöytää, mutta onneksi se ei ookkaan se pääasia – eikä edes ruoka, vaikka nyt tässä postauksessa keskitytäänkin siihen. Muuttohässäkän keskellä en välttämättä pysty unelmieni brunssia kasaamaan, mutta tässä vähän osviittaa millainen se tulis olemaan:

Alkudrinksuiksi tarjoaisin tuorepuristettua mehua! Edellisillasta väsyneille juhlijoille vihreää (kurkkua, selleriä, omenaa, lehtikaalta, persiljaa, fenkolia ja inkivääriä) tai keväisen oranssia (porkkanaa, appelsiinia, inkivääriä), joka toimii hyvin kesää kohden myös intensiivistä rusketusta halajaville.

Kevyempänä snäkkinä tarjoilisin siemennäkkäriä ja sen kera guacamolea, pestoa sekä hummusta. Kylkeen vielä kurkkua, paprikaa ja ehkä ekstrana tomaattista cashewtuorejuustoa, mmm!

Pöydän pääateriaksi väsäisin ruokaisan kvinoasalaatin, jonka resepti on alkujaan mun ystävän Hannan käsialaa – mutta joka on niin toimiva, että teen sitä aina kerta toisensa jälkeen uudelleen. Niin hyvää!

 Jälkkäripuolella tarjoilisin kakkujen ja piiraiden sijaan pieniä makeita, kuten porkkanakakku-cakepopseja ja double-troublea joka surkeista kuvistaan huolimatta on ihan taivaallisen hyvää..!

✓ Eikä brunssi ois mitään ilman mun lempparielementtiä eli jäätelöä, jonka valmistaisin itse vaniljanmakuisena bulletproof-tyyliin ja tarjoilisin marjojen ja hedelmien kera!

Näiden lisäksi meillä ois pannullinen tuoretta luomukahvia ja tietysti Vapun kunniaksi myös pullollinen kuohuvaa. Ei mikään perinteisin Vappumenu, mutta ei sillä väliä – sillä en mäkään oo mikään perinteisin vapun juhlija 😛

Miten sä aiot viettää Vappua? On hyvä muistaa, että jos 80% ruokavaliosta ja elämästä menee ”oppikirjojen mukaan” niin voi ihan huoletta ottaa sen 20% sitten hieman löysemmin, jos siltä tuntuu 😉

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa