Itämainen nuudelikeitto

Itämainen nuudelikeitto

Näin syksyisin huomaan rakastavani keittoja. Ne ovat oikeaa comfortfoodia parhaimmillaan lämmittäen niin syödessä kuin kuuman keittolautasen käsissä höyrytessä – tiedätte varmasti, mitä tarkoitan.

Kokkailen itse yleensä helppoja kasvissosekeittoja, mutta viime viikolla hullaannuin tekemään jääkaapin jämä-antimista jotain ihan muuta! Nimittäin itämaista nuudelikeittoa, joka oli niin hyvää että tein sitä useampana päivänä putkeen. Helpoimmallahan tietty ois päässyt, jos olis tehnyt kerralla isomman satsin, mutta nyt pystyin kokeilemaan pari erilaista reseptiä ja näin jakamaan teille sen parhaan 🙂

Itämainen nuudelikeitto

Itämainen nuudelikeitto

fenkoli/sipuli
3-5 dl vettä
2 dl belugalinssejä
4 dl kookoskermaa
200g nuudeleita
Sonnentor Itämainen maustekuutio
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
ripaus suolaa & mustapippuria
+ hienonnettua korianteria

Hienonna fenkoli. Sulata kookosöljyä kattilan pohjalla ja kuullota fenkoleita siinä hetken aikaa, minkä jälkeen lisää kattilaan vesi, belugalinssit ja maustekuutio. Keitä ensin belugalinssejä noin 10 minuutin ajan, minkä jälkeen voit lisätä vettä ja lisätä nuudelit mukaan. Kun linssit ja nuudelit ovat kypsiä kaada joukkoon kookoskerma ja lisää mausteet. Sekoita huolella ja kiehauta vielä kerran. Tarjoile hienonnetun tuoreen korianterin kanssa.

Itämainen nuudelikeitto

Linsseistä keittoon kokemukseni mukaan parhaat ovat testiin saamani Urtekramin belugalinssit, joiden rakenne pysyy kivan napakkana – punaiset ja virheät linssit kun pehmentyvät keitettäessä huomattavasti enemmän.

Nuudeleina itse kokeilin niin gluteenittomia riisinuudeleita, soijapapunuudeleita kuin todella kevyitä kesäkurpitsasta tehtyjä kasvisnuudeleita, joita pehmensin kattilassa vain muutaman minuutin ajan – jokainen näistä kolmesta toimi hyvin, joten maku ratkaisee mikä sun kohdalla on paras vaihtoehto!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Neljä kevyttä askelta tasapainoisempaan arkeen

Noniin, nyt oon taas viime yönä nautittujen kunnon yöunien jälkeen elävien kirjoissa ja oma iloinen itseni – valitettavasti mun tietokone ei toipunut enää eilisen vahingoista, vaikka kuinka yritettiin sille tänään antaa tekohengitystä.

Tavoite

Rustailin viikonloppuna ylös paljon ajatuksia joita halusin jakaa blogin puolella ja yks niistä ehdottomasti oli arkeen paluu nimittäin se oli edessä mullakin – nyt saannimittäin vihdoin jättää hetkeksi reissunaisen elämän taakse ja pyörittää normaalia arkea, sellaista monipuolista ja mun näköistä.

Arkeen paluu on monesti sellainen juttu, joka koetaan tosi haastavaksi ja myönnetään, että itselläkin on välillä vaikeuksia palauttaa tuttu rytmi kohdalleen. Siispä kasasin yhteen mun mielestä arjen neljä tärkeintä tekijää, jotka voi palauttaa jokaisen yhden kerrallaan mukaan omaan arkeen – ei siis kaikkia kerrallaan, sillä se voi loman jälkeen tuntua liian vaikealta ja siten syödä motivaatiota.

Nää jutut on muuten myös sellaisia, jotka toimii ihan milloin vaan – ei pelkästään silloin, kun palataan lomalta arkeen. Ihan vaan silloinkin, jos tuntuu että arki on vähän pois raiteiltaan niin näistä voi löytää kivasti apua ja motivaatiota, että löytää taas hyvän rytmin siihen omaan arkeensa 🙂

Ruokarytmi

Ruokarytmi. Mä en yleensä tykkää suunnitella liikaa mun syömisiä, mutta loman jälkeen ruokarytmi on usein vähän hukassa – siksi sen jälkeen onkin hetken aikaa keskittyä siihen, että tulee oikeasti syötyä fiksusti. Siis aamupala, lounas ja illallinen sekä välipalat jos tarpeen.

Mun mielestä tärkeintä on käydä kaupassa fiksusti, ostaa vain terveellisiä raaka-aineita – sehän nimittäin on selvä, että jos ostaa jotain epäterveellistä kaapin kätköihin niin kiusaus sen syömiseen on suurempi. Siis fiksuja aterioita tasaisin väliajoin ja mielummin liian usein entä vahingossa antaa nälän yllättää.. Silloin nimittäin saattaa ottaa mieliteot vallan 😛

#Disconnect -aikaa. Tää on yks mun oma lemppari! Lomalla ja vapaalla yleensäkkin tulee roikuttua aika paljon puhelimella ja tietokoneella somessa (sekä töissä myös, sillä siellähän mun työt pääosin pyörii), joten iltaisin oon ottanut tavaksi sulkea tietokoneen ja puhelimen kello kahdeksan.

Oon huomannut, että se on rauhoittanut mua ja parantanut mun unenlaatua huomattavasti minkä takia se onkin tosi motivoivaa. Uni on muutenkin sellainen jonka vaikutusta ei missään nimessä kannata aliarvioida sillä laadukas uni takaa mm. energisen päivän, hyvät treenit, vilkkaasti juoksevat ajatukset ja normaalin ruokahalun.

#Disconnect

Aamun aloitus. Mä tunnustan, että kiireisinä aamuina (tai jos satun nukkumaan pommiin..) mun pinna on tosi kireällä ja valitettavasti sillä on usein iso merkitys tulevaan päiväänkin – varsinkin, kun kiireiseen aamuun liittyy yleensä huonosti nukuttu yö.

Entisen ”viidessä minuutissa valmis” -kiireaamun sijaan oonkin huomannut, että mun päivät sujuu paljon paremmin kun annan itselleni rauhassa aikaa aamun askareisiin. Vähintään puoli tuntia ylimääräistä aikaa, joka kuluu yleensä joogaillen tai meditoiden, antaa pehmeän laskun päivään ja vähentää stressin sekä kiireen tunnetta.

Jos aamu on mahdoton, niin suosittelen kuitenkin omaa aikaa edes johonkin väliin päivää. Ainakin mä oon huomannut, että lounastauon meditaatiohetket antaa lisää energiaa loppupäivään ja lisää samalla keskittymiskykyä, sekä saa mut suhtautumaan asioihin paljon lempeämmin 🙂

Perjantain paras

Liikuta kehoa. Loman jälkeen treeneihin palaaminen voi tuntua tuskaselta, varsinkin jos ei oo tehnyt yhtään mitään moneen viikkoon. Eikä se haittaa mitään nimittäin kropalle tekee hyvää saada välillä vähän lepoakin 🙂

Treenaamista ei kuitenkaan tarvi aloittaa sieltä, mihin jäätiin, vaan sieltä mistä se tuntuu hyvältä. Tee oman kunnon ja jaksamisen mukaan, äläkä vaadi itseltäs liikoja. Käy pitkillä kävelyillä, nauti ulkoilmasta ja loppukesän auringonsäteistä ja ennenkaikkea nauti siitä, kun liikutat sun kroppaa.

Mä oon nyt aloittanut ruokarytmistä ja liikunnasta, tänään ois tarkoitus ottaa eka askel kohti illan #disconnect -aikaa. Toivottavasti maltan olla erossa puhelimesta illalla.. Se on mulle nimittäin se vaikein, sillä oon ihan koukussa kavereiden snäppeihin! Pitäis vaan tajuta, että ei ne sieltä yön aikana mihinkään katoa.

Arkeen paluu

Mites teillä sujuu arkeen paluu vai onko vielä lomaa jäljellä? Onko teillä jotain hyviä kikkoja miten se tuntuu helpommalta? Tai jotain, mikä tuntuu ihan ylitsepääsemättömän vaikeelta?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa