29. Simppeli sunnuntaiherkku

Olipa kerran sunnuntai, ulkona aivan liian harmaata ja jalat aivan liian kipeänä edellisillan (..yön) hulluttelusta tanssilattialla. Siinä on hetki jolloin inspiraatio ei välttämättä ihan hirveästi kukoista, mutta onneksi kieriskelin sen yltäkylläisyydessä viime viikolla ja saan nauttia sen hedelmistä näinä vetämättömämpinäkin päivinä.

Sunnuntaifudge

Näinä päivinä tekee myös lähes poikkeuksetta aina mieli jotain hyvää. Todellisena herkuttelijana niiden loihtiminen onneksi onnistuu kuin itsestään sillä sehän olis suorastaan vääryys viettää päivä ilman – vai mitä mieltä ootte?

Tänään herkkuvuorossa olikin suklaan sijaan fudge, joka valmistui mun keittiön perusraaka-aineista. Nää kaikki on sellaisia joita syön päivittäin ihan muustakin syystä kuin niiden herkullisuuden vuoksi, ja siitä aiheesta voisinkin kirjoittaa vaikka kokonaisen postauksen! Jos siis mietit, miksi mun mielestä kannattaa syödä parapähkinöitä tai maca-jauhetta niin ilmaise mielenkiintosi niin lupaan toteuttaa postauksen 😉

Sunnuntaifudge

Sunnuntaifudge

Ilman sen kummempia funktioita tai lätinöitä mennään seuraavaksi itse reseptiin, joka mun tyylille uskollisesti täyttää herkkufilosofiani pyhän kolminaisuuden: helppous + maku + ravinteikkuus.

MACAINEN FUDGE

4 rkl kookosmannaa
2 rkl parapähkinätahnaa
1 dl hera/herne/riisiproteiinijauhetta, vanilja*
2 tl maca-jauhetta
(1 tl tocoa)*
ripaus aitoa vaniljaa ja suolaa
1 dl mulperimarjoja

Sulata kookosmanna vesihauteessa. Sekoita joukkoon parapähkinätahna, maca ja proteiinijauhe. Mausta ja maista ja lisää tarvittaessa oman makusi mukaan ekstramakeutusta (esimerkiksi hunajaa tai kookossokeria). Lisää taikinan joukkoon hienonnetut mulperimarjat. Kaada massa leivinpaperoituun vuokaan ja nosta pakkaseen noin parinkymmenen minuutin ajaksi minkä jälkeen palastele fudge haluamasi kokoisiksi suupaloiksi. Säilytä fudge jääkaapissa.

*Jos käytät kasviproteiinia niin suosittelen lisämään joukkoon tocoa, joka taittaa pois jauhoisuutta ja tuo fudgeen lisää pehmeyttä.

Sunnuntaifudge

Toivottavasti teillä on harmaudesta huolimatta ollut yhtä nautinnollinen ja herkullinen sunnuntai mitä mullakin!

Ja hei – onko sulla oma herkkufilosofia? Saanko udella, että millainen? 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Aino

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta