Piparijäätelö

PiparijäätelöMontakohan kertaa oon kertonut teille, että mä rakastan jäätelöä? Se oli mun lemppariherkku jo lapsena eikä mulle ollut silloinkaan mikään ongelma syödä kokonaista litran pakettia kerralla (enkä edes huijaa).

Blogista löytyykin monenmoista jäätelöreseptiä, mutta tää resepti – tää on ehkä yks mun omista lemppareista. Tää ei ole raaka eikä vegaaninen, vaan täynnä hyvää energiaa joka saa kehon kehräämään ja makunystyrät hykertelemään onnesta!

Piparijäätelö

Voisin oikeastaan kutsua tätä jäätelöä tietynlaiseksi ”bulletproof-jäätelöksi” ja halutessaan tästä voikin jättää kaikenlaiset krumeluurit pois ja tehdä ihan simppelin perusversion tai lisätä joukkoon haluamiaan superfoodeja! Kuten vaikkapa macaa ja raakakaakaota, joiden yhdistelmä on ihan taivaallinen.. Mmm, taidankin tietää millä herkuttelen tänään.

Nyt saatte kuitenkin reseptin ihan rehellisen jouluisena, piparkakkuversiona 🙂

Piparijäätelö

PIPARIJÄÄTELÖ
2 kananmunaa
2 keltuaista
1 dl kirkastettua voita
1 dl kookosöljyä
0,5 dl MCT-öljyä
0,5 dl koivusokeria
1,5 tl piparkakkumaustetta
0,5 tl vaniljajauhetta

Laita blenderiin kananmunat, erotellut keltuaiset, kirkastettu voi, kookosöljy, MCT-öljy ja makeutus sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos joko jäätelökoneeseen tai kulhoon, ja nosta pakkaseen – pakkasessa olevaa massaa on hyvä sekoitella noin puolen tunnin välein.

2 rkl mantelitahnaa
2 tl kookosöljyä
2 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa
+ rouhittua piparkakkua tai piparkakkumassaa

Sekoita mantelitahna ja kookosöljy keskenään, ja lisää mausteet. Sekoita kastikkeeseen piparkakkumurua ja lisää sitä jähmettyneen jäätelön sekaan. Anna hyytyä vielä kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Piparijäätelö

Tää jäätelö maistuu ihanalta vaikkapa kuuman chai-kaakaon tai glögin kera! Ja mikseipä sitä vois yhdistää vaikka muiden joulun herkkujen, kuten piparisuklaan tai piparitryffeleiden kera 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Inkiväärikarkki

Inkiväärikarkki

Taas (joulu)herkkuja! Tällä kertaa ei kuitenkaan mitään piparista, vaan raikkaan inkivääristä. Idean näihin karkkeihin sain, kun työkeikalla silmiini osui purkillinen inkiväärihilloa.. Mun päässä rupesi heti raksuttamaan. Mitäs hyvää siitä oikein voiskaan tehdä? Ja arvatenkin päässä rupesi heti pyörimään erilaisia ideoita, joista tää pikkuherkku vei voiton!

Näissä karkeissa pehmeä inkivääritäyte ei ole ylitsemättömän pistävä, joten se maistuu hyvin myös perheen pienempienkin suihin! Aina ei nimittäin kaikki mun luomukset saa lapsilta kehuja, mutta tätä jopa haettiin omin neuvoin lisää jääkaapin kätköistä 🙂 Ympärilleen inkivääritäyte saa mausteisen chai-suklaan ja yhdessä ne luovatkin ihanan jouluisen, aistikkaan makuparin.

Inkiväärikarkki

inkivaarikarkki-1

INKIVÄÄRIKARKKI
1 dl kookosmannaa
4 rkl kookosöljyä
6 rkl inkiväärihilloa
kuorrutus: 1,5 dl chai-raakasuklaamassaa

Sulata kookosmanna ja kookosöljy vesihauteessa juoksevaksi. Lisää joukkoon inkiväärihilloa ja sekoita hyvin. Ota esille silikonimuotti, täytä ne puolilleen inkivääritäytteellä ja nosta pakkaseen siksi aikaa, kun olet saanut valmisteltua kuorrutteen. Ota taas vesihaude esille ja sulata siinä tälläkertaa chai-raakasuklaamassa. Ota inkivääritäytteet pakkasesta ja kuorruta ne täysin raakasuklaamassalla – massa tarttuu lähes heti jäätyneen makeisen pintaan. Nosta kuorrutetut karkit vielä hetkeksi kovettumaan kylmään.

Inkiväärikarkki

Ihanan erilainen pikkuherkku, joka todellakin käynnistää juhlat suussa! Ja jos hetki halutaan miettiä terveellisyyttä, niin sitähän näistä karkeista ei puutu, onhan raakasuklaa ja inkivääri molemmat oikeita superruokia. Inkivääri muunmuassa ehkäisee flunssaa, nopeuttaa aineenvaihduntaa ja tehostaa ruoansulatusta, kun puolestaan raakasuklaan positiiviset vaikutukset yltävät aina aineenvaihdunnan ja sydänterveyden lisäksi myös mielialoihin – raakasuklaata syömällä suupielet kääntyvät kuin itsestään kohti kattoa!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa